Девојка ми сака да го абортира бебето

• Креатор на темата Креатор на темата Shizik
  • Време на започнување Време на започнување
А што се стегна ли па ти, не го вадел, па не го вадел, може кондомот потфрлил:icon_lol:,
ете имало заштита, но се случило, и пак ке кажам, прашањето тука не е кој е повеќе или помалку виновен, затоа што двајцата се подеднакво виновни за таа ситуација, ниту тој можел да го направи сам, ниту пак таа можела да забремени сама, значи двајцата сносат исти последици и прашањето е што и како понатаму.
Лесно е да се суди за други, но тешко е ако тоа се случува на своја кожа,
Лесно е ако и двајцата сакаат, тогаш и покрај сите потешкотии можат да успеат, но во случајов таа не сака, а тоа пак повлекува Х други причини зошто таа не го сака,
Па единствена причина за несакана бременост е „невадење на време“ :)
И двајцата се виновни, да, зошто не преземале мерки навреме (НОРЛЕВО, луѓе!!!!). Кога легнуваш со партнер, му ја предаваш довербата 100%. Ако тие разговарале дека им е рано за деца, тогаш тој требало да и ги почитува нејзините желби и да внимава.

п.с А за тоа дека машкото е виновно сум сигурна. Со татко ми сум го правела муабетот... :)

:)
а ако кондомот потфрли и тоа ли е невадење на време?
--- надополнето: Nov 2, 2011 11:36 AM ---
п.с А за тоа дека машкото е виновно сум сигурна. Со татко ми сум го правела муабетот... :)[/quote]

а бе и мене тато ми кажуваше многу работи, ама ,,,

Значи за да се избегне абортус треба да се внимава. Ако се случи некоја несреќа (пукање на кондом, останување на кондом внатре, секс без кондом) има решение и за тоа.
Ако девојка не сака да направи абортус а дечкото сака, тогаш девојката нека си роди детенце и сама нека го гледа.
Ако девојката сака да направи абортус а дечкото не сака, тогаш нека си најде друга што е спремна да биде мајка.
Знам дека е иритирачко чуството што девојките го носат бебето во нив, и никој неможе да им влијае во одлуката дали да се роди или не. Овие се озбилни работи за кои треба разговор, а не да им се влијае на одлуката.

Да не постоеја вакви мислења “Дајте му шанса, и тоа е живо суштество“ и дека имало право на живот, немаше да се намножи планетата на 7.000.000.000 луѓе што не прави едно од најраспространетите живи суштества. Можеби бактериите ги има во поголем број, рибите во океаните, ама луѓето како врв на животната пирамида се премногу.
Јас сум секогаш за селективно размножување а не квантитативно.
Што ако , да речиме трајко, глуп, необразован цел живот се глупирал фатил женска ја напумпал, значи типов нема никакви селективни гени што би можел да ги пренси на потомството а богами нема ни образование ни култура, ја земи за жена таа што ја напумпал и сеа нормално детето ќе биди и на него и на мајка му и нема да добија ниту воспитување ниту образование ниту па што знам што и фактички и детево ќе испадни шупелка како татко му.

На денешно време, со можностите што ги имаме, жално е да се има „несакана бременост“! И да се направи „беља“, има таблети т.н Ден потоа, ако не се користат презервативи, со договор со гинеколог се земаат пилули против бременост. Во оваа ситуација, сигурно не е разговарано за тоа.
Најверојатно, судејќи според темава (читај јајцето на газо) е сега ќе барам помош на нет. А да седнеле и да прочитаат нешто за бременоста и нејзиното спречување на нет...

Па според тоа одговорноста ја сносува дечкото, како постар од девојката и бидејќи тој го оставил семето во неа. И плус ако тој избрал да не го извади на време, како може девојката да му влијае во тек на сексуалниот однос?
Да не ја носиме темата во погрешен правец. Можи девојката да има влијание на вадењето, ите како. Колку има шо уживаат кога дечкото ќе сврши внатре...

Па, така е, а според мене така и треба да биде. Мислам, девојката да го има последниот збор.
Во секој случај девојката го има последниот збор и за абортус никој не ни го бара таткото. Ама сепак до одлуката треба да се дојде на поинаков начин, не со терањето на ќефот на едниот.

И нема тука обвинувања, shit happens. На сите може да ни се деси, гарант сите вие со девојките и дечковците што идете по сто години, секој секс со кондом ви е... Не заебаајте.
Поубо од ова... неможеше да го кажиш :)

Гледам сите пишувале девојката сакала да заврши факултет, да речеме дека бебето нема да и претставува товар во учењето,а тоа е можно само доколку добива помош од родителите нејзини и на младичков, но дали "недокваканиов" што го постави прашањето работи? Дали тој ќе биде тука за девојката да го роди детето и да учи факс, и тој како татко да и помага и да работи+ за да ги издржува жена му и детето што треба да се роди?!?!?, .........не ми се верува....., тој само знае да ја вреѓа девојка му зашто се одлучила да абортира, а не се гледа сам себе какво шупале е што на 25 години не е вработен и зависи од неговите, чекај бре, па ти ако имаш свои пари, ако си самостоен, како прво нема да поставуваш такви прашања на форум, и како второ девојка ти колку-толку ќе те смета за созреан и ќе има доверба во тебе, па сама ќе сака да го роди, хех, it's that simple,

тука всушност треба да се запрашаат родителите на двете страни, бабите и дедовците, дали тие се волни финансиски да одгледуваат внуче, зашто младичов не го бива очигледно е, значи целиот терет не е на девојката што ќе роди, ниту на "недокваканиов", туку целата одговорност всушност ќе ја сносат бабите и дедовците доколку реков се волни и спремни на таков чекор, а чисто се сомневам и во оваа работа, девојката сигурно кажала дома и нејзините кога чуле "коса им се кренало" од убајни. па не сме цигани мајку му па само роди го и фрли го да пита, епа затоа памет во глава со кого имате секс, зашто "ем шуто, ем боде" е работава ................

Како бе ќе ја убиваш? Па 18 години има, животот е пред неа. Таа ќе му биде мајката на детето. Ти ќе можеш да си тераш живот колку толку, нејзе младоста со пелени ќе и се окупира. Има целосно право да се реши на абортус.
lele sto pametno si be...

Koj period od zivotot nema da go "okupira so peleni"? Ima takvo nesto, da ti se rodi 5 godisno dete, pa da si teras ko nisto da ne se sluchilo. ili tebe od dom te zedoa?

sfakam da se saka da se bide moderen ova ona, ama demek "lele peleni, ova ona" e toa ne... Nema na komsijata pelenite da gi menuva, tuku na bebeto svoe.

И двајцата се виновни, да, зошто не преземале мерки навреме (НОРЛЕВО, луѓе!!!!). Кога легнуваш со партнер, му ја предаваш довербата 100%. Ако тие разговарале дека им е рано за деца, тогаш тој требало да и ги почитува нејзините желби и да внимава.

п.с А за тоа дека машкото е виновно сум сигурна. Со татко ми сум го правела муабетот... :)

Девојче колку години имаш да те прашам?Кое не давање на време се слушаш што збориш 18 години има девојчето нема 25,18 има како стоиш со цивфри?Аман и доста више со глупостиве кондомот бил крив пукнал и такви ствари тој не и правел неа хардкоре па дојде до таков инцидент или сака некој да каже дека дечкото е полн како брод и „незнаел“ дека зел помал кондом(Ај мин плис!!)

Девојче колку години имап да те прашам?Кое не давање на време се слушаш што збориш 18 години има девојчето нема 25,18 има како стоиш со цивфри?Аман и доста више со глупостиве кондомот бил крив пукнал и такви ствари тој не и правел неа хардкоре па дојде до таков инцидент или сака некој да каже дека дечкото е полн како брод и „незнаел“ дека зел помал кондом(Ај мин плис!!)
Јас ништо не те разбрав, ај пак пиши, ама сега на македонски :D

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
lele sto pametno si be...

Koj period od zivotot nema da go "okupira so peleni"? Ima takvo nesto, da ti se rodi 5 godisno dete, pa da si teras ko nisto da ne se sluchilo. ili tebe od dom te zedoa?

sfakam da se saka da se bide moderen ova ona, ama demek "lele peleni, ova ona" e toa ne... Nema na komsijata pelenite da gi menuva, tuku na bebeto svoe.

Ти не си онлајн ја тоа сфаќам!Пелени ќе си мења кога е подготвена за тоа,кога ќе се договори со партнерот да време е да имаме дете(ДОГОВОР) не на грешка!!И што ќе видиш ти од младоста ако некој вака те зезне? :)
--- надополнето: Nov 2, 2011 12:34 PM ---
Јас ништо не те разбрав, ај пак пиши, ама сега на македонски :D

Ја добро си пишав,гледам ти слабо разбираш македонски оди прочитајго постот 2-3 пати ако не ти е јасен пишими на профил ќе ти објаснам адекватно!

ако нејќе воопшто да го роди, плати и колку треба и имај си го за себе.

Ти не си онлајн ја тоа сфаќам!Пелени ќе си мења кога е подготвена за тоа,кога ќе се договори со партнерот да време е да имаме дете(ДОГОВОР) не на грешка!!И што ќе видиш ти од младоста ако некој вака те зезне? :)
--- надополнето: Nov 2, 2011 12:34 PM ---

Ја добро си пишав,гледам ти слабо разбираш македонски оди прочитајго постот 2-3 пати ако не ти е јасен пишими на профил ќе ти објаснам адекватно!

Добро господине Адекватен!
Не зборев за „Не Давање на време“ туку за НЕВАДЕЊЕ навреме на пенисот од вагината кога се започнува со ејакулација!!! Според овој заклучок постот погоре ти е тотално погрешен.
Ви благодариме за вниманието! :P

Добро господине Адекватен!
Не зборев за „Не Давање на време“ туку за НЕВАДЕЊЕ навреме на пенисот од вагината кога се започнува со ејакулација!!! Според овој заклучок постот погоре ти е тотално погрешен.
Ви благодариме за вниманието! :P

Моја грешкаа xD,не го прочитав постот добро :pos::pos:(деген сум srry) :Р
Плус нешто нетов многу ме зеза незнам зошто ама кочи многу :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom