Диктатура?

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
Не верувам дека некој од сите нас тука што пишуваат некогаш живеел во диктатура...Куба на пр. Венецуела под Чавез, Северна Кореја и сл...
Единствено некои од нас што фатиле од софт верзијата на диктатурата на пролетаријатот од другар им Тито и Партијата му...и толку.
Оние законите кои се спомнуваат мора да ги прифатиме како такви, затоа што ги има насекаде во друштвото кон кое се стремиме, и лично ги поздравувам таквите закони, и лично повеќето ги прифаќам и ги почитувам, и тоа без воопшто да имам некаков проблем во смисла да сум сменил навики.
И, сосем нормално е опозицијата да критикува, тоа и е работата, а сигурен сум дека кога ќе станат власт, истите тие закони по кои сега плукаат, нема да ги сменат.
Во Германија, тоа го тврдам со 100% сигурност, перење кола по дома во двор, е казниво со 1500 евра! Треба и пералните да живеат од нешто, нели?
Епа..диктатура...
Балканци сме, такви и ќе останеме.
Законите, најверојатно, ќе останат мртво слово на хартија.

Vo Germanija za vreme na drzaven praznik ne mozes da rabotis raboti kako sto se secenje drva vo dvor,kosenje treva,sadenje domati i piperki...Koga e praznik i neraboten den togas se e pusto,zatoa drzavata go proglasila toj den za neraboten,za nikoj da ne raboti a kaj nas za vreme na drzavni praznici objektite si rabotat kako i sekoj den.Vo red e da rabotat,ama za toj den treba da platat poveke danok na drzavata.Se dodeka ne se naucime da gi prifakame zakonite ne mozeme nie drzavata da ja izgradime,sega samo ja razgraduvame...:tapp:

Не верувам дека некој од сите нас тука што пишуваат некогаш живеел во диктатура...Куба на пр. Венецуела под Чавез, Северна Кореја и сл...

Разликата од општеството во кое владее диктатура, и општеството во кое има некаква мутирана форма на демократија..демократура...што и да е, е во тоа што во општество каде владее диктатура, обичните луѓе не се замараат со дневна политика...како што сме сведоци на тоа овде „при балканите“...

Диктатура? Абе не ме заебавај...

Па со самото тоа што се критикуваат многу работи автоматски не постои никаква диктатура.
Абе и ја не викам дека е диктатура.
Али ј...га. Претпазливост.
Од кај да знаеш што ќе му текне утре.

А тоа што има закони за чистота и што треба да се почитуваат, ако тоа е за тебе диктатура, ондак свака част...шта реќи.
Ама признај дека на Грујо му е појќе до пари во буџетот, отколку прилагодување кон европското законодавство.

Иначе чуму инспектори и полицајци на процент.

Абе и ја не викам дека е диктатура.
Али ј...га. Претпазливост.
Од кај да знаеш што ќе му текне утре.

Ама признај дека на Грујо му е појќе до пари во буџетот, отколку прилагодување кон европското законодавство.

Иначе чуму инспектори и полицајци на процент.
Како тоа, ај објасни?
Јас тврдам дека се тоа само муабети :)

Навистина незнам зошто толку галама за некаква „диктатура“...поготово од симпатизерите на СДС кое е чедо на КПМ од КПЈ која владееше во диктатура со Југославија цели 50 години...Па нели тогаш било поубаво?! :toe:

Немој жити се ..вакви „лаги„ да им наметнуваш овде на нашиве „премудри„ сдсм ОФЦИ брееееј..
:pos2:

Јас тврдам дека ова е жива вистина.
Ама муабетот најмалку ми е за на форум :)

Знаеш...полицаец, а уште помалку инспектор, може да земе некаков процент, бидејќи нити закон, нити подзаконски акт, тоа не му го дозволува!
Пари на црно неможе да добие никако!
Верувај дека те лажеле (посебно ако се некои опозициски активисти :))
А ако ти сакаш да веруваш во твојата вистина, тоа е, секако, твое право!

Зависниците од дрога си имаат дури цела клиника.
Јас сум зависник од цигари, ми треба пушачка просторија. На улица не смеам, дека 50 евра казна. На затворено не смеам, не ми е обезбеден пушечки простор. Ти ако не сакаш да се труеш, иди во друга просторија, ама мене како зависник треба да ми се обезбеди пушечка просторија и крај. Што сакаш кажи, во сите земји каде што е забрането пушењето има смокинг и нон-смокинг ериа...Знаеш и самиот дека е така...јебига тоа е поентата на диктатура...

Јованче, не се замарај, џабе е.

Чекај го денот кога владата ќе биде отворена за прашања од граѓаните па оди таму побарј се што ти треба, а дотогаш за да не добиеш казна шд 50 евра направи си фишек (ќулафка) и излезни надвор пуши и треси во ќулафката, а потоа најди корпа и фрли го сето тоа во корпа и ем ти си ја задоволил твојата потреба, ем околината останала чиста, ем 50 евра заштедени ем се е во ред. :helou:

Знаеш...полицаец, а уште помалку инспектор, може да земе некаков процент, бидејќи нити закон, нити подзаконски акт, тоа не му го дозволува!
Пари на црно неможе да добие никако!
Верувај дека те лажеле (посебно ако се некои опозициски активисти :))
А ако ти сакаш да веруваш во твојата вистина, тоа е, секако, твое право!

Заеби Струмикс опозициски активности.
Еве ти дел.

http://www.vreme.com.mk/DesktopDefau...EditionID=1554

Заеби Струмикс опозициски активности.
Еве ти дел.

http://www.vreme.com.mk/DesktopDefau...EditionID=1554

Природата на мојата работа е таква што секојдневно комуницирам со државни и јавни службеници, од повеќе профили и области, па и јас сум прашал такви работи, башка познавам некои прописи...така да...тоа е тоа!
Едит:
Тоа од линкот најавено е, но сеуште не е во примена :).
Па, нека си заслужат инспекторите!

Eve go vistinskoto lice na diktaturata:

papatavr1.jpg

P.S. Sega od nekade ke se pojavi Samoubiecot i ke kaze deka ovie ne se diktatori...

Леле Мајко!!!, па на дотичниве од опозицискиот ни блок почна и чиста околина да им смета?!!!

Му фалат пари на народот пријателе.
Му фали пристоен живот.
Му фали демократија, која од ден на ден се повеќе ја има.
Му фали иднина.
Му фалат уште многу работи кои се неопходни за еден нормален живот.
А најмогу му фалат политичари кои нема да си играат к..ташак со него.
И тоа не е ништо ново.

Најново е финтава дека му фали диктатура.
Па пази, не заради друго....туку заради култура.

Абе иди бегај.

Ами она диктатура за култура. Во СССР во времето на Сталин двајца не смееле да се собираат за да не бидат осомничени за заговор против државата и сите почнале да држат книги во раце кобајаги читаат. Во метро на улица на сите јавни места луѓето држеле книги и кобајаги читаат. Е со тек на време тие навистина почнале да читаат и сега на истите тие јавни места луѓето имаат пак книги во раце и навистина читаат. А што ми беше зборот, аа да диктатура. Па за некого е диктатура, за некого преродба во секој случај и кај двете нешта потребни се чекори. Има грешки во чекори, но затоа тука треба демократијата да суди.

Eve go vistinskoto lice na diktaturata:

papatavr1.jpg

P.S. Sega od nekade ke se pojavi Samoubiecot i ke kaze deka ovie ne se diktatori...

Не може..засега..чинам дека го видов „врзан„ за дијализер...
А треба (можеби) и други „испитувања„ да му се направат...
:salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom