Death Note

• Креатор на темата Креатор на темата ~2A
  • Време на започнување Време на започнување
Многу лошо завршува според мене, ама беше ептен слатко додека траеше.
зборам за делот со наследникот на L - жива досада стана серијата тогаш

Јас сум скептична малку во врска со втора сезона на серијата. Мислам дека ќе ја утепаат само, шо знам...

Најверојатно никогаш нема да има втора сезона освен ако не станам милионер и инвестирам во втора сезона.

Ако не се лажам Death Note е завршено во 2007 така да шансите се мали скоро никакви за втора сезона освен пусто сонување од страна на фановите.

Нешто што е возможно е холивудски филм за Death Note се шушка ама уште не е сигурно имам слушнато гласини дека Warner Brother ги откупиле правата само не сум сигурен колку се точни.

Веќе постојат три live-action Death Note филмови од јапонска продукција и се ок ако си фан на Death Note инаку не се ништо посебно.

П.С Првите два филма го следат анимето со мали измени.
Третиот дел си е приказна за себе не сакам спојлери да кажувам
Во филмовите Light умира пред L ај да не пишувам спојлери можеби сакаш да ги погледнеш.Според мене во филмовите крајот е многу подобар :D (Ае ќе се убијам и во спојлер страв ми е да кажам што се случува)
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 21:57 ---

Како се става текстот под спојлер?

Гледам сега кој бил тагот ама копче не гледам

Само да кажам дека ја изгледав и втората епизода и заразена сум!
Тој Л кога се појави на тв, абе овој Кира се подмоча. Навивам за Л.
почекај да заиграат тенис :)
мада ако си гледала непрекинато може и веќе си ја поминала таа епизода
хахаха

Линк за гледање онлајн? И ако може да е на оригиналниот јазик со превод.

@Шаринган

Што ти требаше да ја отвориш темава бе ццц
Нели знаеш дека има испитни сесии во ова време од годината? :гик::D
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 22:21 ---

http://lmgtfy.com/?q=death note watch online
Ги имаш и на youtube само не знам дали се сите

еве линк од првата

http://www.animeultima.tv/watch/death-note-english-subbed-dubbed-online/
Јас овде ја гледав. И си бираш english subbed
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 22:30 ---

Абе ај, кажавме нема спојлери, кажи како сакаше да заврши.
Затоа и спомнав горе дека се поделени мислењата во врска со крајот. Си дискутираме само.

Јас на оваа страна го имав гледано прв пат http://www.animeseason.com/
Една од најдобрите страни за гледање аниме.
По хедерот се гледа дека и оној кој управува страната е фан на Death Note.
За жал пред некое време сите линкови се отстранети поради copyright што е жално бидејќи епизодите на оваа страна беа со доста добар квалитет.

Ми стигаат нотификации за цитати. Да знаете дека не ве игнорирам, туку намерно не читам за да не видам некој спојлер. Ќе се вратам на темава кога ќе ја догледам серијата :)

Обично луѓето увек се делат на симпатизери на Л или Лајт.
Според мене, колку и да сте приврзаници на Лајт, мора да признаете нешто...Л>Лајт.

Првенствено, Лајт не убива на обичен начин, туку има нотес кој му дава преголема предност. Тоа уште од старт го става Л многу поназад. Да немаше никакво натприродно помагало, Лајт одамна ќе беше обесчестен од Л според мене!:P

Второ....Лајт не го победи Л ради своите Шерлок способности.

Виновник за тоа е ова обезмозочено суштество...
Misa_amane.jpg

Ако ништо друго надокнадува со тоа што е хот :).

И така, како вечити фаворит на Л и неговите патишта, можам да кажам дека серијата си владее и сеуште ми е меѓу моите топ анимиња после Fairy Tail и Bleach :).

@RogerBacon
Јас на почетокот бев фан на Light ама типот ептен разви God complex.
Инаку ако збориме за тоа кој е подобар и двајцата се исклучително интелегентни, но несомнено L е сепак > Light.

Зошто?
Како што кажа веќе Light има не голема туку огромна предност од самиот почеток.
Само да успееш да ги поврзеш точките и да сфатиш дека можно е да постои нешто надреално како што L успеа на почетокот на серијата е веќе God Like.

Понатаму низ целата серија Light направи низа грешки од кој најголема му беше да и дозволи на полицијата да дознае за постоењето на тетратката.

Има една епизода на почетокот во која ја сфаќа вредноста на Death Note и прави вешт механизам како да ја сокрие и дури сам кажува дека без неа немаат никакви докази против него.

Со планот подоцна на некој начин сам се контрира и си ја потпиша смртната казна.
Едноставно L можеше да прави што сака и доколку не дознаеше за постоењето на тетратката и начинот на кој се убива ќе останеше со празни раце т.е без докази.

Фан сум на Light.

Здодевен од секојдневниот живот, огорчен од тоа што се случува околу него насилство, криминал , рекет и други работи, доби можност да ги казни тие злосторници. Се замисли дека е бог и дека може да создаде свет каков што тој посакува.
Сакаше мирен и спокоен свет (ма немој, најверојатно околината каде што тој живее).

Вториот Кира се заљуби во него на прв поглед ( абе бегај остај! ). И кажа дека не ја сака и дека не чувствува ништо кон неа и дека на некој начин ќе му биди потребна нејзината помош. ПАМЕТНО ја искористи!

Крај! :) ( два пати го бришев текстот затоа што премногу филозофирање не треба, и ми деуваше како пак да ја прераскажувам серијата :icon_mrgr:).

И да, огромна предност имаше Light наспрема L.
--- надополнето: 14 јуни 2013 во 01:05 ---
Од друга страна ако погледнеш за минатото на L, скоро ништо не се знае, само се знае дека бил во установа каде што престојјувале... (можеби вакви феномени како него ( Melo, Near? ) )
Навистина чуден тип, неговото понашање, констркцијата на телото, како ги допираше виљушките, телефонот, па дури и како седеше.

Имаше момент каде што му призна ( или манипулираше со Light?!) дека тој му единствениот пријател?
-Оттука заклучуваме дека можеби немал пријатели или имал мноогу мал број.

Моментот кога на некој начин и флертураше со Misa ( или пак манипулираше?), па и моментот кога го бакна Misa, видов среќен и чуден израз на неговото лице.

Навистина, мрачен тип.

Јас бев за L. Сакав да го скини копиленцето но ништо. На почетокот ми се виде симпатичен со криминалците и му се подвосхитував , но го мавна Господовиот комплекс во главата и забега.
Има страшно добра музика во позадина, максимално погодена спрема миговите.

ко ексорцизм главната тема звучи, језиво as fuck
првите 5 епизоди трипирав кога ги гледав, особено втората кога Л се појави, првата ми беше ај ќе имаме бате кој ќе убива луѓе и никој нема да дознае кој е, и оп втора епизода демант, на средината малку ми затупи, ама после пак се опорави, најакото аниме досега и одсега натаму :)
--- надополнето: 15 јуни 2013 во 12:07 ---
Еве пред некој ден што си испечатив...

35midt3.jpg

softcopy send their regards :P
во план бев и јас да печатам, ама се испишманив :)

Изгледав 5 епизоди и прилично ме заинтересира серијава, изгледа ќе биде една од најдобрите што сум ги гледал. (y)

Ау ау ау серијава!!
Л е ѕвер, значи неам зборови за човеков. Лајт збесна кога сфати колку е овој паметен. За Encounter епизодата зборам, првпат кога ќе се сретнат. Напната у пм.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom