Death Note

• Креатор на темата Креатор на темата ~2A
  • Време на започнување Време на започнување
L all the way. После смртта негова ми се одмили серијата и не ни ја догледав, ептен ме нервираа новите гомца, а уште повеќе ме изнервира што ме спољнаа дека гомцата уствари ќе го заебат Лајт, и ебати гледањето. Инаку страшно добра серија. Дајте препорачајте некое друго anime ВО ОВОЈ СТИЛ, а не во стил на Наруто или Драгон Бол, бидејќи ова е бетер од трилер филм, а таман мислев ќе го напуштам жанрот, мислејќи сите анимеа се во стил на Наруто и Драгон Бол (со ретардирани шеги и плотови).

L all the way. После смртта негова ми се одмили серијата и не ни ја догледав, ептен ме нервираа новите гомца, а уште повеќе ме изнервира што ме спољнаа дека гомцата уствари ќе го заебат Лајт, и ебати гледањето. Инаку страшно добра серија. Дајте препорачајте некое друго anime ВО ОВОЈ СТИЛ, а не во стил на Наруто или Драгон Бол, бидејќи ова е бетер од трилер филм, а таман мислев ќе го напуштам жанрот, мислејќи сите анимеа се во стил на Наруто и Драгон Бол (со ретардирани шеги и плотови).

Имаш тема Аниме каде што би побарал предлог некој, да не се труја нон стоп оваа тема. ;)

Сакаш серија со сличен идеал како Light?
-Code Geass: Lelouch Lamperouge of the rebellion

Вкупно има две сезони ми се чини имаше околу 50тина епизоди. Немој да се откажуваш уште на почеток од серијата бидејќи е малце "детски" стилот на анимацијата.

Доколку ме претркаше Max Legend :D, сигурно ќе ти ја препорачаше Monster.

-Оваа искрено не ја заврши, можеби во иднина. Има околу 73-4 епизоди, се работи за еден доктор-хирург, кој работи во германска болница.... Имаше момент каде што требаше да оперира некое важно лице или младо момче кое што е на работа на смртта. Тука почнува интересното ;).

L! :love:
L.jpg

Леле Л умре бе. Се заљубив. Она Лајтон како ме нервира...

Леле Л умре бе. Се заљубив. Она Рајто како ме нервира...

;)

Го надмудри, односно ја искориста глупавоста на Миса така да ... :)
Од друга страна зошто го мразиш Light?

-Затоа што немаше друг начин на којшто би ја искористил максимално оваа моќ којашто случајно ја доби? :)
Добра замисла имаше на почетокот, но јбг му се попречу на патот далеку помудар (L) и почна да полудува...

;)

Го надмудри, односно ја искориста глупавоста на Миса така да ... :)
Од друга страна зошто го мразиш Light?

-Затоа што немаше друг начин на којшто би ја искористил максимално оваа моќ којашто случајно ја доби? :)
Добра замисла имаше на почетокот, но јбг му се попречу на патот далеку помудар (L) и почна да полудува...

Леле се надевав дека некако ќе оживее, у смисла као се преправал дека е умрен.
Рајто ме нервира дека почна Бог да се замислува. Ја лаже дека ја сака Миса, а Л кога умре око не му трепна. Л мислам дека стварно го засака Лајт, стварно како другар го мислеше.
И најдов една грешка (ваљда). Лајт и Л кога седеа во колата и кога им ја донесоа тетратката, нели двајцата го видоа тоа чудовиштето ѓженско. И после Л му ја остави тетратката на Лајт, овој со крв го напиша името на тој еден и овој умре. Ок, ама ај што Л бесмислено му ја остави тетратката на Лајт, туку и зар не му бодеше очи името негово во тетратката, напишано со крв и без причина за смрт, па така единствен кој би имал време да го напише е Лајт.

И оваа Миса кога рече као светот ќе биде празен без Лајт, Л таков мртов озбилен "Yes, it would be dark.". Умрев од смееење,

Срце е бе Лајт, зошто умре...

Рајто ме нервира дека почна Бог да се замислува. Ја лаже дека ја сака Миса, а Л кога умре око не му трепна. Л мислам дека стварно го засака Лајт, стварно како другар го мислеше.
И најдов една грешка (ваљда). Лајт и Л кога седеа во колата и кога им ја донесоа тетратката, нели двајцата го видоа тоа чудовиштето ѓженско. И после Л му ја остави тетратката на Лајт, овој со крв го напиша името на тој еден и овој умре. Ок, ама ај што Л бесмислено му ја остави тетратката на Лајт, туку и зар не му бодеше очи името негово во тетратката, напишано со крв и без причина за смрт, па така единствен кој би имал време да го напише е Лајт.

И оваа Миса кога рече као светот ќе биде празен без Лајт, Л таков мртов озбилен "Yes, it would be dark.". Умрев од смееење,

Извини, за спојлерот. :(

Да, и мене ме нервира затоа што мислеше дека ќе може да функционира како бог, односно со уцени и ултиматуми. Не бива, но сепак имаше добра замисла да го исчисти злото, според мене штетниците. :)

Тој уште на почеток и кажа дека не ја сака Миса и дека ќе се преправа дека и е дечко, нели?

И јас помислив дека стварно го мислеше за другар, ама од друга страна можеби и манипулираше со него како што правеше со Миса на некој начин.

Јас не сум го заприметил ова, бравос.
Но, во глобала не би требало да замериме на нешто (пропуштено) затоа што и компјутер да е ќе закочи така да и L не е најсовршен. ;)

-L-l-lawliet-25916991-348-281_thumb.jpg

И тој истотака ултра паметен, но и некако многу несекојдневен лик со чудни манири и констркција на телото.

Зошто мислиш дека има чудна конструкција на телото?

Супер серија, у топ 5 аниме ми е, надам се ќе се развие дискусија како у темата со наруто (y)
А кои се другите 4?

Миса па душава колку е наивна. Лајт паметниот ниеднаш не го преполови животниот век, а она два пати. Без памет.

И да прашам, што му беше финтата на Л епизодата кога умре (или таа пред неа), кога седеше сам на кровот на дожд и викаше дека камбаните многу силно ѕвонеле? И после седнаа со Лајт и овој почна да му ги брише нозете? Њтф?

Лошо имаш видено,Лајт кога го напиша името на Хигучи,тој го напиша на лист искинат од Death Note-от кој го криеше во неговиот часовник. Така да тој кога го напиша името на него,Л немаше никаква шанса да дознае ниту пак да види дека тој го напишал,затоа што воопшто не беше напишано во главната книга.

Како и да е,морам да кажам дека после смртта на Л некако ми се одмили да гледам,не е веќе така напнато,не е толку интересно. Лајт почна се повеќе да ме нервира со неговото однесување,а исто и неговото искористување на Миса ми изгледаше како доста себичен и глуп чин. Се размислувам дали да догледам до крај или да преминам на Code Geass. Совет?

Лошо имаш видено,Лајт кога го напиша името на Хигучи,тој го напиша на лист искинат од Death Note-от кој го криеше во неговиот часовник. Така да тој кога го напиша името на него,Л немаше никаква шанса да дознае ниту пак да види дека тој го напишал,затоа што воопшто не беше напишано во главната книга.

Како и да е,морам да кажам дека после смртта на Л некако ми се одмили да гледам,не е веќе така напнато,не е толку интересно. Лајт почна се повеќе да ме нервира со неговото однесување,а исто и неговото искористување на Миса ми изгледаше како доста себичен и глуп чин. Се размислувам дали да догледам до крај или да преминам на Code Geass. Совет?

Е да, си мислев дека има шанси да го напишал на листе бидејќи нема смисла толку глупа грешка да им киднала. Али у секој случај, глупаво од страна на Л што му ја остави тетратката на Лајт, али ај ќе му простиме, сигурно бил збунет бидејќи само што го виде тоа шимигамито.

Се размислувам дали да догледам до крај или да преминам на Code Geass. Совет?

Не би требало да оставаш недогледано аниме, не те нервира тоа? :)
-Јас ти препорачувам да го догледаш има уште малку фрки, онака зезнати со Мело и Ниар.. :)

И да!

ОБАВЕЗНО ДА ГО ГЛЕДАШ Code Geass.

• Ми се допаѓа
Reactions: -x-

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom