Dexter

Јас Декстер го почнав од 4та сезона. Ја изгледав прво 4та па после се вратив од прва и по ред до крај. За 5та сезона читав тука не многу добри критики и не очекував многу. Ама според мене е доста добра, уствари ниедна сезона не е лоша.
--- надополнето: Jul 17, 2011 7:36 PM ---

“Who are you Kyle? What is it you want?” – Arthur Mitchell

“Who are you Kyle? What is it you want?” – Arthur Mitchell

269100_10150721408400271_15526475270_20052212_451910_n.jpg

“Miguel couldn’t. My father couldn’t. Can anyone live, with the truth, of what I am?” –Dexter

Ќе биде ептен bloody следнава сезона. Не ми се чека до 2ри октомври :confused:

На Fox Crime почнаа да ја даваат 4-та сезона. Ај погодете од трипати на овој однесениов од Норвешка која му била омилена серија?

П.с -"Daddy kills people. Bad people"

Интересна серија.Занимливо е да се најде сериски убиец кој убива лоши луѓе.Исто така ме изненади местото каде се одвива дејството-наместо вообичаениот Њујорк,го имаме sunny Miami.

Првата сезона ја завршив и ги изгледав првите 2 од втората.

Супер е, досега најдобра серија што сум ја гледал. Имам уште 1-2 епизоди од 3 сезона ама според мене засега 1 сезона беше нај-нај, едвај чекам да видам што ќе се деси со нигерот Мигел :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Анализа на Декструс од страна на kafepauza.mk​

ТВ серија за убиствата, правдата и семејството

Dexter.jpg

Главни ликови: Мајкл С. Хол, Џенифер Карпентер, Лорен Велез, Дејвид Зајас, Џули Бенз​
Креатор: Џејмс Манос Џуниор​
Жанр: криминал, драма, мистерија, трилер​
Времетраење: 55 мин.​
Датум на прво прикажување: 1 октомври 2006​
Јазик: англиски и шпански​
Број на сезони: 4 (x 12 епизоди)​
Следна епизода: 26 септември 2010​
Веб-сајт: http://www.sho.com/site/dexter

Приказна: Декстер Морган е форензичар во полициската станица во Мајами каде работи како експерт за анализа на шаблони во распрскување на крв. Извршувајќи ги своите дневни обврски кон работата и посветувајќи им го секогаш потребното внимание на своите најблиски, навечер сепак наоѓа време да живее сосема поинаков живот – живот на сериски убиец.

dexter-31.jpg

Но, Декстер Морган не е таков убиец кој ќе го мразите и презирате. Напротив, тој може да стане ваш херој. Тој ги следи оние кои го прекршиле законот и некому нанеле зло, но некако успеале да и избегаат на затворската казна. Тој работи според однапред утврден ред и правила. Не остава ништо на случајноста. Ладнокрвен е и искрен кон себеси, свесен е дека е монструм, но сепак игра итро за да не биде фатен.​

Dexter-7.jpg

Секоја сезона е посебно заокружување, но токму кога ќе помислите дека веќе нема што да се случи, приказната добива нов тек, уште подобар и понеочекуван од претходниот.​
Серијата Декстер се базира на две новели од Џеф Линдзи „Нежно посветениот Декстер“ и „Мрачните соништа на Декстер“.​

dexter1.jpg

Интересни податоци: Играјќи ги братот и сестрата во серијата, Мајкл С. Хол (Декстер) и Џенифер Карпентер (Дебра Морган) се земаа на 31ви декември 2008 година.​
.

Дебра: „Зошто никогаш не правиме муабет како брат и сестра?“
Декстер: „Нашиот татко беше полицаец, ти си полицаец, јас работам за полицајците… за нас, ова е муабет за брат и сестра.“

Името на главниот лик Декстер е во релација со значењето на зборот dexterity (вештина, спретност). Овој збор се дефинира како ментална способност или брзина, подготвеност и грациозност во физичка активност, особено вештина и леснотија за користење на рацете.​

dexter-6.jpg

Кога и како да ја гледате? Веројатно ако се одлучите за ваква серија, вашето срце може да ја издржи возбудата и исчекувањето кои со неа доаѓаат. Според тоа, за вас е сеедно кога ќе ја гледате, но најдобро правете го тоа кога сте сами и во темница. Така, нивото на адреналинот во вашиот организам ќе се покачува и ќе си дозволите вистинско доживување на неочекуваното.​
.

Живеев во темнина долго време. Со годините моите очи се прилагодија додека темнината не стана мојот свет и можев да гледам.

И така официјално Декструс од 3 октомври...Многу бе, проклето долго трае ова лето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom