Dark Souls

• Креатор на темата Креатор на темата wot
  • Време на започнување Време на започнување
Нио повеќе потсеќа на Онимуша одколку на Дарк соулс.

Царе се ложам на Јапонска култура и историја и митологија и нонсотп студирам на таа гранка. :ojeaa:
Ти тогаш ќе мора и NIer Automata да ја изиграш. Филозофска е, одличен комбат, монохроматски бои, има Јапонски примеси, се спомнуваат филозофи ор типот Ниче, Енгелс, Жан Пол Сартр, Јапонските Коши и Роши. И оваа ти е "must play".

Нио повеќе потсеќа на Онимуша одколку на Дарк соулс.
Во право си според стајлингот. Потсеќа на Дарк Соулс ради тежината и немањето опција за селектирање на ниво на тежина.

Далеку подобро парче отколку Nioh.

Гејм механики - подобри
Графика - небо и земја
Е за прича не знам и не би коментирал. Automata не ми е играна, а Nioh ја избришав после 10-15 мин.

BB or DS, overall? Пуцај!
Само без предности и недостатоци, онака quick pick. :D

Overall Dark Souls. Realno ako gledame bi bilo vaka:

DS3
Bloodborne
DS1
Sekiro
DS2

Најдобро ќе ти е да заборавиш се што си научил во bloodborne и да ја играш Секиро како ново искуство.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Tocno, barase mnogu naviknuvanje, ako u dark souls ne praes parry i skrolanje, kako mene, bloodborne ke te nauci da skrolas a sekiro da deflectiras attacks.
I tuka zavrsuva kursot, usovrsen si sekade. I pak ke kazam, koga ke gi naucis ovie dve stvari plus a si igral inaetlivo so stit u ds, ds posle stanuva dosta pointeresna i raznovidna.

DS не се заборава, тоа е како точак кога ќе научиш да возиш. А Секиро е ептен различна, и нема многу допирни точки механиката со ДС. Значи колку што ББ се разликува од ДС, Секиро е најмалку 10 пати поразлична, сосема ново искуство нуди.

1000 pati thanks sto me snabdi so Sekiro. <3 denovive so nea sum opsednat, kolku sto mi dozvoluva vremeto. Duzam!

Ја очекував повеќе ќе пишеш за Бладборн, ти пиша само си ја свртел :D ,несакам да помислам дека не ти се допаднала. Го изигра ли ДЛЦ-то? Го најде ли штитот? Музиката, како?

А ова за Гоуст оф Цушима велат дека е подобра од ТЛОУ2, и мене ми изгледа така ама не сум ги играл не би зборел за нив ќе ми се налутат :D

Контрол и Дет Стрендинг ми се мене следни, Дет Стрендинг ми делува како промашена од Коџима, ако се потпишеше Јубисофт или ЕА верувам критичарите ќе ги растргнеа со негативни коментари и ќе ја окарактерицираа како најголемиот трол у гејмингот.

Bloodborne ne sum go izigral dlc-to uste. Koga ja svrtev sakav da pobegnam sto podaleku na nekoj period, kako i posle sekoja ds igra, igram bozi nekoi...
Igrava e sovrsenstvo, voopsto ne se potpira na DS pa za da i bides fan, kako standalone e fantasticna, ambient, muzika. Sekako preferiram vakvi cudni setinzi mesto samurai, taka da poln pogodok bese za mene. DLCto ke go tretiram kako part 2, bidejki sega odkoga izgubiv brzina u prsti za nea, ke mi bide poteska, znam deka dlcto e pola igra, pa u skoro ke bide. Bloodborno moze pati od nedovolno razlicni oruzja, toa sakav da eksperimentiram poveke ama tontusot mi vrsese mnogu rabota. Se na se, za sega omilena ekskluziva. Must play za sekoj.

TLOU2 ja turiv na pauza radi SEKIRO, ama od toa sto izigrav 3-4 casa e pervezija. Mene mi e malce clunky dvizenjeto na likovite, toa mi smetase i u Uncharted, ama grafikata e na zavidno nivo. Celiot karakter kako da e pred tebe, od detali na ranec, do detali na faci, do prejaka kamera od gameplay vlaganje u cutscene i obratno. Mislam deka ke bide igra za pamtenje, iako mnogu se potpira na kecot za da ostavi vistinski impakt. Ghost of Tsushima ostanuva za nakaj nova godina. Death stranding i mene mi e u plan iako delam mislenje, ne e tolku kritikuvana radi Kojima. A Control ja imam igrano, do pola nekade sum. Ima fantasticna fizika, a i mnogu tripi sceni ima. Dosta solidna igra za navecer. Vleguva vo listata na PS5 igri koi ke dobijat enhance za novata konzola. Moze i togas ke se proba ili eventualno zavrsi. :D

SEKIRO, navistina mislev deka nema da mi se dopadne no posle nekolku sati kako legnuva... se osekas kako da tancuvas so neprijatelite koga ke gi naucis a pred toa umres 300 iladi pati. Gi imam ubieno konjanikot i lady butterfly i babickata mozam da kazam mi prinudi memorable bitka i solidno me sprema za ponatamu. No toa sto e interesno e sto bossovite se polesni od mini bosovite kaj koi nekogas pocnav sam da zboram u soba. Dark souls nudi prostor za sekoj boss sto e 10 pati pojak i pogolem od tebe ama nemas mnogu opcii, stit, skrolanje i parry ako si cocky. Bloodborne si pobrz samo i pistol za stun. U sekiro ima mnogu opcii, ima dodge kako u site ama imas i skokanje, nekoj napad e sweep nekoj direkten, imas shurikens, firecrackers... ima poveke raznovidnost u borbite i ja pravi sekoj boss/mini boss da bide iskustvo. Primer blazing bull, armored warrior i jizou the drunkard baraat sosem razlicen stil na igranje, pa taka sekoe umiranje ne e odma frustracija, tuku lekcija. Za sega e odlicna!

Ako ste vo Dark Souls mood sekogas mozete da ja igrate Ocarina of Time, ili najnovata BOTW

Overall Dark Souls. Realno ako gledame bi bilo vaka:
SEKIRO, navistina mislev deka nema da mi se dopadne no posle nekolku sati kako legnuva... se osekas kako da tancuvas so neprijatelite koga ke gi naucis a pred toa umres 300 iladi pati. Gi imam ubieno konjanikot i lady butterfly i babickata mozam da kazam mi prinudi memorable bitka i solidno me sprema za ponatamu. No toa sto e interesno e sto bossovite se polesni od mini bosovite kaj koi nekogas pocnav sam da zboram u soba. Dark souls nudi prostor za sekoj boss sto e 10 pati pojak i pogolem od tebe ama nemas mnogu opcii, stit, skrolanje i parry ako si cocky. Bloodborne si pobrz samo i pistol za stun. U sekiro ima mnogu opcii, ima dodge kako u site ama imas i skokanje, nekoj napad e sweep nekoj direkten, imas shurikens, firecrackers... ima poveke raznovidnost u borbite i ja pravi sekoj boss/mini boss da bide iskustvo. Primer blazing bull, armored warrior i jizou the drunkard baraat sosem razlicen stil na igranje, pa taka sekoe umiranje ne e odma frustracija, tuku lekcija. Za sega e odlicna!
Не е бадијала игра на годината многу добра игра.
Инаку порбувај ги простетик скилс и гледај да го земеш сите и да го апгрејдаш некои босови и мини босови се супер лесни со престетик скиловите. Геничиро ќе те припреми уште подобро и фокусирај се повеќе на дефлект и parry.
Инаку ја завршив 4 пати играта со сите endings можам да кажам Шура е најдобар.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Емулаторов не е солуција.
Имам сретнато доста критики околу функционалноста и квалитетот на гејмингот.
Целата финта е да си подесиш сетинзите според твојот систем.
Тоа е софтвер во кој можеш да екпериментираш додека не ти направи мерак резолуцијата и контролите за џојстикот/тастатура.
Едино замарање е 30 секунди шо треба да чекаш за да се укклучи играта оти free веризија користиш.
ако има фрки играта,ти кажува до шо треба да е.
Ако ти е тиња ова uninstall и тераш даље.Но тоа е начинот за играње на pc.
Untitled.jpg

Bloodborno moze pati od nedovolno razlicni oruzja
Прво, добро елаборираше на темата. Тука не би се сложил баш со оружјата, мене оружјата во ББ ми се видеа тотално различни едни од други, имаш секира, чук, тркало, катана, пила, циркулар, бастун, тонтусот, меч-стрела, бричот... можеби не се виделе многу, но сепак сметам дека се доволно расновидни.

ne sum go izigral dlc-to uste
Ако немаш некој сејв слот баш пред крајот на играта зачуван тогаш малку ти е комплицирана работата. Јас ја изиграв целата игра и си мислев сум го изиграл и длц-то пример како да е инкомпонирано, пример одредени босови што сум ги истепал биле од длц-то и тоа е тоа. Но дознав дека сум згрешил кога ја завршив играта и повторно си почна од почеток. Види туторијал на Јутјуб како да го старташ но треба прво да ја убиеш
Висар Амелиа
, за мене најтешкиот бос.

Велам ќе ти е комплицирано бидејќи мене ми се виде а и читав дека днц-то е доста потешко во Њу Гејм +, така да јас ја изиграв уште еднаш цела и баш пред крајот го стартав и него а и данџансите. ДЛЦ-то за Бладборн е едно од најдобрите што ги има добиено било која сингл плеер игра. Како што кажа мал одмор е потребен за рекуперација на сила, емоции и психичка подготвеност, ја играв нешто ептен кежуал да се вратам у нормала малце.

Драго ми е и што ти се допадна Секиро, многу фанови на ДС ја гледаат и доживуваат погрешно пред да ја играат.

Инаку ја завршив 4 пати играта со сите endings можам да кажам Шура е најдобар.
Ова дека го нема Ишин СС или нешто лошотилак се собрало во тебе :D

Емулаторов не е солуција.
Имам сретнато доста критики околу функционалноста и квалитетот на гејмингот.
Може лично да не ти прија ама еве за пример Зелда БОТВ можеш да ја играш на ПЦ со 4К резолуција и графички модови, што на свич е просто невозможно. Емулатор единствено нема сеуште за ИксБокс и ПС4, за сите други конзоли има, еден контролер, го вклучуваш ПЦ-то на ТВ и ете ти ултимејт конзола :) . Нема да е истото доживување ама барем можеш сите да ги играш.

Ako ste vo Dark Souls mood sekogas mozete da ja igrate Ocarina of Time, ili najnovata BOTW
Оваа новата Link's Awakening за Свич ја имаш играно?

Целата финта е да си подесиш сетинзите според твојот систем.
Тоа е софтвер во кој можеш да екпериментираш додека не ти направи мерак резолуцијата и контролите за џојстикот/тастатура.
Едино замарање е 30 секунди шо треба да чекаш за да се укклучи играта оти free веризија користиш.
ако има фрки играта,ти кажува до шо треба да е.
Ако ти е тиња ова uninstall и тераш даље.Но тоа е начинот за играње на pc.
Прегледај го приврзокот 260647

Шо е најсмешно, за Ocarina of Time се прави муабет. Компир да имаш, ќе ја врти подобро од N64. Подобра резолуција, подобро аудио и најбитно за игри од тоа време - anti-aliasing.

Ти треба само контролер. Може и на тастатура, ама глупо е.

Ова дека го нема Ишин СС или нешто лошотилак се собрало во тебе :D
Хапиенд е нешто најдосадно!
А и овака негативците ми се повеќе допаѓаат од протагонистите во книги и во серии.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom