Дебелината е здрава

• Креатор на темата Креатор на темата vlatkolik
  • Време на започнување Време на започнување
Да да, здрава е, жими таквото..

Ај чао одам да јадам :tapp:

Не чини да бидеш дебел,ама не и многу слаб.
Најдобро средина

BMI e body mass index - начин на кој се пресметува дали имаш прекумерна килажа а се пресметува BMI = Weight (kg) ч Height2 (m) или http://www.mayoclinic.com/health/bmi-calculator/NU00597 на оваја страна има автоматски да се пресмета и ти објаснува тамо се.

Колку само нема врска ова БМИ. Пресметувам и ми вика 31.7 што спаѓа у Obese. (WTF?!) После си пресметав БМИ за пред 4 години и вика 25.6 (Overweight), а тогаш бев сучка слаб. Изгледа не знаеле овие дека треба да се земат у предвид и луѓе со тешки коски.

Здрава за разлика од што?
Пореметувањето на рамнотежата си сносува било какви последици, ама дека е вишокот здрав ич не вервам.

добро бе кој диген докажал дека дебелината е здрава wtf :tapp::tapp::tapp::tapp:

kako ne e zdrava debelinata.....:tapp:..bozee... mene stomakot mi smeta koga odam a ne pa koga trcham.......:kesa: ne be ne neam do tolkavo stomache ali si iam malo meshe:)

Типичен пример на погрешно пренесување на информации... и уште попогрешно разбирање на погрешните информации.

Значи... колку што се сеќам на оригиналната статија, не станува збор за дебелина од типот на тежина од 280+ кила, туку 5-6 кила повеќе од идеалната тежина.
Идејата на статијата е дека доколку иделано според висина/развиеност/тежина на коски (морав да ги спомнам, многу ги зборат глеам тука :) ) ... треба да имаш 80 кила како би бил со 0.00002% масни наслаги, здраво (ако не и препорачливо) е да имаш 85-6, како би имало малце мрсничко на тебе... да се најде in times of need :)

Тоа е тоа... :toe:

abe tezinata go ostetuva rbetot i site koski kolenta uste da e zdrava da si poln loj

toa ti e isto kako da ne menuvas ulje na motorot

Пеер се согласувам со тебе, јас бев малце елегантно пополнет и имав проблеми со рбетот, али сега за 6 месеци станав мачо гранде и многу многу ми е полесно.

Дефинитивно американците оти неможат да ослабеат и мислат нови факти.

Ne veruvam vo vakvi gluposti deka debelinata e zdrava :toe:

Средно батка средно.....секогаш биди си на средина..... :nesvest:

Колку само нема врска ова БМИ. Пресметувам и ми вика 31.7 што спаѓа у Obese. (WTF?!) После си пресметав БМИ за пред 4 години и вика 25.6 (Overweight), а тогаш бев сучка слаб. Изгледа не знаеле овие дека треба да се земат у предвид и луѓе со тешки коски.

> Under 18
You are very underweight and possibly malnourished.

> Under 20 You are underweight and could afford to gain weight.

> 20 - 25 You have a healthy weight range.

> 23 - 28 You have a healthy weight range for older adults.

> 26 - 30 You are mildly overweight.

> Over 30 You are overweight or obese.

има едно програмче (BMI Calculator) каде што ова може да се пресмета

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom