Диктатура?

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
Mozam na bilo kakov nacin da ti dokazam,nemam clenska kniska na VMRO,ne sum glasal nekade od 2002 pa navamu,ne se soglasuvam so politikata na SDSM bidejki taa e za luge so isprani mozoci,onoj BC kontinuirano treska gluposti i misli deka e najpameten,mozebi za vas SDSM-OVCITE ama za pogolemiot del od forumskata publike NE! Vie sakate drzava bez zakoni za da mozete uste da grabate,ostavivte mnogu narod na ulica,koj ne bese so vas bese protiv vas,e sto e togas toa ako ne e DIKTATURA...Nie mozeme da si replicirame uste mnogu ama treba da primetis edno,jas vo moite postovi nikogas ne sum go pravel Gruevski BOG,nitu sum go branel a toa sto pisuvam protiv SDSM mozes da primetis deka slicni postovi i sliki stavam i za Bugarite,jas sum ZA Makedonija a PROTIV onie sto rabotat kontra Makedonija! :smir:
се гледа што е и како е... обично ако ја критикуваш владеачката партија може да се каже дека си објективен, ама ако се фатиш ко пијан за плот за нешто што се случувало во минатите години и не се тргаш од таму, иако има бајаги за дискутирање и критикување кај сегашната власт... :uvo:

инаку, бидејќи постот очигледно се однесуваше и на мене...
еве што кажав уште претходно
јас ја кренав галамата...
воопшто не сум член или симпатизер на сдсм...
баш напротив, гласав за николче на изборите...

ама еднаш се греши... :pipi:
сега ти последнава реченица можам да претпоставам дека ќе ја поврзиш со сдсм, и трите вреќи брашно што ми ги дадоа за да пишувам вака на форумов :pipi:

Vo odnos na kaznite ..i normi za kaznuvacka rabota...ne mi e jasno zosto nekoj treba da se plasi od ispolnuvanje na norma :)
vo MKD na sekoj cekor blika od moznosti za kaznuvanje, ona sitno do 50 evra..:)
a zadolzeniot za policija moze samo burek da jade...dodeka sekoja.......... eve desetta.... kola ima lazni tablici...lazni bidejki se napisani na karton ili imaat nekoja neregularna nalepnica ili ednostavno nemaat nisto...SE E DEMAGOGIJA...i prikazni za mali deca...:)
.........baska sto slusam deka 50% vozila voopsto ne se registrirani....................

се гледа што е и како е... обично ако ја критикуваш владеачката партија може да се каже дека си објективен, ама ако се фатиш ко пијан за плот за нешто што се случувало во минатите години и не се тргаш од таму, иако има бајаги за дискутирање и критикување кај сегашната власт... :uvo:

инаку, бидејќи постот очигледно се однесуваше и на мене...
еве што кажав уште претходно

сега ти последнава реченица можам да претпоставам дека ќе ја поврзиш со сдсм, и трите вреќи брашно што ми ги дадоа за да пишувам вака на форумов :pipi:

Sekoj covek na sekoe glasanje se zaebal,ocekuval edno a dobil drugo ama jebi ga toa ti e politika ili diktatura,koj kako gi gleda rabotite.Sreken sum deka lebot sto go jadam nema nitu SDSM-ovsko niti VMRO-ovsko brasno a ako nekogas citiram nekogo a ne sum trebal neka mi izvinat forumdziite,toa se vika narodski Velam ti kjerko seti se snao ama kaj nas nekoi nikako da se setat,uste sakaat da ziveat na stara slava...

Vo odnos na kaznite ..i normi za kaznuvacka rabota...ne mi e jasno zosto nekoj treba da se plasi od ispolnuvanje na norma :)
vo MKD na sekoj cekor blika od moznosti za kaznuvanje, ona sitno do 50 evra..:)
a zadolzeniot za policija moze samo burek da jade...dodeka sekoja.......... eve desetta.... kola ima lazni tablici...lazni bidejki se napisani na karton ili imaat nekoja neregularna nalepnica ili ednostavno nemaat nisto...SE E DEMAGOGIJA...i prikazni za mali deca...:)
.........baska sto slusam deka 50% vozila voopsto ne se registrirani....................

Точно.
И не е никаков проблем кога секој си ја работи работата за која е платен.
Но работата е во тоа што од една страна сме се подалеку од Европа, и секој ден има се повеќе и повеќе сиромашни и невработени граѓани.
А од друга страна овие таканаречени европски закони, се користат само како изговор за полнење на буџетот.

Па нели во европски приоритети спаѓаат и реформа на администрацијата, реформите во судството, реформите во политичката свест на копуците во парламентот и владата, реформите во полицијата, реформите во катастарот, реформите во здравството.....и уште еден куп реформи, за кои сеуште и не се размислува да се почнат.

Ама неее.
Најлесно е да удриш по џебот на обичниот граѓанин, да го полниш буџетот со неговите пари, и да го лажеш дека тоа е за негово добро, бидејќи така побргу ќе стане европеец.

Следува казна или кинење процент од платата.
Што е најмудро во цела ова работа, сите наредби и притисоци одат усно.
Казната во вид на кинење плата оди единствено преку дисциплинска постапка.
Значи, во пракса неизводливо!

Погрешена е терминологијата.
Значи вистина е дека има и ќе има прогон на сите оние кои краделе, манипулирале, правеле злодела од било кој тип.
Вистина е дека ќе се воведат некои нови закони кои ќе му овозможат подобар и попријатен живот на граѓанинот.
Вистина е дека ќе се направи прераспределба на материјалните добра, на центрите на моќ, на луѓето кои се некој фактор.

Но, тоа нема врска со диктатура како што сакаат малкумина да прикажат.
Тие добро лоцираат дека нешто се случува во државата, значи контаат дека има промени, но тоа не се промени кои им одговараат.

За нив владеењето на правото и функционирањето на државата може да изгледа како диктатура, бидејќи се навикнати да прават што сакаат, без консеквенции.Затоа толку тешко им доаѓа новата реалност, бидејќи постепено се лишуваат од, според нив, загарантираните права да бидат над останатите, дека народот постои за да им слугува.
За разлика од нив, мнозинството во државата, на кое му е преку глава од досегашното сдс самоволие, немањето на ред, нефункционирањето на законите, двојните аршини, ги прифаќа со воодушевување чекорите на оваа влада. Иако има некои непопуарни, како оној со ѓубрето и цигарите, факт е дека улиците се почисти, а за пушачите никогаш и не сум се секирал, има навика има и одвика

Чинам дека тука и лежи „болеста„ на заговорниците на поимот..наметната диктатура во Македонија..како замена за од сите разбраниот чекор ..да се воведе ред и поредок во оваа од комуњарите девастирана држава...
И ќе го позајмам ова од погорниот пост:
има навика има и одвика
Е сега за некој со убаво..а ако е со „тврда„ глава..и со СИЛАТА..се разбира на Законот.
:tapp:

Чинам дека тука и лежи „болеста„ на заговорниците на поимот..наметната диктатура во Македонија..како замена за од сите разбраниот чекор ..да се воведе ред и поредок во оваа од комуњарите девастирана држава...
И ќе го позајмам ова од погорниот пост:
има навика има и одвика
Е сега за некој со убаво..а ако е со „тврда„ глава..и со СИЛАТА..се разбира на Законот.
:tapp:

И разбира се нели со пишаниот ти твој збор,ама пак разбира се никако пишан онака како што треба ,туку разбира се нели онака како што тебе ти одговара нели,и пак разбира се, се е во силата на законот кога ти одговара на твоите политички убедувања нели,кој разбира се за сите не е подеднаков ,нели ?

Инаку кога тоа ние не сме биле во диктатура,тргнувајќи од осамостујавањето па до ден денешен
Се додека не води политичкото слепило , ние и не заслужуваме нешто подобро од диктатура :toe:

Казната во вид на кинење плата оди единствено преку дисциплинска постапка.
Значи, во пракса неизводливо!
Сакаш да ме убедиш дека не постои основа и начин за дисциплинирање на "непослушните" ?

Инаку не сакам, а и не е моја работа да те убедувам во нешто, кое за-сега се спроведува на еден многу притаен и перфиден начин.
Едноставно тоа за мене е не е правилно.:toe:

Нели постојат "независни" медиуми во државава, невладини организации, опозиција.....па нека дигнат глас доколку сметаат дека ова е неправилно.
Или нека продолжат да си молчат, како што всушност тоа го прават и во последните неколку години.

Сакаш да ме убедиш дека не постои основа и начин за дисциплинирање на "непослушните" ?

Инаку не сакам, а и не е моја работа да те убедувам во нешто, кое за-сега се спроведува на еден многу притаен и перфиден начин.
Едноставно тоа за мене е не е правилно.:toe:

Нели постојат "независни" медиуми во државава, невладини организации, опозиција.....па нека дигнат глас доколку сметаат дека ова е неправилно.
Или нека продолжат да си молчат, како што всушност тоа го прават и во последните неколку години.

Реален, јас велам, и сигурен сум, дека не постои основ и начин за дисциплинирање на „непослушните“, а и воопшто се соменевам во чаршиските муабети за обавезни 3 казни, или слични муабети.
И, како што и самиот велиш, постојат институционални и вонинститутиционални организации кои би реагирале доколку таквите закони се диктатура, или некој му ги усјкратува правата на полицаецот или инспекторот во смисла да работи под притисок...
Арно ама, сите ќутат...

Реален, јас велам, и сигурен сум, дека не постои основ и начин за дисциплинирање на „непослушните“, а и воопшто се соменевам во чаршиските муабети за обавезни 3 казни, или слични муабети.
И, како што и самиот велиш, постојат институционални и вонинститутиционални организации кои би реагирале доколку таквите закони се диктатура, или некој му ги усјкратува правата на полицаецот или инспекторот во смисла да работи под притисок...
Арно ама, сите ќутат...

Не се 3, туку една дневно треба да напишат...

Vo evropa vo golem del od drzavite i te kako postojat kvoti za sudovite .se soglasuvam i za policijata daimse stavat kvoti ili procenti za realizacija.pa majkumu neka si ja zasluzat platata.:helou: Dosta lencarat po sendvicari i cajgjilnici:)

Инаку кога тоа ние не сме биле во диктатура,тргнувајќи од осамостујавањето па до ден денешен

На РЕФЕРЕНДУМОТ ..објавен пред некоја година..а поводот беше ...за политичко-територијалната поделба на Македонија..кога министерот Николче (ви) рече:
Седете си дома народе..и „гледајте„ си телевизија..(додека територијата ви се распарчува) ..па сега се ...РАЗБИРА СЕ ..ногу се чудиме за некои федерализации најавени неодамна ...
пс
Ова е една од позначајните..и ќе (ви) дозволам..и вие да ме подсетите на некоја..а која не е споомената сега и овде...РАЗБИРА СЕ..или поарно е...се разбира..а???
:toe:

Чекај реален а зошто ние граѓаните на Р.М не дигнеме врева зошто ние не поЧнеме да протестираме,невладините организации се бунеа ама медиумите кој како им одговара ги правеа гомна и ги замолчаа

а за темата па како што рекоа мора од некаде да се полни буџетот а посебно ме загрижува ова за медиумите владата ќе го користи овој закон како изговор за цензура на медиумите доколку им текне да глумат независни или про сдсм

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom