Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Koj сака да продава, нек плати лиценца. Нек се напраат Ликер-сторс ко во цел свет. Зошто забрана?
Пушачите се лепрозни а непушачите од мајка родени?
И мене можеби ми одговара законот, ама па кој ти дава право да размислуваш дека ти си загадената страна? Крајно, нек се даде шанса на газдите на локалите да одберат какви корисници ќе третираат - пушачи или непушачи. Па секој нека оди кај сака, знаејќи за колатералните моменти. А ако е чума пушењето, нек се забрани, со се производство на тутун комплет.
Пеки, за ова баш никаква замерка немам. Пропратно, не ќе е лошо да се организираат јавни тоалети каде што во вистински зорт ќе може граѓаните да си ги извршат своите должности према бешиката и дебелото црево.
Верувај во се. Со отворено срце, доаѓа и довербата :back:
Ма јок. Треба да се форсира муабетот дека децата ги носи штркот, па на комшијата твој коа ќе му се дигне по прв пат, да смисли самиот шо да прави. Посебно ако во тој момент до него е комшивчето, па одлучат да експериментираат малку... Глупост. Пред секоја емисија забрана ако оди, просто ќе е попривлечна за гледање. А да ја тргнеш е бетер. Сексуална едукација и тргање на табуата дека ако се пипкаш меѓу нозе ќе ти пораснат влакна на челото.
Росоњерка, зарем не мислиш ваљда дека ние го измисливме светот?
И секое нарушување на личните слободи кое оди во крајни граници, нема да го прифатам. Што сме бе, да го е**м (цензурирано од совет за радиодифузија)....Машини за гласање?!
Се е во ред со законите само ако се носеа во претходните 17-18 години ќе имавме по еден закон на секои 2-3 години и ќе немаше сега “ука бука“, а сега нормално е да ни е тешко кога одеднаш ни струпаа толку европски закони на нас Македонците со балкански навики, па сега ете ти сега ускратени лични слободи, диктатури итн. Што и да се направи кај нас прво добро го исплукаме, а после некое време ко пи.кици го прифаќаме, ама тогаш нашиве се на власт не овие сега.
Sakas da kazes ako segasnata opozicija koja sto bila togas na vlast barem malce rabotela i ke sme go imale denes ona sto e gore boldirano!
Јас мислам дека Македонија плачи за тоталитаризам од типот на Адолф Хитлер во кој германскиот народ не виде ништо лошо(освен крајот на војната).И така би имало поволна ситуација за одредени етнички чистења на валкани подлуѓе.
А кои се тоа ПОДЛУЃЕ според тебе ако може да знаеме.
Jas,Ti,Toj,Nie,Vie,Tie...
Glupost edna licnost ti ja zamenuvas so cel eden narod.Ma aj koja gragjanska vojna znaes i sam deka kaj narodot nema bugarstina, tuku isfrlena floskula za seenje strav i fakjane pozicija.Sto se odnesuva do doticniot gospodin prvo treba da znaes koj nego go imenuval , koj mu dal funkcija koj stoi pozadi nego.Da kazese dosta ili ljubco aj nekako ke razberev .A kaj e tuka gruevski od kade tvrdenje daka site vo vmro se bugarofili.Тоа е твој став.
И став на тие што го подржуваат доточниот г-н.
Мојот е сосема различен.
И јас сум полно убеден дека мнозински дел од населението ја споделува и брани вистината и не сака да прави вештачки корекции на историјата заради остварувања на плански и антидржавни активности.
Воедно,би ти предочил дека многу веројатно е со продолжување и официјализирање на ваквиот став да дојде до единствената можна реформа во Македонија,а тоа е мултилатерална поделба на населението и граѓанска војна до уништување.
Ако тоа е целта... тогаш дпбне е на прав пат.
![]()
HAHAAH :pos2:ne nikakvo sesto setiloA petokraka ??? na celo imase tetovirano petokraka??? ili ti imas nekoe "sesto' setilo za komunjarki???jebote Bog zabeguvas...
![]()
Забранета продажба на алкохол по 19 часот
Забрането пушење во затворен простор
50 еврулиња за плукање по улица
По 1.000 денари месечно ако не сте во брак
Забрана за емитување квалитетни филмови и серии
Кампањи за перење мозок
Сигурно има нешто што сум испуштил...
Али поентава ми беше...
![]()
![]()
![]()
![]()
Или до мене е, јас имам погрешни сфаќања?
сум седел на маса на која се вртел овој муабет... полицаец кажуваше дека МОРА да има 3 казни од законот за јавна чистота во денот...Знаеш...полицаец, а уште помалку инспектор, може да земе некаков процент, бидејќи нити закон, нити подзаконски акт, тоа не му го дозволува!
Пари на црно неможе да добие никако!
Верувај дека те лажеле (посебно ако се некои опозициски активисти)
А ако ти сакаш да веруваш во твојата вистина, тоа е, секако, твое право!
дај образложи и докажи ми дека не си само еден закоравен вмровец со едносмерно гледање на работитеEve go vistinskoto lice na diktaturata:
![]()
P.S. Sega od nekade ke se pojavi Samoubiecot i ke kaze deka ovie ne se diktatori...
Со кого делам држава бе...:pop:Јас мислам дека Македонија плачи за тоталитаризам од типот на Адолф Хитлер во кој германскиот народ не виде ништо лошо(освен крајот на војната).И така би имало поволна ситуација за одредени етнички чистења на валкани подлуѓе.
По шо се кладиме дека си во ептеееееееееееееен голема заблуда?Се на се таа е твоја гледна точка. Диктатура постои секогаш. Кој и да е на власт, тој е диктатор. Ти имаш право да ги искажеш своето мислење само на парламентарни избори, потоа они те водат до следните. Ако навистина груевски е диктатор тогаш наредните 15-16 избори се негови. Ај да видиме.
дај образложи и докажи ми дека не си само еден закоравен вмровец со едносмерно гледање на работите
Mozam na bilo kakov nacin da ti dokazam,nemam clenska kniska na VMRO,ne sum glasal nekade od 2002 pa navamu,ne se soglasuvam so politikata na SDSM bidejki taa e za luge so isprani mozoci,onoj BC kontinuirano treska gluposti i misli deka e najpameten,mozebi za vas SDSM-OVCITE ama za pogolemiot del od forumskata publike NE! Vie sakate drzava bez zakoni za da mozete uste da grabate,ostavivte mnogu narod na ulica,koj ne bese so vas bese protiv vas,e sto e togas toa ako ne e DIKTATURA...Nie mozeme da si replicirame uste mnogu ama treba da primetis edno,jas vo moite postovi nikogas ne sum go pravel Gruevski BOG,nitu sum go branel a toa sto pisuvam protiv SDSM mozes da primetis deka slicni postovi i sliki stavam i za Bugarite,jas sum ZA Makedonija a PROTIV onie sto rabotat kontra Makedonija! :smir:
Да...исто како што сообраќаецот МОРА да напише 3 казни на 3 возачи...иначе им се заканувале дека ќе ги казнат...сум седел на маса на која се вртел овој муабет... полицаец кажуваше дека МОРА да има 3 казни од законот за јавна чистота во денот...
Следува казна или кинење процент од платата.Да...исто како што сообраќаецот МОРА да напише 3 казни на 3 возачи...иначе им се заканувале дека ќе ги казнат...
Глупости!
Факт е дека имаат норми, но во смисла извршени прегледи (кај моторно возила, т.е. сообраќај), исто како и инспекторите (контроли во својата област), но крајно нереално е да се воспостави норма са се пишува казна за нешто.
Што ако нема ниеден кој го крши законот?