Dark Souls

• Креатор на темата Креатор на темата wot
  • Време на започнување Време на започнување
Ја пробав Code vein смешна е повеќе личи на god eater отколку на Souls слична игра и направена е како Аниме ама лошо аниме.

Пробај ја Нио (Nioh) двојката излезе сега во март али почни ги од почеток, нема да зажалиш.

Нели е и Нио weebu souls like или погрешно сум информиран

Vo q3 2020 ke izleguva Mortal Shell, i ke bide prilicno eftina, vajda oti e kratka.

Нели е и Нио weebu souls like или погрешно сум информиран
Неможе да биде "soulslike" затоа што "таквите" игри прв ги прави Team Ninja со Ninja Gaiden, значи години пред From Software да почнат да прават “такви“ игри односно Deamon's Souls. Но мора да му се признае поpуларизација на "жанрот" на From Software.

Ако некој стои на исто ниво или барем најблиску до тој жанр со From Software се Team Ninja со Nioh и NIoh 2. За мене лично е подобра од ДС, далеку по забавна, подобар комбат, подобра графика, подобри механики, приказната се знае што е, јасно е раскажана, јасно ти е што правиш и каде одиш, немаш потреба од гуглање на секој саат. Лично ме потсетува на играње на некоја игра на флипер во играчница, има голем спектар на бои, интересни оружја (Кусаригама, Катана, Чук, Копје, Секира, Тонфи), со тонфа можеш карактерот да го направиш како да е MixedMartialArts.

За ветеран на ДС кој нема играно нити една игра освен ДС верувам дека нема да му се допадне и ќе ја хејта ако не и пристапи со отворен ум. За мене е една од нај пријатните изненадувања последниве години, а и не сум баш некој фан на "жанрот". Пробај ја дај и шанса, изиграј ја барем половина дур ја свикнеш и ти "легне" како што треба па потоа одлучи дали ќе продолжиш.

Нио е пис оф гарбеџ. Можеби најлошата соулс игра.
Ја немаш играно, ќе ти биде тешка и комплицирана бидејќи си ветеран во ДС. Нема да имаш вакво мислење за неа ако ја пројдеш, верувај.

Неможе да биде "soulslike" затоа што "таквите" игри прв ги прави Team Ninja со Ninja Gaiden, значи години пред From Software да почнат да прават “такви“ игри односно Deamon's Souls. Но мора да му се признае поpуларизација на "жанрот" на From Software.

Ако некој стои на исто ниво или барем најблиску до тој жанр со From Software се Team Ninja со Nioh и NIoh 2. За мене лично е подобра од ДС, далеку по забавна, подобар комбат, подобра графика, подобри механики, приказната се знае што е, јасно е раскажана, јасно ти е што правиш и каде одиш, немаш потреба од гуглање на секој саат. Лично ме потсетува на играње на некоја игра на флипер во играчница, има голем спектар на бои, интересни оружја (Кусаригама, Катана, Чук, Копје, Секира, Тонфи), со тонфа можеш карактерот да го направиш како да е MixedMartialArts.

За ветеран на ДС кој нема играно нити една игра освен ДС верувам дека нема да му се допадне и ќе ја хејта ако не и пристапи со отворен ум. За мене е една од нај пријатните изненадувања последниве години, а и не сум баш некој фан на "жанрот". Пробај ја дај и шанса, изиграј ја барем половина дур ја свикнеш и ти "легне" како што треба па потоа одлучи дали ќе продолжиш.

Ја немаш играно, ќе ти биде тешка и комплицирана бидејќи си ветеран во ДС. Нема да имаш вакво мислење за неа ако ја пројдеш, верувај.
Кецот ја пробав и ја избришав.
Точно, и ДС ја пробав и ја избришав на двапати пред да се заљубам фатално. :icon_mrgr:
Но мислам дека бескорисни би биле сите шанси и да и' ги дадам...

Ептен е јапанско срање, аниме/манга елементи (10-15 y.o)
A баш тоа што го спомна со големиот спектар на бои воопшто не го сакам.

Играва едноставно не е за секого, а прејака можи да му биди само на некој (како што кажав 10-15) кој не играл нити една ДС досега. А како за тепање на време или левел кревање на соулс експириенс тогаш проаѓа некако...

Нема да правам споредби со ДС за да не се повтoруваме, исото што и ти го кажа ќе ко кажев и јас. :)

@iceiceice Ќе ја пробам секако додека не изиграм голем дел од играта неможам да судам ама Код вејн е ептен уништена со клише Аниме стериотипи ако има и во Нио ќе ме разочара не мразам аниме напротив гледам ама гледам квалитетни а не срање полно со фан сервис.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Кецот ја пробав и ја избришав.
Точно, и ДС ја пробав и ја избришав на двапати пред да се заљубам фатално. :icon_mrgr:
Но мислам дека бескорисни би биле сите шанси и да и' ги дадам...

Ептен е јапанско срање, аниме/манга елементи (10-15 y.o)
A баш тоа што го спомна со големиот спектар на бои воопшто не го сакам.

Играва едноставно не е за секого, а прејака можи да му биди само на некој (како што кажав 10-15) кој не играл нити една ДС досега. А како за тепање на време или левел кревање на соулс експириенс тогаш проаѓа некако...

Нема да правам споредби со ДС за да не се повтoруваме, исото што и ти го кажа ќе ко кажев и јас. :)
Инаку играш со британец (Вилијам) во завојувана Јапонија некаде крај на 16 и почеток на 17 век. Инспирирана е од вистински настани. Секако неможе и нема на секој да и се допадне, ја лично сум играл и играм широк спектар на игри, од пукање до стратегија, од возење до симулациони, акција, авантура и се измеѓу. Единствено игри од типот на Текен, Стрит Фајтер, Мортал Комбат никогаш не сум имал желба да ги играм и ми се нај неомилени.

Нема да сретнеш аниме/манга, има само 2-3 женски лика ништо повеќе. Не сум и јас баш фан на тоа но и пристапив на играта без предрасуди и не зажалив. Ова со годините незнам дали како комплимент да го прифатам или како навреда, би било супер да сум барем 10-15г помлад :)

@iceiceice Ќе ја пробам секако додека не изиграм голем дел од играта неможам да судам ама Код вејн е ептен уништена со клише Аниме стериотипи ако има и во Нио ќе ме разочара не мразам аниме напротив гледам ама гледам квалитетни а не срање полно со фан сервис.

Ја немам играно Коуд Вејн но ми делува како мешавина помеѓу Бладборн, Дарк Соулс и манга/аниме, и ќе се сложам има доста такви клише елементи. Мислам дека Нио нема да те разочара, пример јас немав ни слушнато за Јокаи што всушност значело демони, ги има нив во играта каде што корисни во таква ситуација ти се Guardian Spirits... Си има играта туторијали и такви ствари, не те фрла одма во вода.

Ова со годините незнам дали како комплимент да го прифатам или како навреда
:ROFLMAO:
Не бе па ти, каква навреда...

Секоја категорија на луѓе (или играчи во случајов) си има своја категорија на игри, хоби, интереси и сл.
Аниме и манги се за тинејџери, то е мое мислење, не мора да е општо прифатено. :)

Инаку youkai e зли дух или надприродно чудовиште а Oni e демон на јапонски.

:ROFLMAO:
Не бе па ти, каква навреда...

Секоја категорија на луѓе (или играчи во случајов) си има своја категорија на игри, хоби, интереси и сл.
Аниме и манги се за тинејџери, то е мое мислење, не мора да е општо прифатено. :)
Манга/аниме е дел од фолклорот за Јапонците, неизбежно е тоа од нивниот живот без ралика на возраст, доста чуден и уникатен народ се.

Инаку youkai e зли дух или надприродно чудовиште а Oni e демон на јапонски.

Ти од мене по информиран си на темата а ги немаш играно Нио сеуште :)

Манга/аниме е дел од фолклорот за Јапонците, неизбежно е тоа од нивниот живот без ралика на возраст, доста чуден и уникатен народ се.
Да да за нив апсолутно неизбежно, зборував за нашите фанови кои претежно се тинејџери (ако не и помали) да бидиме искрени.

Нејсе, да не бегаме од темата многу :D

Ти од мене по информиран си на темата а ги немаш играно Нио сеуште :)
Царе се ложам на Јапонска култура и историја и митологија и нонсотп студирам на таа гранка. :ojeaa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom