realen_07
Опозиционер
- Член од
- 12 април 2008
- Мислења
- 3.636
- Поени од реакции
- 134
Али у душа.А Французиве се као европејци over the top a? Еве јас се чувствувам повеќе европеец од нив и сеа...
А у џеб ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Али у душа.А Французиве се као европејци over the top a? Еве јас се чувствувам повеќе европеец од нив и сеа...
Не бе. Пак не си разбрал.
Зборувам за еден шизик кој зависно од потреба, час изиграва поголем европеец од Француз.
Конташ ?
Али у душа.
А у џеб ?
Иако знаеш во кој контекст беше наведена споредбата.Знаеш, добра споредба направи со Французов.
Имено, да го анализираме Саркози, па да ја увидиме ЕВРОПСКАТА диктатурата кај Французот.
Особено врз франц. медиуми.
Иако знаеш во кој контекст беше наведена споредбата.
Decki stapot izlegol od rajotsto mislite za badijala turcite vladele 500 god. tuka.Gledam edna pokondurena komunjarka se razlapala hamburger i odi po ulica . Aj nejse sto e primitivna pokondurena kamenjarka pa barem malku oset da imase, hartijata daja frleshe vo kanta.Megjutoa ne , fino lepo taaa se najade i ko nikoj da nema okolu neja si ja hrli hartijata. brukaaaa nevidena.
![]()
Аха.Епа за џебот е крив никој друг освен типот кој од 17 години независност 14 е на власт.
Но капиши.И покрај тоа што толку е на валст, барем да направеше нешто позитивно за оваа држава и народ, нешто конкретно позитивно. И тој на кого и најголемите негови поддржувачи неможат да му најдат една придобивка за себе или општеството од неговоро владеење, тој е главниот и одговорен зошто сме сега на ова дереџе.
Капираш?
Не ме интересираат “контекстите“. Пракса само.
Нема мала или голема диктатура, има или нема.
Твои зборови.
Ај пробај вака.
"Се прави поголем Енглез и од Браун"
Или сакаш да направиш ситуација каде што би требало јас да ги бранам Французите, а ти да ги напаѓаш поради нивните ставови кон нас ?
Аха.
Значи сепак си делумно европеец.
Но капиши.
Вака.
Ај те молим, наведи ми дата до кога некадарноста на преродбеникот ќе ја перете со Бранко ?
Токму поради тоа.Туку провери како Саркози се однесува кон тамошните медиуми и која цензура им ја прави.
Имаше и скандал со него, како отпушта една спикерка вработена во франц. тв кој не го поздравила и 100 други вакви работи.
Споредбата не е соодветна.Башка Англија велиш
Што би било кога нашава Влада, би поставила видео надзор на секој чекор, на секоја улица, раскрсница, буквално секаде?
Поточно....здравје.Единствената причина, поради која толку не ја вадиме од уста таа европа, е нивниот стандард. И тоа е единствената работа која ние ја сакаме од нив.
Не го сакаме нивниот начин на живеење.
Целта ги оправдува средствата.Ама пази... имаш услови, “европски“ критериуми кои треба да ги исполниш, да стапнеш во нивното друштво.
А тоа подразбира менување на скоро...СИТЕ навики и ставови.
Не е исто да се прилагодуваш на "диктатура" со 200, или 2000 евра во џеб.Искривената слика за европа е нашата ограниченост во контактите.
Најчудно е што, Македонецот кога ќе отиде во некоја европска земја, многу лесно се прилагодува на “диктатурата“.
Вака:
Македонската берза е отврена 1997 кога заврши скоро цела приватизација, зашто компаниите, барабите несакаа да ги купат по реална цена, од проста причнина зашто сељачиштата немаа прекршена пара, туку за бам-бадава. За споредба Љубљанската е отворена во време на комунизмот 1989 година.
Знаеш колку пари се легнати за сите Македонски компании за да се приватизираат, т.е. за 90 % од стопанството, кое е проценето на десетици милајрди евра, до 1999 година?
30 МИЛИОНИ ЕВРА!!! АЛОООО...
Али по тебе можеби 10-20 милијарди се еднакви со 30 милиони, којзнае.
Ако ова не е пљачка и осакатување во наредните стотици години на Македонската економија која во СФРЈ беше најслаба и која произведуваше само полупроизводи во најголем дел од тип на тешка металургија и храна во вреќи, тогаш незнам што е пљачка по тебе.?
Еве еден пластичен пример...Ако дома кај тебе влезе лоповчина и изнесе све од куќа, ги извади и прозорите, вратите, инсталација, т.е. те соголи скроз на скроз...А ти онака си на плата од некои двеста евра, па којзнае колку години ќе ти треба да се повратиш како пред арамилакот, а не пак да напреднеш нешто повеќе...Така да мислам излишни се секакви други коментари.
А во однос на тоа до кога некој ќе се вади на Б.Ц. тоа не ме интересира. Факт е дека од него никој не виде ништо позитивно. За него ќе го пишува Македонската и светска историографија, за жал се најцрно.
Баш така.Ред и дисциплина се прави со пендрек.![]()