Диктатура?

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сум авторитарец, па не ми смета диктатура...поготово Грујо ставен во она друштво ...:vozbud:
А фактот си останува дека земјите на горенаведените личности, биле најсилни за време на нивното владеење. Па кој не сака да има силна држава?

П.С. И во САД отсекогаш владеела диктатура, само што кај нјив, ликот на владетелот се менува, но општеството, не.

Замисли во Лондон, ако не исклучиш светло во влезот после твоето заминување те казнуваат со 250 фунти.
Човече која диктатура, еј.

И замислите диктатура која дозволува слободно на пишуваш против неа.
Ги бутна монополите за телефонија и интернет и секој демократ може што сака да пишува.

Имаш право... треба да ја тераме ... на долго ова тема. Само ке кажам дека дотичниот господин што ја доби наградата, само сакаше да , со факти, ја корегира досегашна македонска историографија, која беше високо идеологизирана и политизирана. Знаеш како се вели- пред фактите и Боговите молчат.
Тоа е твој став.
И став на тие што го подржуваат доточниот г-н.

Мојот е сосема различен.
И јас сум полно убеден дека мнозински дел од населението ја споделува и брани вистината и не сака да прави вештачки корекции на историјата заради остварувања на плански и антидржавни активности.

Воедно,би ти предочил дека многу веројатно е со продолжување и официјализирање на ваквиот став да дојде до единствената можна реформа во Македонија,а тоа е мултилатерална поделба на населението и граѓанска војна до уништување.
Ако тоа е целта... тогаш дпбне е на прав пат.
:toe:

Државава ни се заеба убаво на сите планови економски, безбедносен, економскиот криминал е во подем, демократија и уште мн гранки... наредната власт кога ќе дојди прашање е дали ќе најде држава во овие граници или покраина, јас се прашувам и дали ќе има наредна власт во Македонија, како шо тргна работата се исполнуваат сите предвидувања на балканот.

како шо тргна работата се исполнуваат сите предвидувања на балканот.

Точно така! Macedonia shall rise again!

picture.php

Тоа е твој став.
И став на тие што го подржуваат доточниот г-н.

Мојот е сосема различен.
И јас сум полно убеден дека мнозински дел од населението ја споделува и брани вистината и не сака да прави вештачки корекции на историјата заради остварувања на плански и антидржавни активности.

Воедно,би ти предочил дека многу веројатно е со продолжување и официјализирање на ваквиот став да дојде до единствената можна реформа во Македонија,а тоа е мултилатерална поделба на населението и граѓанска војна до уништување.
Ако тоа е целта... тогаш дпбне е на прав пат.

Завршниот заклучок ти е, се надевам, погрешен. Зпшто, ако е така и Македонија стане повторно “ јаболко на раздорот“ на Блаканот, сите ке трпиме и патиме. И граѓаните на Макеоднија, од која било да се националност, како и граѓаните на соседните земји, како што беше во минатото. Затоа, единствен пат и начин да се решат некои актуелни недоразбирања јас го гледам само преки влез во ЕУ на сите балкански земји, надминување на историските недоразбирања и прифаќање на европските стандарди. Кога можеа Франција и Германија, кои беа во конфликт задните 4 века, на ваков начин да ги решат историските обострани хипотеки, зошто да не можат и балканските народи. Ако не биде, можната алтернатива ке биде сеошта балканска кланица. Видовме пред 15-ина години дека и тоа не е лекот.

Навистина незнам зошто толку галама за некаква „диктатура“...поготово од симпатизерите на СДС кое е чедо на КПМ од КПЈ која владееше во диктатура со Југославија цели 50 години...Па нели тогаш било поубаво?! :toe:
јас ја кренав галамата...
воопшто не сум член или симпатизер на сдсм...
баш напротив, гласав за николче на изборите...

ама еднаш се греши... :pipi:
ЗНАЕШ ВООПШТО ШТО Е ДИКТАТУРА????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
има едно прашање на крајот на првиот пост.
тоа е клучното прашање во темава :pipi:

Не би го ставал Хитлер и комапнија до слика од Грујо. Немале таму влавоалбански господари во позадина, они биле самите шефови.

И се е тоа во ред.
Но дај веќе еднаш да почнат да го приспособуваат и стандардот на народот со стандардот на тие граѓани кои живејат во ЕУ и плаќаат 50 евра за плукање на улица......но имаат и 2500 евра просечна плата.

Зборуваш за стандардот на народот кого тртката му ја растурија јолдашите олицетворени во ликот и ,,делото,, СДС, кои го крстарат главниот град со нивните лимоа вредни илјадници евриќа? За нив зборуваш?

З
Исто ко што е и тука. Не знам од кај ви е идејата дека не смее да се пуши надвор?
Едноставно, отпушокот не смееш да го фрлиш било каде, а смееш да пушиш.
Taka e, ama sega e taka. A se najavuva, mislam vo planovite e da se vovede celosna zabrana za pusenje na otvorena ( dali od 01.01.2009 ili 01.01.2010 ne sum siguren ) t.e. samo doma cigari, nigde drugo.
A ustvari i sega zakonot kolku sto znam predviduva deka tamu kades to se servira hrana, bez razlika dali e otvoreno ili zatvoreno ( na tarasa na pr. ) ne smee da se pusi. Znaci ides na vecera, posle toa ama ni pod razno ne smees da zapalis tutun, dur i na tarasa ako si.

E sega mene ne mi e jasno kako toa cigarite go zagaduvaat vozduhot na otvoreno. Site pusaci vo makedonija da se soberat nema da uspeaat da go zagadat vozduhot kolku sto mozat 5 avtobusi na JSP :toe::toe:

I dajte ve molam ne pravete glupi sporedbi so Zapadot. Mislam , nema poenta i nikakva logika takva edna sporedba. Germanecot so edna plata ide na odmor kaj ke mu se digne, a nie so edna plata ke uspeeme samo edna kamp-prikolka da zememe za nedela dena kaj ezerceto Treska :toe::toe:

Зборуваш за стандардот на народот кого тртката му ја растурија јолдашите олицетворени во ликот и ,,делото,, СДС, кои го крстарат главниот град со нивните лимоа вредни илјадници евриќа? За нив зборуваш?

Не бе. Пак не си разбрал.

Зборувам за еден шизик кој зависно од потреба, час изиграва поголем европеец од Француз, час поголем конзервативец од Шешељ.

Конташ ?

Зборувам за еден шизик кој зависно од потреба, час изиграва поголем европеец од Француз, час поголем конзервативец од Шешељ.

Бранко Црвенковски?

, час изиграва поголем европеец од Француз,

А Французиве се као европејци over the top a? Еве јас се чувствувам повеќе европеец од нив и сеа...

Колку што ја разбирам од географија, Македонија припаѓа на Евроскиот континент.

Радо би разменил мислење по темава, али поради едните исти дежурни викачи, знам однапред како ќе тече дискусијава.

Во кратки црти,
ДА, има лошо замислени закони и
НЕ, не станува збор за диктатура воопшто.

Самиот форум и мислењата кои варираат од еден кон друг екстрем го потврдуваат тоа.

Бранко Црвенковски?
Не.
Вероватно делот од реченицата каде што реален користи збор шизик те наведе грешно да помислиш дека се работи за Бранко Црвенковски.
Пошто да се разбереме... овој другиов (и таргетиран од реален) - т.е. Гвуевски Никола е се друго само не и шизик.

А Бранко... гледај го на интервју на провладината Сител утре од 14ч.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom