wot
aloof
- Член од
- 20 мај 2008
- Мислења
- 19.774
- Поени од реакции
- 34.410
?
Еве шо имаат да изјават креаторите на играта The Witcher 3:Wild Hunt во врска со оваа Denuvo DRM заштита на што наидоа на позитивни критики:
The Witcher 3: Wild Hunt developer CD Projekt Red has opened up on its attitudes to DLC and DRM, explaining why it's against both of them. We don’t want to assault anyone," he said. "Each time we are thinking about a decision, the first rule is we have to treat gamers like we’d like to be treated. We don’t believe in DRM because we hate DRM. It also doesn’t protect, not really. Games are cracked in minutes, hours or days, but they’re always cracked. If you want to pirate you’ll find a way. But if you’re a committed gamer and are buying the game why should we place a barrier on you?
Тоа шо кажав претходно ако сакаш ќе му го најдеш крајот на било што,така да тие компании шо фрлиле дополнително пари на оваа заштита,освен што заштедиле малку на време ништо друго не направиле.
Witcher 2 imase drm i bese preku origin isto, posle nestabilnost povlekle sve preku patch.
Warner Bros ne veruvam da ne se kaci na vozot na ova. 2 meseci da ne se kraknuva igra - znacitelno se podobruvaat prodazbite.
Многу поблаги DRM решенија не успеале и нашле на бојкот од корисниците, а не па DRM што ти го сјебува SSD-ти или ти предизвикува сецкање ако ја играш од HDD. Така да турете му кур на ова. Ќе пропадне за брзо време.
Toa mi bese i muabetot, koj gi ebe korisnicite koa EA recimo si nasle nacin da se zastitat.
Ke ispadne ova ako ti cini igraj. Ke se vadat deka konfiguraciite ne valjat, stari modeli imate na ssd kupuvajte novi, site ke profitiraat.
Lords of the Fallen ima ogromni problemi radi ova.
Ayy lmao
Ако ме сфати погрешно и ја симињам игри, музика и филмови на торенти како и сите али да се жалиш зашто неможеш да играш игра без пари е кретенизам. Ако толку ти се игра баш таа игра купи ја ако не имаш миљарда други игри што ги има по торенти. А ако ти е да ја пробаш играта имаш демо.
Pa stom 2 ogromni kompanii ja koristat zastitava, ke nema da ima kupi si ja bas taa igra ako ti se igra - tuku kupi si ja sekoja ebena igra so ti se igra.