Denuvo DRM

• Креатор на темата Креатор на темата wot
  • Време на започнување Време на започнување
Ај сеа нешто друго да прашам. Прво да расчистиме користам торенти за серии и филмови, игри не играм, музика има на јутјуб така што не е страшно пак ете легално ја слушам што се вика.

Се жалите игриве зашто да се плаќале, зашто кога одите на работа барате пари??? Или вашиот труд да се наплаќа а тоа што некој друг се потрудил да направи немора да му се плати така?
Друго спомнувате кракуван ОС еве јас си користам линукс и ништо не ми фали зашто не се префрлите на него кога веќе за нашиот стандард Windows е скап. Ама не бе зашто да користам линукс кога некој ќе го кракува другиов и што му се замарам јас.

Еве ви друг пример зашто викате некој купил цд па место да доаѓа до кај тебе за да ги донесе ти ги праќа преку интернет и тоа за вас е најнормално нели. А вие отворите кафич ставите во менито плати 1000 денари и имаш да пиеш колку сакаш, па он си нарачува а им дава на другарите да пијат што седат на иста маса со него, дали тоа на вас би ви се допаднало???

Доста само се кука багирана била ваква била онаква била, и совршена да е нема да ја купите такви сте гага да ја добиете.

Пак ќе ви повторам не сум светец и не правам лице, симнувам пиратерија на почеток на постов ви пишав ама не се бунам филмов е со лош звук или сликава е тапа и незнам ти што, ако сакам да го гледам у беспрекорни услови имаш у кино за дел од цената што би ја одвоил за него и готово, ако несакаш и така не јади г**на за луѓето кои вложиле време и пари во тоа а ти зашто си циција неможеш да уживаш.
:facepalm:

Темава не е за "пиратерија" (измислен термин од страна на алчните корпорации кои што мислат дека сите би им ги купиле производите ако не постоеше начин да се дојде до тие производи бесплатно), туку за DRM. Ти никаде во постот не спомна ништо за DRM, така да цел пост ти е FAIL.

А некои официјални извори имаат потврдено дека сварно ДРМ е штетен за пц-то или само водичка пуштаат некој пилиштари?

Ај сеа нешто друго да прашам. Прво да расчистиме користам торенти за серии и филмови, игри не играм, музика има на јутјуб така што не е страшно пак ете легално ја слушам што се вика.

Се жалите игриве зашто да се плаќале, зашто кога одите на работа барате пари??? Или вашиот труд да се наплаќа а тоа што некој друг се потрудил да направи немора да му се плати така?
Друго спомнувате кракуван ОС еве јас си користам линукс и ништо не ми фали зашто не се префрлите на него кога веќе за нашиот стандард Windows е скап. Ама не бе зашто да користам линукс кога некој ќе го кракува другиов и што му се замарам јас.

Еве ви друг пример зашто викате некој купил цд па место да доаѓа до кај тебе за да ги донесе ти ги праќа преку интернет и тоа за вас е најнормално нели. А вие отворите кафич ставите во менито плати 1000 денари и имаш да пиеш колку сакаш, па он си нарачува а им дава на другарите да пијат што седат на иста маса со него, дали тоа на вас би ви се допаднало???

Доста само се кука багирана била ваква била онаква била, и совршена да е нема да ја купите такви сте гага да ја добиете.

Пак ќе ви повторам не сум светец и не правам лице, симнувам пиратерија на почеток на постов ви пишав ама не се бунам филмов е со лош звук или сликава е тапа и незнам ти што, ако сакам да го гледам у беспрекорни услови имаш у кино за дел од цената што би ја одвоил за него и готово, ако несакаш и така не јади г**на за луѓето кои вложиле време и пари во тоа а ти зашто си циција неможеш да уживаш.

znaes deka sam se posra tuka taka?

Последно уредено од модератор:
DenuvoDRM is Finally Cracked By 3DM

Ова го прочитав денеска некаде низ нетов, ај баш да видиме...

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Не е секој богат како тебе, па да лупне едно 4000 денари на игра.... тоа е :coffee:
Не, но ќе преживееш и ако не ја играш. Или ако чуваш пари па ја начекаш на попуст. :)
Крај на краиштата, многу популарни игри се бесплатни денес.

Denuvo has contacted us about our previous article regarding its protection system/technology. As the team noted, its solution is not basically a DRM but rather a Anti-Tamper technology. Moreover, its solution is called Denuvo Anti-Tamper and not just Denuvo (Denuvo is the name of the company itself).

As Denuvo told us:

” Our Anti-Tamper technology prevents the debugging, reverse engineering and changing of executable files to strengthen the security of games.

It is not a DRM solution (as we don’t manage rights / act as license management in any way), but rather, Denuvo Anti-tamper protects DRM solutions, such as Origin Online Access or the Steam license management system, from being circumvented.”

But what about the rumored crack for Dragon Age: Inquisition? As Denuvo said, no working crack has been released as of yet for any of its games.

Furthermore, Denuvo answered to our open question on whether it will be able to tweak and enhance Denuvo Anti-Tamper in order to fight back the teams that want to exploit it.

” To answer the open question at the end of your article: No system is infallible, including ours (some press releases call our Anti-Tamper solution “uncrackable”, we are long enough in this business to have a more realistic view). Our job is to keep learning from what has worked and how things have been circumvented so we can always strive to be a step ahead of those who want to pirate our customers’ products.”

Last but not least, the team addressed the SSD rumors and claimed that they were false.

“Completely wrong rumor which is repeated over and over although many 3rd party tests (as well as we) state that our solution does not perform read / write operations to the HDD (hence we have no negative impact on the lifetime of SSDs or any other hardware component).”

“Completely wrong rumor which is repeated over and over although many 3rd party tests (as well as we) state that our solution does not perform read / write operations to the HDD (hence we have no negative impact on the lifetime of SSDs or any other hardware component).”

I na kraj sprotivno ke ispadne. Ke pocnat da pregoruvaat SDD i komponenti i ke bide davaj pari samo.

Официјално Denuvo DRMот е кракнат, а првиот крак за Dragon Age: Inquisition е веќе пуштен во јавноста и го има на повеќето торент сајтови. :vozbud:

Just Cause 3 & Rise of the Tomb Raider имат Denuvo заштита.
JC3 не е кракната веќе месец-два. Сигурно и TR нема да има крак скоро.

Фифа не е веќе 4 месеци. Како што тече времето, изледа тешко дека веќе ќе има пиратерија.
Дали навистина се добро заштитени, или пак потплатени крак тимовите, никој неможе да каже.

За наша среќа за сега само срање (океј, не баш срање, но апла просечни) игри имаат Denuvo.

Нормално е така да се имплементира одреден систем за заштита. Сигурно никој неќе да ризикува со топ насловите. Е ако сварно е толку добро скроен како што се покажа сега за сега, дефинитивно ќе го користат сите компании.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom