P
PewDiePie
Гостин
Најјако нешто од оваа серија е тоа што Шинигамито беше забегано по јаболка,и кризираше кога не му даваше Лајт. 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Code Geass>Death Note
Зошто го викаш Лајто? Light се вика. Raito е јапонското изговарање.
Зошто не би смееле спојлери за серија која е одамна завршена.
Значи вака, јас сакам аниме, иако до сега имам гледано само Ouran highschool host club. Ама многу бев забегана по таа серија.
И пошто обожавам трилер/мистерија, а за оваа серија сум чула дека е врв на жанрот, ја спуштив пред некој месец. И ја пуштив првата епизода, овој ја најде тетратката и почна да ги утепува сите еден по еден. Некако си реков добро што ќе се дешава понатаму? И главниот лик многу ме нервираше, почна многу да аздисува.
Во секој случај, со оглед на тоа што мислење лошо немам прочитано за Death Note, ќе и дадам уште една шанса.
Code Geass е правена за да привлече и помлада популација за разлика од Death Note каде имаме апла трилер мистерија.
Не смеат спојлери?
Зашто може многу да се анализира личноста на Лајт, неговите постапки и секако крајот кој забележав дека во светот наиде на позитивни и негаивни критики.
Иначе, Лајт е совршено осмислен карактер, премногу е интелигентен и таа негова желба да се создаде една утопија според мене уште од старт беше осудена на пропаст.
И да, Лајт ни е пример колку е тенка границата меѓу генијалноста и лудилото.
L заслужуваше многу подобар крај (смрт). До душа секако тој претходно сам ја заврши целата работа, а Near беше тука за да ја додаде само црешката на шлагот.
smihajlo
Што мислиш за моментот во автобусот, како знаеше Лајт дека ќе влезе крадецот па се однапред смислено..?![]()
Еден од цитатите што ми оставија впечаток."Remember, no matter how gifted; you alone cannot change the world."
smihajlo
Значи на некој начин има моќ да го натера човек да прави нешто..? Малку нејасно ми е тука.
Па ако беше за така можеше и за L да стори нешто такво..
Само да кажам дека ја изгледав и втората епизода и заразена сум!
Тој Л кога се појави на тв, абе овој Кира се подмоча. Навивам за Л.
Мене angsty teenager амбиентот во Death Note ми е многу понезрел од Code Geass.