Еден член на темава напиша дека ако девојката сака детето да и остане а дечкото бара таа да абортира тогаш таа не смее да абортира,значи одлучила да го задржи,а доколку биде обратно девојката смее да абортира.
За вторава ситуација-да кажеме дека дечкото сака по секоја цена да го има детето,но девојката не сака.Океј,we agree to disagree,но дечкото ќе и понуди-јас ќе се грижам за детето,ако не го сакаш напушти не,остави не и прави си што сакаш во животот.Што во таква ситуација?Дали и тогаш ќе играме на картата на рамноправноста или опцијата power to the pussy ќе го има главниот збор?
@PurplePumma:Правото на живот е основно право и како такво важи за секој и секого.Правно гледано секој човек има правна способност,а правната способност го вклучува правото на живот како примарно.Правата кои ми ги кажа а кои се однесуваат на тоа дека од 18 година ги стекнуваме се веќе во доменот на деловната способност-гласање,вработување,склопување брак итн.
И да,реално гледано животот ни е најосновното право,бидејќи без него нема да имаме ни слобода,ни избор ни ништо.
Што ќе ми е слобода кога не сум жив?
Што ќе ми е избор кога не сум жив?
Што ќе ми е право за вработување кога не сум жив?
За оние кои велат дека абортусот спречувал потенцијални лоши луѓе да се појават-не знам кој форумаш го пиша ова,но како можеме да дознаеме кој ќе биде лош,а кој добар?Ваквата теза ја застапуваше и Мирјана Најчевска во Пулс на Алфа ТВ кога лупна дека ако бил дозволен абортусот Хитлер немало да се роди.What a LOL.Ова е можно,но само ако имаме технологија која со 100% сигурност предвидува вакви нешта.И ете,јас поддржувам ваква технологија,ако таа ми гарантира дека на овој свет нема да има Боки тринаески,Жаре Берберовци,Борјанци и Билјановци од А1,Латаси,Миленковци,Хитлери,Бушовци,Сталиновци и останата багра која од не знам кои причини заслужува да се роди на овој свет.
За оние кои велат дека рана бременост може да ги остави жените глупи и неписмени-прабаба ми стана многу млада мајка па остана запамтена како многу интелигентна жена.Барем тоа го скапирав од кажувањата на баба ми и нејзините браќа и сестри(или ова ќе ми го порекнете и ќе ги наречете лажговци).
За оние кои велат дека застапуваат гледиште во кое стои кој смее,а кој не смее да има деца-луѓе,истите вие кои застапувате слобода на избор за многу работи сакате да воспоставите диктатура која ужасно потсетува на социјалните Дарвиноци,а која Хитлер ја практикуваше со уништување на потенцијално дефектните плодови(во наци Германија се окончуваа плодовите на мешани двојки-Германец/Германка со негерманец/негерманка,на лица со пречки во развојот,на инвалиди итн,само за да се задржат плодовите на интелигентните,физички појаките,ариевците де,бидејќи нели,не смееме да им дозволиме на тие проклети ретарди да ја гнасат совршената слика на надбитието).
Уште нешто-Индија е една од земјите со најголем број на абортуси во светски рамки.Таму се абортира во случај ако на рентген се види дека девојката има женски фетус бидејќи мнозинството семејства во Индија налага прво машко,па после што сака нека е.Иако има девојки кои се приморани на тоа и јас тоа не го поддржувам,има солиден број девојки кои слободно одлучуваат да абортираат без да се консултираат со сопругот,родителите или пријателите.Ќе дадат пари на докторот and it's all done in a minute(значи ова го прават по свој избор,без притисок од најблиските).А да,во тие случаи застапниците на prochoice правецот се менуваат за 360 степени во однесувањето и стануваат prolifers,и таквите девојки ги напаѓаат со аргументи од типот-ова било себично,ова било монструозно,зошто не го сакаш животот,па детето е најубаво нешто на свет итн.
Ах човештво,колку си само лицемерно.Заслужуваш уништување како во оние холивудскине филмови со вонземски инвазии од епски пропорции,ако не и бетер.