- Член од
- 23 септември 2010
- Мислења
- 645
- Поени од реакции
- 385
Колку свои ЈАС се дозволени да се изградат ?
Едно, како прво треба да се прашаат во што веруваат и зошто, и дали има некаква полза од тоа што веруваат.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Колку свои ЈАС се дозволени да се изградат ?
Едно, како прво треба да се прашаат во што веруваат и зошто, и дали има некаква полза од тоа што веруваат.
Едноставно ми изгледа како пат до некоја провалија, се се врти во круг ништо не се дешава, се осеќам поголем грешник што верувам бидејки на тој начин ја подржавам црквата која лапа пари од `верниците`, порано бев верник а сега не сум и разликата уште не ја согледав освен деновите кога доаѓа попот кај мене дома и полесен сум за 100-200 денари колку од култура да му дадеш.Има мал процент на доверба во зборот верување, а тоа е повеќе од доволно во одредени фази на развиток.
А што полза имаш ти со тоа што неверуваш ?
...До кога...
Едноставно ми изгледа како пат до некоја провалија, се се врти во круг ништо не се дешава, се осеќам поголем грешник што верувам бидејки на тој начин ја подржавам црквата која лапа пари од `верниците`, порано бев верник а сега не сум и разликата уште не ја согледав освен деновите кога доаѓа попот кај мене дома и полесен сум за 100-200 денари колку од култура да му дадеш.
Ти што полза имаш што веруваш?
Е.ати Љубовта што треба да ја платиш
If You want to Buy love, buy yourself a dog.......
...it will love you unconditionally...lol
Еееее...попството е занат. Некој идел у школо, години инвестирал и све то - јасно дека треба да се платат услуги. Е сега, дали се претерува со тарифите или не тоа е друга прича. Или дали треба да се остави на - дај колку што можеш, пошто нели, ова е спиритуална услуга.
Каков оксиморон, кажи а? „Спиритуална услуга!“
...а за безусловната љубов - my favorite>
![]()
Па не се толку глупи, ваљда...
Пара си е пара, а џип е увек боље од фичо, нели.
тогаш треба џип за сите нас...хахааа :pos2: ахем...мислев за сите оние што парично ги подржуваат
Па не се толку глупи, ваљда...
Пара си е пара, а џип е увек боље од фичо, нели.
Кој рече дека му верувам или неверувам на некого.
Инаку добро е што си видел дека од верување нема фајде.
Сега на ред е и од неверувањето да се откажеш, и од него немаш фајде.
Е сеа ме збуни, има верување, неверување а за трето незнам
Не е толку страшно што им ги празнат џебовите ТОЛКУ колку што е страшно тоа што им ио празнат ионака кревките нервни влакненца...