N
Nessa Alcarin
Гостин
Моја грешкаа xD,не го прочитав постот добро(деген сум srry) :Р
Плус нешто нетов многу ме зеза незнам зошто ама кочи многу![]()
Не се секирај, ти простив...

USE A CONDOM!!!

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Моја грешкаа xD,не го прочитав постот добро(деген сум srry) :Р
Плус нешто нетов многу ме зеза незнам зошто ама кочи многу![]()
Можи девојката да има влијание на вадењето, ите како. Колку има шо уживаат кога дечкото ќе сврши внатре...
Море ако знае правилно да те запали + учтиво да те замоли... ќе дремиш ко попче, и ќе прашаш да не треба уште еднаш. Ојдофме многу ОТ, не коментирам повеќе на оваа тематикаDevojkata da ima vlijanie, kako ke te fati so race, za polovina i ke svrsis vo nejze ili pred svrsuvanje pocinjas da ispustas nekoj zvuci, pa ona znae i ke te zadrzi da svrsis vo nejze?
Ja ako sakam ke svrsam vo nejze, nemoze ona da me natera deka sakala, teorijata ne ti drzi.
Една од опциите, читај најлошата. Другите, ѕирни тука...Tebe koa ti doaga da svris samo ti osekas, ne ona pa da znae, koa ke ti dojde, najkulturno stanuvas i vikas dosta ti e za denesi ides zavrsuvas rabota u solja, hartija itn itn.
Мене ме иритира што во ваков случај никаква улога не игра желбата на машкото како што некој кажа погоре.
И зошто мора да се гледа на црната страна на ситуацијава.?
Гледајте вака...Детето воопшто нема да и пречи да се запише на фах.Јас имам колешки и колеги кои факултетите ги завршија со по две три деца...па ги завршија нормално,без пречки.
Така да мислам дека во краен случај девојкава си измислува изговори.
Јас ако останам трудна од човекот кој го сакам и кој сакам да биде татко на моето дете нема ништо живо што ќе ме спречи да го родам.
Ако се сака за се има време.Она го носи детето ама детето е колку нејзино толку и твое..и мислам дека е себично од нејзина страна да абортира туку така без твоја согласност.
На крајот на краиштата додека го роди(ако го роди)сигурно ќе биде веќе 19 год така да и не е баш многу многу мала...а фах ти реков може да си заврши во било кое време.ќе и помагаш ти,ќе и помага мајка и ,мајка ти и тако далје.
Со среќа и се надевам дека ќе се донесе правилна одлука без последици.
Devojkata da ima vlijanie, kako ke te fati so race, za polovina i ke svrsis vo nejze ili pred svrsuvanje pocinjas da ispustas nekoj zvuci, pa ona znae i ke te zadrzi da svrsis vo nejze?
Ja ako sakam ke svrsam vo nejze, nemoze ona da me natera deka sakala, teorijata ne ti drzi.
Tebe koa ti doaga da svris samo ti osekas, ne ona pa da znae, koa ke ti dojde, najkulturno stanuvas i vikas dosta ti e za denesi ides zavrsuvas rabota u solja, hartija itn itn.
а да се убиеш ти?Девојка ми сака да го абортира бебето што да правам како да ја убедам јас имам 25 години а таа 18ми вика дека е рано и дека сака да продолжи со учењето и дека нема време за дете.
Ве молам дајте некој совет да ја убедам оти ми се иде од нервоза да ја убијам![]()
Мене ме иритира што во ваков случај никаква улога не игра желбата на машкото како што некој кажа погоре.
И зошто мора да се гледа на црната страна на ситуацијава.?
Гледајте вака...Детето воопшто нема да и пречи да се запише на фах.Јас имам колешки и колеги кои факултетите ги завршија со по две три деца...па ги завршија нормално,без пречки.
Така да мислам дека во краен случај девојкава си измислува изговори.
Јас ако останам трудна од човекот кој го сакам и кој сакам да биде татко на моето дете нема ништо живо што ќе ме спречи да го родам.
Ако се сака за се има време.Она го носи детето ама детето е колку нејзино толку и твое..и мислам дека е себично од нејзина страна да абортира туку така без твоја согласност.
На крајот на краиштата додека го роди(ако го роди)сигурно ќе биде веќе 19 год така да и не е баш многу многу мала...а фах ти реков може да си заврши во било кое време.ќе и помагаш ти,ќе и помага мајка и ,мајка ти и тако далје.
Со среќа и се надевам дека ќе се донесе правилна одлука без последици.
Не сум знаел дека тој закон би се косел со правото на живот.
И наведов дека законот е донесен во согласност со мнозинството и не те прашав дали го поддржуваш туку дали ќе го почитуваш.
А инфекцијата не е компликација? Зарем самиот процес не е стрес за организмот? Секој зафат носи ризик. Секоја интервенција носи потенцијална опасност. Зависи како ќе се изврши абортусот и во која недела, но сепак се јавуваат крварења и постабортусен синдром кога матката не се контрахира правилно и во неа останува крв, која може да предизвика инфекции дури и сепса! Појавата и времетрањето на циклусот се пореметуваат, дури и во временски интервали од 5-6 месеци. Од зачнувањето се менува хормоналниот статус и целата биохемија во телото на мајката, после абортусот треба период од 1 месец тој да се среди.
Некои работи не се читаат од википедија, прашај доктор дали е паметно девојче од 18 години да се подложи на абортус, ќе видиш што ќе ти каже. Крај краева, нејзин ризик е. Уствари нивен, нели.
п.с. нема потреба од задебелени букви, лаиците може да веруваат само од еден извор на податоци, оние паметните проверуваат барем од 2-3.
Tоа дека не изглегле од дома заради чување деца, не мора да биде негативна страна, некои луѓе без трошка двоумење го посветуват животот на своите деца и тоа ги прави по среќни од било кој провод, т.е. излегување...Значи тоа е веќе една сосема друга тематика, и зависи од профилот на човек, т.е. емотивната поврзаност - релативно.
Се согласувам дека никој нема право да влијае, нити пак може да ме убеди во нешто ако сум решена да го направам тоа.Во случајов девојката сака абортус и секако тоа е нејзино право, ако веќе решила,
Само ме нервираат коментарите од типот "ако имаш бебе ке останеш необразуван, ке останеш дома, нема да излегуваш затоа што ке мора да се грижиш за бебето", како тоа да е препрека да си ги оствариш своите цели во животот.
А тоа дека девојката била премлада, да 18 години се ништо, но тоа воопшто не и пречело кога уживала со својот дечко, тогаш на истите тие 18 не и пречело што не користеле заштита, во тие моменти на задоволување на нејзините страсти воопшто не ни помислувала на можноста наречена бременост, за тоа е доволно возрасна нели?
А за бебе е мала![]()
Зошто таа решила да го абортира тоа дете незнаеме,, значи треба да ја знаеме и другата страна на приказната. Неможеме да ја окривуваме девојката, како што не е во ред и целата вина да се префрла на дечкото.
Јас ја кажав мојата животна сторија, како јас се решив да го задржам детето, ако пак ке кажам секој има право на свој избор, со сила, ништо не бидува
Ајде ти вака подучен - еден доказ, еден линк, од кај сакаш.
Да беше абортусот толку опасен, немаше да има популација.
Знај го тоа. И имам најмалку 2 другарки што абортирале. Ниту една нема никакви проблеми.
Едната роди веќе друго дете. И никому ништо.