AtoM-AnT
Dexter
Не верувам дека некој од сите нас тука што пишуваат некогаш живеел во диктатура...Куба на пр. Венецуела под Чавез, Северна Кореја и сл...
Единствено некои од нас што фатиле од софт верзијата на диктатурата на пролетаријатот од другар им Тито и Партијата му...и толку.
Оние законите кои се спомнуваат мора да ги прифатиме како такви, затоа што ги има насекаде во друштвото кон кое се стремиме, и лично ги поздравувам таквите закони, и лично повеќето ги прифаќам и ги почитувам, и тоа без воопшто да имам некаков проблем во смисла да сум сменил навики.
И, сосем нормално е опозицијата да критикува, тоа и е работата, а сигурен сум дека кога ќе станат власт, истите тие закони по кои сега плукаат, нема да ги сменат.
Во Германија, тоа го тврдам со 100% сигурност, перење кола по дома во двор, е казниво со 1500 евра! Треба и пералните да живеат од нешто, нели?
Епа..диктатура...
Балканци сме, такви и ќе останеме.
Законите, најверојатно, ќе останат мртво слово на хартија.
Vo Germanija za vreme na drzaven praznik ne mozes da rabotis raboti kako sto se secenje drva vo dvor,kosenje treva,sadenje domati i piperki...Koga e praznik i neraboten den togas se e pusto,zatoa drzavata go proglasila toj den za neraboten,za nikoj da ne raboti a kaj nas za vreme na drzavni praznici objektite si rabotat kako i sekoj den.Vo red e da rabotat,ama za toj den treba da platat poveke danok na drzavata.Se dodeka ne se naucime da gi prifakame zakonite ne mozeme nie drzavata da ja izgradime,sega samo ja razgraduvame...