Девојка ми сака да го абортира бебето

• Креатор на темата Креатор на темата Shizik
  • Време на започнување Време на започнување
Каде бе на форум вакви работи? Уште малце фали и дежурна гинеко екипа преку веб камери да соблекуваат малолетнички што мислат дека од пена за бричење се забременува - ако е навистина вистина ова што го пишал типов, или има проблем во главата или не знам - ама сигурно проблемите сами си ги решавате, не ги оставате за на форум?!:eek:
ај бе не го глушете до толку кога има недостиг на информации, пацеров се појави истреска неколку лања у 2-3 реда и го снема. патетик.
25 години битанга, замаил некое несигурно кутро чупе па и подметнал небрижна бременост. очито немал друг начин како да оформи потомок.
засеа ова мене ми е најприфатлива варијанта.
...од друга страна пак морам да се сложам и со колегава над мене, баш фино ги истакнал причините и последиците :icon_mrgr:

Девојка ми сака да го абортира бебето што да правам како да ја убедам јас имам 25 години а таа 18 :( ми вика дека е рано и дека сака да продолжи со учењето и дека нема време за дете. :confused:
Ве молам дајте некој совет да ја убедам оти ми се иде од нервоза да ја убијам :mad:
--- надополнето: Nov 2, 2011 4:17 PM ---
Deteto e ubava rabota, no ne i na 18 godini. Bi mozela da go rodi, no bidi siguren deka tvojata devojka nema da go izrasne, Da se vrsat dve raboti istovremeneo e mnogu tesko, i da uci i da rasne dete. Plus uste e mlada, vo proces na sozrevanje.
Ke ti kazam edna misla. " Nemoj da zapocnev nov zivot, ako ti nemas tvoj.
Mnogu ke se kae, vo ova tesko vreme, koga nema da moze da mu pruzi nisto na bebeto. Neka zavrsi ucliste ,da najde rabota, podocna ima vreme za potomstvo. Ako e na pocetokot na bremenosta, abortusot e brza i lesna procedura,
Se nadevam deka ti pomognav

Attachments

• 2.jpg
    2.jpg
    34,7 KB · Прегледи: 1
Еден член на темава напиша дека ако девојката сака детето да и остане а дечкото бара таа да абортира тогаш таа не смее да абортира,значи одлучила да го задржи,а доколку биде обратно девојката смее да абортира.

За вторава ситуација-да кажеме дека дечкото сака по секоја цена да го има детето,но девојката не сака.Океј,we agree to disagree,но дечкото ќе и понуди-јас ќе се грижам за детето,ако не го сакаш напушти не,остави не и прави си што сакаш во животот.Што во таква ситуација?Дали и тогаш ќе играме на картата на рамноправноста или опцијата power to the pussy ќе го има главниот збор?

@PurplePumma:Правото на живот е основно право и како такво важи за секој и секого.Правно гледано секој човек има правна способност,а правната способност го вклучува правото на живот како примарно.Правата кои ми ги кажа а кои се однесуваат на тоа дека од 18 година ги стекнуваме се веќе во доменот на деловната способност-гласање,вработување,склопување брак итн.

И да,реално гледано животот ни е најосновното право,бидејќи без него нема да имаме ни слобода,ни избор ни ништо.

Што ќе ми е слобода кога не сум жив?
Што ќе ми е избор кога не сум жив?
Што ќе ми е право за вработување кога не сум жив?

За оние кои велат дека абортусот спречувал потенцијални лоши луѓе да се појават-не знам кој форумаш го пиша ова,но како можеме да дознаеме кој ќе биде лош,а кој добар?Ваквата теза ја застапуваше и Мирјана Најчевска во Пулс на Алфа ТВ кога лупна дека ако бил дозволен абортусот Хитлер немало да се роди.What a LOL.Ова е можно,но само ако имаме технологија која со 100% сигурност предвидува вакви нешта.И ете,јас поддржувам ваква технологија,ако таа ми гарантира дека на овој свет нема да има Боки тринаески,Жаре Берберовци,Борјанци и Билјановци од А1,Латаси,Миленковци,Хитлери,Бушовци,Сталиновци и останата багра која од не знам кои причини заслужува да се роди на овој свет.

За оние кои велат дека рана бременост може да ги остави жените глупи и неписмени-прабаба ми стана многу млада мајка па остана запамтена како многу интелигентна жена.Барем тоа го скапирав од кажувањата на баба ми и нејзините браќа и сестри(или ова ќе ми го порекнете и ќе ги наречете лажговци).

За оние кои велат дека застапуваат гледиште во кое стои кој смее,а кој не смее да има деца-луѓе,истите вие кои застапувате слобода на избор за многу работи сакате да воспоставите диктатура која ужасно потсетува на социјалните Дарвиноци,а која Хитлер ја практикуваше со уништување на потенцијално дефектните плодови(во наци Германија се окончуваа плодовите на мешани двојки-Германец/Германка со негерманец/негерманка,на лица со пречки во развојот,на инвалиди итн,само за да се задржат плодовите на интелигентните,физички појаките,ариевците де,бидејќи нели,не смееме да им дозволиме на тие проклети ретарди да ја гнасат совршената слика на надбитието).

Уште нешто-Индија е една од земјите со најголем број на абортуси во светски рамки.Таму се абортира во случај ако на рентген се види дека девојката има женски фетус бидејќи мнозинството семејства во Индија налага прво машко,па после што сака нека е.Иако има девојки кои се приморани на тоа и јас тоа не го поддржувам,има солиден број девојки кои слободно одлучуваат да абортираат без да се консултираат со сопругот,родителите или пријателите.Ќе дадат пари на докторот and it's all done in a minute(значи ова го прават по свој избор,без притисок од најблиските).А да,во тие случаи застапниците на prochoice правецот се менуваат за 360 степени во однесувањето и стануваат prolifers,и таквите девојки ги напаѓаат со аргументи од типот-ова било себично,ова било монструозно,зошто не го сакаш животот,па детето е најубаво нешто на свет итн.

Ах човештво,колку си само лицемерно.Заслужуваш уништување како во оние холивудскине филмови со вонземски инвазии од епски пропорции,ако не и бетер.

дечкото ќе и понуди-јас ќе се грижам за детето,ако не го сакаш напушти не,остави не и прави си што сакаш во животот.Што во таква ситуација?
I have 2 words for u ...................science fiction.

За вторава ситуација-да кажеме дека дечкото сака по секоја цена да го има детето,но девојката не сака.Океј,we agree to disagree,но дечкото ќе и понуди-јас ќе се грижам за детето,ако не го сакаш напушти не,остави не и прави си што сакаш во животот.Што во таква ситуација?Дали и тогаш ќе играме на картата на рамноправноста или опцијата power to the pussy ќе го има главниот збор?

Ниедно машко не може да ме натера да му родам дете ако не сакам, тоа е факт. На крај краева јас треба да го носам детето 9 месеци, јас ќе имам мачнини секој ден и јас ќе одам да се пораѓам. Ако некој си маж сака да има дете, ОК, има сурогат мајки кои го прават тоа.

Ниедно машко не може да ме натера да му родам дете ако не сакам, тоа е факт. На крај краева јас треба да го носам детето 9 месеци, јас ќе имам мачнини секој ден и јас ќе одам да се пораѓам. Ако некој си маж сака да има дете, ОК, има сурогат мајки кои го прават тоа.

Не знаев дека еден краток период од твојот живот е најнезамисливата голгота ever imaginable.

Еден член на темава напиша дека ако девојката сака детето да и остане а дечкото бара таа да абортира тогаш таа не смее да абортира,значи одлучила да го задржи,а доколку биде обратно девојката смее да абортира.

@PurplePumma:Правото на живот е основно право и како такво важи за секој и секого.Правно гледано секој човек има правна способност,а правната способност го вклучува правото на живот како примарно.Правата кои ми ги кажа а кои се однесуваат на тоа дека од 18 година ги стекнуваме се веќе во доменот на деловната способност-гласање,вработување,склопување брак итн.

И да,реално гледано животот ни е најосновното право,бидејќи без него нема да имаме ни слобода,ни избор ни ништо.

Што ќе ми е слобода кога не сум жив?
Што ќе ми е избор кога не сум жив?
Што ќе ми е право за вработување кога не сум жив?

За оние кои велат дека абортусот спречувал потенцијални лоши луѓе да се појават-не знам кој форумаш го пиша ова,но како можеме да дознаеме кој ќе биде лош,а кој добар?Ваквата теза ја застапуваше и Мирјана Најчевска во Пулс на Алфа ТВ кога лупна дека ако бил дозволен абортусот Хитлер немало да се роди.What a LOL.Ова е можно,но само ако имаме технологија која со 100% сигурност предвидува вакви нешта.И ете,јас поддржувам ваква технологија,ако таа ми гарантира дека на овој свет нема да има Боки тринаески,Жаре Берберовци,Борјанци и Билјановци од А1,Латаси,Миленковци,Хитлери,Бушовци,Сталиновци и останата багра која од не знам кои причини заслужува да се роди на овој свет.

За оние кои велат дека рана бременост може да ги остави жените глупи и неписмени-прабаба ми стана многу млада мајка па остана запамтена како многу интелигентна жена.Барем тоа го скапирав од кажувањата на баба ми и нејзините браќа и сестри(или ова ќе ми го порекнете и ќе ги наречете лажговци).

За оние кои велат дека застапуваат гледиште во кое стои кој смее,а кој не смее да има деца-луѓе,истите вие кои застапувате слобода на избор за многу работи сакате да воспоставите диктатура која ужасно потсетува на социјалните Дарвиноци,а која Хитлер ја практикуваше со уништување на потенцијално дефектните плодови(во наци Германија се окончуваа плодовите на мешани двојки-Германец/Германка со негерманец/негерманка,на лица со пречки во развојот,на инвалиди итн,само за да се задржат плодовите на интелигентните,физички појаките,ариевците де,бидејќи нели,не смееме да им дозволиме на тие проклети ретарди да ја гнасат совршената слика на надбитието).

Уште нешто-Индија е една од земјите со најголем број на абортуси во светски рамки.Таму се абортира во случај ако на рентген се види дека девојката има женски фетус бидејќи мнозинството семејства во Индија налага прво машко,па после што сака нека е.Иако има девојки кои се приморани на тоа и јас тоа не го поддржувам,има солиден број девојки кои слободно одлучуваат да абортираат без да се консултираат со сопругот,родителите или пријателите.Ќе дадат пари на докторот and it's all done in a minute(значи ова го прават по свој избор,без притисок од најблиските).А да,во тие случаи застапниците на prochoice правецот се менуваат за 360 степени во однесувањето и стануваат prolifers,и таквите девојки ги напаѓаат со аргументи од типот-ова било себично,ова било монструозно,зошто не го сакаш животот,па детето е најубаво нешто на свет итн.

Ах човештво,колку си само лицемерно.Заслужуваш уништување како во оние холивудскине филмови со вонземски инвазии од епски пропорции,ако не и бетер.

1. Точно, но за да бидеш човек, прво тоа треба да станеш, нели? Ембрионот е ,,клопче од клетки,, но не е човек. И законот тоа многу добро го знае. Затоа, при преодот од ембрион во фетус (10-12 недела) фетусот е законски заштитен - не може да абортира, освен ако фетусот е опасен по нејзиното здравје или ако е фаличен.
И што ќе ти е право на живот, ако правото на слобода ти е ускратено?! Нормално е дека е примарно правото на живот, но не е и единствено најважно. Не сакам живот ако не сум слободна. И под слобода подразбирам одлуки поврзани со моето тело, и планирање на семејството, нема никој да ми каже кога и како да раѓам деца.
И да, поддржувам да се абортираат фаличните ембриони/фетуси, јас знам за такви случаеви - не сакам да чувам инвалидизирано дете. Сакам здраво дете - и такво ќе родам.

2. За Индија знам, нивната перцепција, како и за мн други работи, и за ова е искривена. Индијците убиваат и веќе родени женски деца - затоа што се женски.

3. Не можам да зборувам за другите, па ќе кажам за себе. Ако јас хипотетички денес останам бремена, ќе се советувам со партнерот во која болница да одам да абортирам. Родителите и пријателите, нема зошто да знаат. Да сум малолетна, ќе морам да зборувам со родителите. Ама бидејќи сум полнолетна, немам потреба нив да ги прашувам за одлуки врзани во огромна мера за мојот живот. Ако јас не го сакам детето, а партнерот го сака, не можам да му помогнам. Исто и обратно, јас да го сакам, а тој не, нема да го присилувам да стане родител - ќе имам дете со него некогаш, или со некој друг.

4. Оние кои јас ги познавам... не се такви. Има работи кои не се за на форум. Исто така, од факс имавме едно време пракса во иста зграда кај што е гинекологија. Имав прилика да поразговарам со неколку жени/девојки кои абортираа. Имаше свесни дека не можат да имаат дете сега, имаше и такви кои го злоупотребуваа правото на абортус. Имаше такви кои станаа и пролајфери, но најмалку беа.
--- надополнето: Nov 2, 2011 6:17 PM ---
Не знаев дека еден краток период од твојот живот е најнезамисливата голгота ever imaginable.

Не е најнезамислива голгота, едноставно е ЛИЧНО ПРАВО НА ЖЕНАТА.
Може, а и не мора, да разговара со партнерот.
А што ако е партнерот веќе женет? И ако таа сака да го роди детето? И тој не сака? Па што ако не сака... она сака бе!
Има многу што и зошто - но најважно е дека е ова лично право на жената.

Па и да знаеш дека е. Нашето општество е такво така што една несакана бременост неможе да помине незабележано така што не е една обична работа, не е секој психички спремен за да го помине тој "краток" период без последици.
И уште нешто, девет месеци не е краток период ама ај.

Девојка ми сака да го абортира бебето што да правам како да ја убедам јас имам 25 години а таа 18 :( ми вика дека е рано и дека сака да продолжи со учењето и дека нема време за дете. :confused:
Ве молам дајте некој совет да ја убедам оти ми се иде од нервоза да ја убијам :mad:

Не ги читав другите постови ама ако решила да не го раѓа можеш да пробаш да ја убедиш и разубедиш со зборови ама ако цврсто решила дека сега не сака дете не можеш да ја спречиш. Нејзино тело е и она може да си одлучи, тоа е тоа :).

Не е убава ситуација ама не си го уништувај здравјето од нервоза, ако останете заедно пак ќе имате прилика :). Не е утеха ама што друго да ти кажеме, ти немаш избор освен да ја прифатиш нејзината одлука и во никој случај немој да ја оставиш на цедило или да и се скараш (под услов да се сакате) :)..

Ооо извини ептен краток, лесен и едноставен период е бременост. Аман иди и остани труден ебате. Како може бе вакви глупости да тропате?
И демек после тоа готово е, само ќе го роди и завршила работа, пошто лесно е дете да гледаш, а богами уште полесно да го оставиш на некој туку така без размислување. Оф што све не прочитав на форумов.

Нејзин избор е тоа, бидејќи покрај се она е таа која ќе треба да го носи бебето 9 месеци. Има само 18 години млада е и очигледно е дека има други планови со животот. Добро е тоа што од твоја страна сакаш таа да го задржи бебето но сепак немаш право да и се мешаш.

Епа видиш финта ти КАКО ЖЕНА си само инкубатор твое е само да родиш, воспитувањето на детето и неговото изнесување на прав пат(НАЈТЕШКИОТ ДЕЛ) е задача на таткото.

Ако неќеш да го родиш моето дете(ХИПОТЕТИЧКИ...) ќе ти мавнам бокс у стомак и ќе го изгубиш плодот зошто јас така сум сакал.
И нема да одговарам за тоа, зошто колку е тоа дете ТВОЕ толку е и МОЕ така да твојот ИЗБОР да му го скратиш ЖИВОТОТ е и МОЈ ИЗБОР.

Ооо извини ептен краток, лесен и едноставен период е бременост. Аман иди и остани труден ебате. Како може бе вакви глупости да тропате?
И демек после тоа готово е, само ќе го роди и завршила работа, пошто лесно е дете да гледаш, а богами уште полесно да го оставиш на некој туку така без размислување. Оф што све не прочитав на форумов.
И што предлагаш ТИ?
Машкото да раѓа?
Па ако машкото и таа работа ја врши вие ЖЕНИТЕ би биле комплетно НЕУПОТРЕБЛИВИ.

Секој скајскрејпер, секој висечки мост, атомска централа, иновација или изум е таму ПОРАДИ МАЖОТ.
Жената НЕМА КАПАЦИТЕТ да донесе наједноставна одлука или нешто да промисли... едино кога купува намирници за по дома тогаш може...

Епа видиш финта ти КАКО ЖЕНА си само инкубатор твое е само да родиш, воспитувањето на детето и неговото изнесување на прав пат(НАЈТЕШКИОТ ДЕЛ) е задача на таткото.

Ако неќеш да го родиш моето дете(ХИПОТЕТИЧКИ...) ќе ти мавнам бокс у стомак и ќе го изгубиш плодот зошто јас така сум сакал.
И нема да одговарам за тоа, зошто колку е тоа дете ТВОЕ толку е и МОЕ така да твојот ИЗБОР да му го скратиш ЖИВОТОТ е и МОЈ ИЗБОР.

Инкубатор или не, она ако сака ќе го абортира и ти нема ни да знаеш за тоа, така да изборот останува целосно на жената, колку и да сакате вие мажите да имате удел у тоа. И не е задача на таткото воспитување зошто ретко кој татко си седи дома и изиграва домаќинка, а жената да биде машината за пари (и бебиња очигледно).

Инкубатор или не, она ако сака ќе го абортира и ти нема ни да знаеш за тоа, така да изборот останува целосно на жената, колку и да сакате вие мажите да имате удел у тоа. И не е задача на таткото воспитување зошто ретко кој татко си седи дома и изиграва домаќинка, а жената да биде машината за пари (и бебиња очигледно).
Не може да го абортира пошто немам намера јас да фаќам за женска/сопруга потенцијална калаштура, туку ќе си земам РАСНА КОБИЛА.
Тој ЗАКОН за абортусот да одлучува ИСКЛУЧИВО САМО жената е донесен од МАЖ, импотентен МАЖ.

Детето е благослов не треба да се абортира. Се случило што се случило така требало да биде според мене абортус не е решение. Има илјадници жени што сакаат да останат бремени и би дале се само и само да бидат на местото на девојката. Доколку се реши девојката да абортира тоа ќе и биде најголема грешка во животот, таа никогаш нема да престане да се кае за својата одлука и ќе ја прогонува цел живот. Најдобро ќе биде дечкото да и покаже дека може да смета на него и ако таа се одлучи да продолжи со своето образование да и каже дека сепак има начин. Познавам личен пример кога една девојка остана бремена и нејзиниот сопруг се грижеше за фамијата а таа си продолжи со своето образование и си дипломира. Сепак решението не се бара на форумот туку меѓусебен разговор а очигледно е тие самите не можат да најдат заеднички јазик за да се договорат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom