Denuvo DRM

• Креатор на темата Креатор на темата wot
  • Време на започнување Време на започнување

?

Еве шо имаат да изјават креаторите на играта The Witcher 3:Wild Hunt во врска со оваа Denuvo DRM заштита на што наидоа на позитивни критики:
The Witcher 3: Wild Hunt developer CD Projekt Red has opened up on its attitudes to DLC and DRM, explaining why it's against both of them. We don’t want to assault anyone," he said. "Each time we are thinking about a decision, the first rule is we have to treat gamers like we’d like to be treated. We don’t believe in DRM because we hate DRM. It also doesn’t protect, not really. Games are cracked in minutes, hours or days, but they’re always cracked. If you want to pirate you’ll find a way. But if you’re a committed gamer and are buying the game why should we place a barrier on you?
Тоа шо кажав претходно ако сакаш ќе му го најдеш крајот на било што,така да тие компании шо фрлиле дополнително пари на оваа заштита,освен што заштедиле малку на време ништо друго не направиле.

Witcher 2 imase drm i bese preku origin isto, posle nestabilnost povlekle sve preku patch.
Warner Bros ne veruvam da ne se kaci na vozot na ova. 2 meseci da ne se kraknuva igra - znacitelno se podobruvaat prodazbite.

Многу поблаги DRM решенија не успеале и нашле на бојкот од корисниците, а не па DRM што ти го сјебува SSD-ти или ти предизвикува сецкање ако ја играш од HDD. Така да турете му кур на ова. Ќе пропадне за брзо време.

Toa mi bese i muabetot, koj gi ebe korisnicite koa EA recimo si nasle nacin da se zastitat.
Ke ispadne ova ako ti cini igraj. Ke se vadat deka konfiguraciite ne valjat, stari modeli imate na ssd kupuvajte novi, site ke profitiraat.
Lords of the Fallen ima ogromni problemi radi ova.

Ayy lmao :icon_lol:

Ако ме сфати погрешно и ја симињам игри, музика и филмови на торенти како и сите али да се жалиш зашто неможеш да играш игра без пари е кретенизам. Ако толку ти се игра баш таа игра купи ја ако не имаш миљарда други игри што ги има по торенти. А ако ти е да ја пробаш играта имаш демо.

Pa stom 2 ogromni kompanii ja koristat zastitava, ke nema da ima kupi si ja bas taa igra ako ti se igra - tuku kupi si ja sekoja ebena igra so ti se igra.

pisuva momak od krakuvan windows,slusa muzika so e simnata nelegalno :( mi objasnuva za kako ne treba da go krades torrentot........

zatoa pustaat igri so miljon bagovi ko so zborese momakot so rabotel na far cry.....vozi? vozi pustaj ja ke ja sredime zdravje posle so nekoj patch ili dlc so treba da go doplatat....ne be brat....ne pominuva toj sistem taka....

[DOUBLEPOST=1416619589][/DOUBLEPOST]

nema so da se objasnuvam......piraterijata e dar i treba da se neguva....fuck the system....60 evra za igra so bagovi??? khmmm
Враќаат пари на тие што ја купиле играта и не се задоволни од неа, а таквите како тебе цел живот багувани игри ќе играте. Ти никогаш нема да го доживееш задоволството од играње оригинал игра, купена со ќејф, која функционира беспрекорно. Едноставно жално.... :(

Да беше далеку пониско за игра,еехеееее .... 50 евра само играта ,плус по 5 евра за Download Content за било шо , ти се мочам игра и се .... Ти даваш голема цена ,уше поеќе за некои работи да испозимаш, плус багирана ти даваат на почеток и сакаш да земеш игра :D :pos: Одиш ПЕС 14 , нема лиценца, нема ништо, катастрофа паламунди издание , уплаќаш 3500 денари, колку ти беше во Game , па уште триста чуда .... Подобро симни од торент , барем не губиш ништо , они ти даваат багована игра,ти не даваш големи пари , фита фит сте на иста мерка .... :вонзем:

Мене tbh и не ми пречи ова, веќе купувам игри за плејстејшн, онака еднаш на неколку месеци и искрено не ми се фаќа that much. А и реално, ама онака реално, па и не искачаат повеќе од 10-тина наслови годишно кои се worth playing а од нив имам желба да играм 3-4.
Пошто имам изиграно 304534056435 игри, не секоја игра ми го задоволува гејмерското его. Јебига.
Од 2013та, од кратката листа на игри кои сметам дека можеле да ми го задржат вниманието се до крајот, ги изиграв
Bioshock Infinite, DmC, Tomb Raider, Saints Row 4, Metro Last Light и GTA V. Освен GTA V која ја купив за PS, другиве, да, ги симнав.
На нивно место ги имам купено Bayonetta, Uncharted 2 и 3, Mortal Kombat, LEGO Marvel Super Heroes и некоја Dragonball за брат ми.
Не ми е исто од аспект плаќам - не плаќам, али веќe купувам + играм WoW па така да
ако за возврат добивам ослободување од маките на барање кракови, маки со пачирање на кракови и ред други срања кои редовно ми стигаат
со некупување, yeah. Згора на тоа им го плаќам трудот на луѓето кои се потрудиле мене овие 30тина дена да ми е јако на душава.[DOUBLEPOST=1416670202][/DOUBLEPOST]
Враќаат пари на тие што ја купиле играта и не се задоволни од неа, а таквите како тебе цел живот багувани игри ќе играте. Ти никогаш нема да го доживееш задоволството од играње оригинал игра, купена со ќејф, која функционира беспрекорно. Едноставно жално.... :(

Добар. :icon_lol:

Последно уредено:

Не постои игра која функционира беспрекорно. Игри кои се големи, спортски симулации, аркадни, ФПС, ТПС и не знам какви уште. Компанијата ќе поправи еден баг, но се појавува друг. Игра која ќе биде 100% безгрешна, и каде се ќе функционира перфектно немало, нема, и прашање е дали воопшто ќе има таква.

Офтопик прашање
Дали користењето на SSD за играње игри, кои најчесто имаат многу read/write операции е лошо ? Мислам колку тоа се одразува на животниот век на SSD-то?

Офтопик прашање
Дали користењето на SSD за играње игри, кои најчесто имаат многу read/write операции е лошо ? Мислам колку тоа се одразува на животниот век на SSD-то?

Minimalno, no sepak ne e preporaclivo. Osven za nekoi pogolemi igri kade sakas pobrz load.

Tuka e i problemot, ne e muabetot samo piraterija, i da se kupi igrata doaga so taa tehnologija, i da se resis da bides legalec pak go jades.

So ovoj drm znacitelno se namaluva zivotniot vek na ssd-ata i hdd-ata.

Mislam, koj kur?

Не постои игра која функционира беспрекорно. Игри кои се големи, спортски симулации, аркадни, ФПС, ТПС и не знам какви уште. Компанијата ќе поправи еден баг, но се појавува друг. Игра која ќе биде 100% безгрешна, и каде се ќе функционира перфектно немало, нема, и прашање е дали воопшто ќе има таква.
За ова си потполно во право.
Јас имав друг пример. Еве на ПС4, сеуште немам земено ПС+ за играње онлајн. Имав триал период од 15дена да пробам како функционира. Значи тие 2 недели живците си ги искинав со сервери, со лагови со го*на - ла*на :D
И сега сум сумарум, како да платам 50 долари за онлајн играње кога серерите и на НБА и на ФИФА и на НФС се shit?
Нешто слично е и со игрите. Еве, како да ја купиш Watch Dogs која е ужасна .vs. (рецимо) ГТА 5? Исто пари се и 2те. Имам доста игри купено, имам доста пари потрошено како на пс4, така и на стим, али за некои работи комплетно ги оправдувам пиративе. Уште се сеќавам на муабетот на Гораст во првата епизода од ГГ каде што рече "Јас играм пиратски игри, али некоја игра ако страшно ми се засвиѓа, обавезно ја купувам како поддршка за девелоперите" што комплетно и јас тоа го оправдувам.
Значи тие муабети олку била играта, олку бил нашиот стандард се глупости во боја. Па ако гледам така дај во африка нека ги даваат и за беспари.
Истиот муабет е и за купување коли, мобилни, лап-топи и нормално игри.

Minimalno, no sepak ne e preporaclivo. Osven za nekoi pogolemi igri kade sakas pobrz load.

Tuka e i problemot, ne e muabetot samo piraterija, i da se kupi igrata doaga so taa tehnologija, i da se resis da bides legalec pak go jades.

So ovoj drm znacitelno se namaluva zivotniot vek na ssd-ata i hdd-ata.

Mislam, koj kur?

Наместо на ова, некои од легалните тука се фокусираа на тоа дека си сакал да е гага засекогаш.

Фората е дека заради пари, ќе ти заебат хардвер, зошто не знаат како поинаку да се заштитат од пиратерија.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Офтопик прашање
Во принцип не, затоа што сите игри еднаш ги инсталируваш на SSD, и после само читаш од него. Игрите не прават многу read/write операции на дискот, туку на РАМ-от. Од дискот само читаат при лоадирање.

Бил Гејтс имат речено: „Кога веќе сите крадат софтвер да се потрудиме тоа да е нашиот“

Ако снема пиратерија губат сите, и играчите и компаниите.

Офтопик прашање
Не се оптеретувај со ова. Побрзо системот ќе ти застари и ќе стане влечуга него што ќе ти се намали животниот век на SSD-то.

Стави си ја актуелната игра на него и не се умарај. На крај краева кога ќе ти откаже послушност ќе купиш ново поевтино со неколку кратно поголем капацитет и брзина.

Бре пиративе одма се пожалија.

А инаку оваа информацијава за многу читања и запишувања на диск се некои си дезинформации од некој Русин, тоа Русите не се многу доверливи.

Ај сеа нешто друго да прашам. Прво да расчистиме користам торенти за серии и филмови, игри не играм, музика има на јутјуб така што не е страшно пак ете легално ја слушам што се вика.

Се жалите игриве зашто да се плаќале, зашто кога одите на работа барате пари??? Или вашиот труд да се наплаќа а тоа што некој друг се потрудил да направи немора да му се плати така?
Друго спомнувате кракуван ОС еве јас си користам линукс и ништо не ми фали зашто не се префрлите на него кога веќе за нашиот стандард Windows е скап. Ама не бе зашто да користам линукс кога некој ќе го кракува другиов и што му се замарам јас.

Еве ви друг пример зашто викате некој купил цд па место да доаѓа до кај тебе за да ги донесе ти ги праќа преку интернет и тоа за вас е најнормално нели. А вие отворите кафич ставите во менито плати 1000 денари и имаш да пиеш колку сакаш, па он си нарачува а им дава на другарите да пијат што седат на иста маса со него, дали тоа на вас би ви се допаднало???

Доста само се кука багирана била ваква била онаква била, и совршена да е нема да ја купите такви сте гага да ја добиете.

Пак ќе ви повторам не сум светец и не правам лице, симнувам пиратерија на почеток на постов ви пишав ама не се бунам филмов е со лош звук или сликава е тапа и незнам ти што, ако сакам да го гледам у беспрекорни услови имаш у кино за дел од цената што би ја одвоил за него и готово, ако несакаш и така не јади г**на за луѓето кои вложиле време и пари во тоа а ти зашто си циција неможеш да уживаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom