Декорација на нокти

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
2153775952_894ee5e5ec.jpg

Одамна ги сакаам, преубави се.

Очиве ме заболеа од толку натрупани нокти , ишарани со по сто бои на нив, естетски воопшто не се убави, многу се кич нема ништо поубаво од нокти во една боја со сјаен финиш или пак француски маникир, зошто толкава декорација, цвекинја, ,циркони? :)
Овие се супер според мене , (не знам зш мали ми ги ваѓа сликиве:toe:)
chanel+nails.jpg
chanel+nails.jpg
Прегледај го приврзокот 34827
Прегледај го приврзокот 34830
Прегледај го приврзокот 34831Прегледај го приврзокот 34828Прегледај го приврзокот 34832

Ги сакам сите овие :) Моментално ноктите ми се исти како на последната слика,со мала разлика - на палецот ноктот ми е скршен :)

Многу ми е глупо кога ќе видам надградба на многу изгрицкани нокти, многу се дебели и широки па ми изгледаат грозно. Сакам девојки (па и момци :) ) со средени нокти, па затоа и моите се секогаш средени. Инаку моите нокти се или со средна должина или краки, но секогаш се средени и најчесто се нежно исцртани, дека не сакам многу нападнот. Порано одев да ми ги цртаат, а сега самата го правам тоа :)

2153775952_894ee5e5ec.jpg

Одамна ги сакаам, преубави се.
Mоите се вакви, по форма и должина, веќе со години. Не знам дали на сликава има ставено гел, ама моите се вакви без гел. Еднаш јако добро се зезнав со тоа гелот, и кога ми падна, ноктите ми беа толку слаби и кршливи, ми се виткаа и ме болеа. Одлучив веќе никогаш да не ставам гелови, надградби и слично, бидејќи вака ми се одлични. Можеби два три пати годишно ми се крши нокт, а редовно работам со рацете, мијам садови, преам, куцам на тастатура по цели денови и тоа со ноктите а не со прстите.
А и фактот дека козметичаките користат една иста турпија за сите, преполна со бактерии и не дај боже габички, поради кои може да ми отпаднат ноктите, ме оттргнува од редовното ористење ,,професиолнална грижа’’ па затоа решив дека осван сама со свој прибор за нокти, нема друг начин да ги правам. А за цртање сум трупец, па затоа си правам само француски маникир:)

Во зависност од приликата, или ми се кратки до живец со безбоен лак или само еднобојно лила или тиркизни. Не сакам на цртање на нокти, шаренила или било какви додатоци ми делува доста непеднантно и прљаво.

bravos ubavi nokti:jaj:

--- надополнето ---

ima i povkusno,hahaahaeve ti pogledni ...

Ако сакате да сте во тек со модата и времето, ајде бидете шик :)

santa-claus-nailart.jpeg

snowman-nailart.jpeg

snowflake-nail-art.JPG

santa-claus-nail-art-for-christmas.jpeg

winter-nailart.jpeg

christmas-nail-art-trend.jpeg

christmas-nail-art-styles.jpeg

christmas-nailart.jpeg

2010-christmas-nail-art-trend.jpg

2781853262_604ec2e99e_o.jpg

cynfulnails-christmas-nails.jpg

christmas-nail-art.jpg

nagas2.jpg

nagas6.jpg

Christmas-Theme-Nail-Arts-with-White-French-Nail-Tips.jpg

0.jpg

4032286_f496.jpg

decoracion-u%C3%B1as-en-tres-dimensiones-navidad-2009.jpg

images

фаворити мои :vozbud:
snowman-nail-art.jpeg

tumblr_lctgvcT3vN1qek4y9o1_500.jpg

Ич, ама ич несакам многу украсени нокти, ниту пак лак во некои дречливи бои. Највеќе кеф ми прави францускиот маникир и веќе подолго време само тоа практикувам.
479553french-mani=makeupforwoman.jpg

Не ги украсувам ноктите,најчесто употребувам црвен или црн лак несакам нападни нокти или светкави:) а уште помалку вештачки

Прееска видов во една парфимерија лак, 120 денари, го нанесуваш нормално, но врз веќе налакиран нокт и се прави комбинација од двете бои - зебреста шара. Интересно.

Прееска видов во една парфимерија лак, 120 денари, го нанесуваш нормално, но врз веќе налакиран нокт и се прави комбинација од двете бои - зебреста шара. Интересно.
Добри се и стикерите за нокти, ги има во разни форми/бои и се доста ефтини.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom