Дебелината е здрава

• Креатор на темата Креатор на темата vlatkolik
  • Време на започнување Време на започнување
уфф...не се сложувам...дебелината не е здрава...едноставно дебелина и здравост не идат заедно....

спорет мене е една од најлошите работи е тоа да бидеш дебел и да не се грижиш за својот надворешен изглед едноставно немозам да ги сватам лугето кој не се гризат за својот изглед(едноставно не им е гајле како изгледат):nesvest:сепак мислам дека треба малку повеке да се потрудат ......но тоа се зависи од нив..

ma aj pozitivna...se zgolemuva rizikot posebno za srceto

спорет мене е една од најлошите работи е тоа да бидеш дебел и да не се грижиш за својот надворешен изглед едноставно немозам да ги сватам лугето кој не се гризат за својот изглед(едноставно не им е гајле како изгледат):nesvest:сепак мислам дека треба малку повеке да се потрудат ......но тоа се зависи од нив..

aman de tie li odbrale taka-od kaj znaes deka ne im e gajle kako izgledaat...da vidime ekstremi-znaci gladnite do koska vo afrika i zgoenite ameri ko biski...ah fast food so pravi ama i ne biva bez nego:vozbud:
nemoj fasizam protiv debelite:wink:

ни многу дебел,ни многу слаб,најдобро е ЗЛАТНА СРЕДИНА!
najdobro zdrav da bides..barem jas taka mislam:helou:

Jас сУм 40 Кг а 1 75Цм:baeh:

Од све мислењата што ги прочитав,само Внуче ја погоди темата.

Иако,вакви истражувања како вишокот килограми (значи не дебелината) се здрави,да бидеш коска и кожа е здраво,ова е у мода,она е у мода,јадете ова или она се намалува ризикот од пак ова или она се крајно преглупи.
Здравје се знае што е,отсуство на болест.
Сега дали ќе бидеш дебел и здрав или слаб и здрав е индивидуално.Ако “решила“ болеста да те нападне и слаб и дебел и со нормална тежина да бидеш,џабе ти е.

:icon_lol::icon_lol::icon_lol: Мене судбина ми е да бидам појава од човек, кога сум се родил сум тежел 5360 грама. Имам стомак не велам дека не ама што сум видел луѓе колку високи толку широки, а години колку мене или помали. Висок сум од 195 до 200 сантиметри не знам точно, а тежината од 100 д0 110 варира. Немам никаква болест или мака не можам да се фалам или жалам едноставно тоа сум јас, ама ништо не ме турка :icon_lol:. Големината ми е одбранбен механизам (не се задевај не гледаш колкав сум) :pehar: и обично тоа е добро нешто.

Uopste debelinata ne e zdrava.Imam kum koj od debelina dobi problemi so jetrata cela mu bese vo loj,pa pustiot toj sega treba non stop da pazi na ishranata.Druga moja komsika od debelina srceto ne i rabotese dobro i toa opkruzeno so masnotii.A pak edna drugaraka koja ima samo 24 godini pravese pet operacii lani i sega pak treba da pravi uste edna.I seto toa doaga od nejzinata debelina nemoze da si dojde vo normala devojceto so zdravjeto od debelinata ,pa doktorite i rekle deka operaciite se neuspesni radi debelinata t.e se stvara pak ist problem vo teloto radi debelinata.I posle ke rece nekoj debelinata bila zdrava kako da ne!

Од све мислењата што ги прочитав,само Внуче ја погоди темата.

Иако,вакви истражувања како вишокот килограми (значи не дебелината) се здрави,да бидеш коска и кожа е здраво,ова е у мода,она е у мода,јадете ова или она се намалува ризикот од пак ова или она се крајно преглупи.
Здравје се знае што е,отсуство на болест.
Сега дали ќе бидеш дебел и здрав или слаб и здрав е индивидуално.Ако “решила“ болеста да те нападне и слаб и дебел и со нормална тежина да бидеш,џабе ти е.

Во право си..здравјето повеќе зависи од психичката состојба отколку од физичката..:smir:

Дебелината е здрава

Значи ако е така тогаш јас пукам од здравје. :vozbud:

Нема везе ова тежина освен ако е ептен во обемни размери. И да си многу слаб и да си многу дебел е лошо али екстремно тоа ако е само.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom