Dark Souls

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.747
Поени од реакции
34.350
Го утепав тој белиот полубос или што и да е во шумата, и послем влегов во маглата и ме скинаа таму во рушевините.
Све се рестартира освен полубосот и немам повеке lifegems, и сега кога ке дојдам до рушевините сум со многу малце hp и нема шанси да продолжам натаму.
Има некој совети?
Trcaj. :D

Pojma nemam kaj si, ali ako ti e tesko baraj care na drugo mesto.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.747
Поени од реакции
34.350
Zozto ve nema? :( Jas pauzirav nekoe vreme, eve me:

Незнам зошто strength се ориентирав некако, но тоа е. Играв со Еstoc +5 до пред малку, брзо и лесно оружје ама сеа се префрлив на Bastard Sword +3 ради поголем демиџ. Greatsword-ов на сликава го користам за крипци, бедес е ради големината и изгледот, не е за regular use. Tower shield-от +4 ко по навика, не сум многу скокни-беги kinda guy, им идам фејс ту фејс поголемиот дел од битките и е најдобриот штит што ме сретнал. Магии и сличности одбегнав да користам за прв пат, ќе експериментирам во game plus. Најбичи се poison-themed oбластите, ич немам резистанс некако, а и низ вода/кал имам маки, ми фали прстенот за брзо движење ко во кецот, сигурно има таков скриено и тука ама кој да го најде.. Босови поминато:

The Last Giant
The Pursuer
Royal Rat Vanguard
Coveteous Demon
Skeleton Lords
Lost Sinner
Old Dragonslayer
Dragonrider
Flexile Sentry
Ruin Sentinels

Сега ги тепам

Mytha, the Baneful Queen
The Rotten

Пола беа прелесни или прекасно стигнав, но другите пола понудија доста добра забава и квалитетно нервирање.
Уште е забавна играва без мапа, некаде на пола сум и едвај чекам да разгледам што ми останало.

@Raziel aren si?
@Artorias of the Abyss druze ne ja ni proba dali ti fakja?

Член од
29 март 2013
Мислења
4.743
Поени од реакции
4.603
Си зедов нов PC - инсталирав Dark Souls 2 - подвлегов - uninstall - инсталирам Skyrim (наново) - поздрав !!!
:facepalm::pos:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.747
Поени од реакции
34.350
Си зедов нов PC - инсталирав Dark Souls 2 - подвлегов - uninstall - инсталирам Skyrim (наново) - поздрав !!!
Леле немало back у менито..
Леле имало cut scenes.. еднаш у цела ебена игра, на почеток! ЕДНАШ.
Линеарна била :pos:
Идиотот незнае да смени ебена контрола..

Ме заболе дали пише пред врата А или ENTER.. ако вреди играта.
17минути ако го изгледа, место да ја пробаш ти а не да си базираш мислење на јутуб клип, што е толку ретардирано дури ме мрзи да пастирам 10 вакви хејтања за Скајрим, само да ти докажам поента. АМа ете, ти си одлучил, шо има јас да те убедувам, играј Скајрим што освен една графика не нуди ништо повеќе. Јас засега и двојката ја обожавам.. мене ми е исто креативна, исто тешка, исто прредобар гејмплеј, исто позаебени босови.. разновидноста у нападите на оружјата, различните армори (не само у боја ;) ), а уште сум далеку да стигнам пред гејм плус. Ама играј си ти Скајрим, супер што ни се пофали. Нема веза што ТИ не ја проба, али.. хев фан!

Член од
29 март 2013
Мислења
4.743
Поени од реакции
4.603
:D
Леле немало back у менито..
Леле имало cut scenes.. еднаш у цела ебена игра, на почеток! ЕДНАШ.
Линеарна била :pos:
Идиотот незнае да смени ебена контрола..

Ме заболе дали пише пред врата А или ENTER.. ако вреди играта.
17минути ако го изгледа, место да ја пробаш ти а не да си базираш мислење на јутуб клип, што е толку ретардирано дури ме мрзи да пастирам 10 вакви хејтања за Скајрим, само да ти докажам поента. АМа ете, ти си одлучил, шо има јас да те убедувам, играј Скајрим што освен една графика не нуди ништо повеќе. Јас засега и двојката ја обожавам.. мене ми е исто креативна, исто тешка, исто прредобар гејмплеј, исто позаебени босови.. разновидноста у нападите на оружјата, различните армори (не само у боја ;) ), а уште сум далеку да стигнам пред гејм плус. Ама играј си ти Скајрим, супер што ни се пофали. Нема веза што ТИ не ја проба, али.. хев фан!

Хаххаах не бе друже :pos: Типов ми беше смешен како реагира на неснаодливоста, то беше финтата со видеото. Јас се снајдов со контролите, ме изнервира малце оти ми требаше време, додуша и не сум навикнат на овој тип игри.. знајш;)

А шо се однесува до моето повторно незадоволство од ДС... Не дека не и дадов шанса, напротив. Прва ја инсталирав :rolleyes: ама не бидна, ете шо да праам. Ме нервираат многу работи во играва. Прво не гледам некоја поголема подобреност во однос на кецот, шо знам не ми е графички средена а го очекував тоа во 2кава. Исто така очекував и во некои детали шо ми пречеа чисто естетски онака да биди посредена (мени). Знам дека пак нема да ме разбериш и че почниш со сарказми ама ми смета ете, се чувствувам како да играм TES Daggerfall :D.

Некако е ногу тешка, одбивно ми делува. Слушај шо ми се деси. Во Majula мислам се викаше, наидов на едни 3 животинчиња, прасиња ли беа кизне шо беа, мали едни никакви. Ај реков да ги стуткам шо ме кошта, само шо појдов 2 гризања .. 10% HP. Почнав да бегам, си велам ех бе Александар кој тард си, од прасиња бегаш а сакаш да се фидаш нешто. И ај сеа кажи ми како да играм? :facepalm: Скајрим беше полесна, можеби на некои кои сакаат тешки игри му причи тоа, ама ова е претерано мислам. Си играл 10 мин и фазла, те кинат и назад пак одново.
Big flaws for me. Sry! :)

Не дека сакам да цимолам нешто, ама ете сакав да си кажам дека не ме бендиса, ваљда некој треба да го испоштова то, нели? :cool:[DOUBLEPOST=1403803627][/DOUBLEPOST]For ex.
Ohhh awesome! :love::D

Последно уредено:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.747
Поени од реакции
34.350

Хаххаах не бе друже :pos: Типов ми беше смешен како реагира на неснаодливоста, то беше финтата со видеото. Јас се снајдов со контролите, ме изнервира малце оти ми требаше време, додуша и не сум навикнат на овој тип игри.. знајш;)

А шо се однесува до моето повторно незадоволство од ДС... Не дека не и дадов шанса, напротив. Прва ја инсталирав :rolleyes: ама не бидна, ете шо да праам. Ме нервираат многу работи во играва. Прво не гледам некоја поголема подобреност во однос на кецот, шо знам не ми е графички средена а го очекував тоа во 2кава. Исто така очекував и во некои детали шо ми пречеа чисто естетски онака да биди посредена (мени). Знам дека пак нема да ме разбериш и че почниш со сарказми ама ми смета ете, се чувствувам како да играм TES Daggerfall :D.

Некако е ногу тешка, одбивно ми делува. Слушај шо ми се деси. Во Majula мислам се викаше, наидов на едни 3 животинчиња, прасиња ли беа кизне шо беа, мали едни никакви. Ај реков да ги стуткам шо ме кошта, само шо појдов 2 гризања .. 10% HP. Почнав да бегам, си велам ех бе Александар кој тард си, од прасиња бегаш а сакаш да се фидаш нешто. И ај сеа кажи ми како да играм? :facepalm: Скајрим беше полесна, можеби на некои кои сакаат тешки игри му причи тоа, ама ова е претерано мислам. Си играл 10 мин и фазла, те кинат и назад пак одново.
Big flaws for me. Sry! :)

Не дека сакам да цимолам нешто, ама ете сакав да си кажам дека не ме бендиса, ваљда некој треба да го испоштова то, нели? :cool:[DOUBLEPOST=1403803627][/DOUBLEPOST]For ex.
Ohhh awesome! :love::D
Прасињата се bitch. Јас после 100+ ингејм часа уште ми треба 2-3 удари за да ги убијам. :D

Tи ми аргументираш со Hunting Simulatior 3000, и во ред, доаѓа до израз големиот отворен свет на Скајрим повеќе, но неможеш ова да го правиш со денови, eventually ќе појдеш на некоја мисија која не си сакал да ја извршиш, и онака ловејќи лисици несакајќи ќе го убиеш Alduin, што после тоа, пуштање на Скајрим ќе се сведи на 20минути пред да ти дојде женската. Јас реаиграм од причина што графика никогаш нема да ја направи играта квалитетна, некоја си eye-gasm/candy клик-пук-killda-dragon нема да биде поигрива од некоја со време посветено на креирајќи квалитетен AI уз гејмплеј место шминкајќи. Значи, никогаш.

Не ја хејтам Скајрим, оставив прилично доста часови и нејзе, но убавината е пребрзо минлива, генеричка графика, нема драстична разлика - иста планина само овојпат бела! Иста аурорабореалис после 5мин на небото. Шминка. После некое време добиваш чувство како да си соберал пи4ица синоќа, а сабајле се ѕвериш. DS како порт не ги достигнува графичките нијанси на Скајрим, но барем почитувам што се осврнале на разновидност, транзицијата од една област во друга е фантастична, комплетно различна, различни крипови кои секојпат различно реагираат и те напаѓаат a не секоја од илјадниците пештери да изгледа literally исто! Имаш преголема предвидливост. Битките не ги ни дирам. Скајрим е боза, од аспект на тактизирање, планирање, броење напади, користење околина. Едноставно AI-то е недопирливо, колку и да си пробувал да учиш патерни, кога тогаш ќе те изненади и one-shot-не некој бос. И не, никој не сака тешки игри, не е ова 10.000.000 hp vs. тебе како adorable simpleton so skr6en me4. Не бе бате, можеш билокој да убиеш без да примиш удар ако играш фокусирано и не те вреѓа играта со тоа што ти дозволува трчејќи да тргнеш у фацата на босот и да го убиеш. Не ти ја форсирам, не ти се докажувам оти зимам процент од From Software, туку оти како преголем фан на Скајрим и јас како тебе, сакам да доживееш и ти како и јас со Dark Souls. А тоа е чувството на rewarding. Чувството на accomplishment.

После месец дена од превртување на Скајрим, погледнуваш си оставил 200 часа.. те фаќа mild-депресија на непродуктивното трошење време.
После превртување на Dark Souls, го додаваш тоа во CV.

Башка двојката е и графички доволно средена. Maда ако си that much into графики, очигледно ваквиот тип на rpg игри не е за тебе. Еве пукај battlefield 3/4 на новиот ти пц.
Ти го оставам и акаунтот ми дури. Најлошите 5 евра икад потрошени. :D

Член од
29 март 2013
Мислења
4.743
Поени од реакции
4.603
Битките не ги ни дирам. Скајрим е боза, од аспект на тактизирање, планирање, броење напади, користење околина. Едноставно AI-то е недопирливо, колку и да си пробувал да учиш патерни, кога тогаш ќе те изненади и one-shot-не некој бос.
Тачно, после неколкудневно (сериозно) посветување на ДС1 сфатив дека всушност не се работи за потполно идентичен жанр. Да бидам попрецизен, всушност и не постои потпола идентичност помеѓу две игри. Но во секој случај повеќе ги поврзувам Assassin's Creed и Скајрим, одколку ДС и Скајрим. ДС ми е повеќе battle game (hack and slash) во стилот на Диабло и др. За разлика од ДС АК котира високо кај мене ;). Ама само на Unity ќе и дадам сигнал со десен жмигавец за преку Скајрим. :P

После месец дена од превртување на Скајрим, погледнуваш си оставил 200 часа.. те фаќа mild-депресија на непродуктивното трошење време.
После превртување на Dark Souls, го додаваш тоа во CV.
И овде можам да се согласам со тебе. Сепак прва ми беше Скајрим, и знајш како е.. не за џабе велат "прва љубов", а јас верен чоек :rolleyes: И ко решив да и го манам инсталот на ДС1 Скајрим ми беше прикрај, а после првиот оргазам некако не оди работата..

Maда ако си that much into графики, очигледно ваквиот тип на rpg игри не е за тебе.
(y)

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: wot

RedStar

PC GAMER
Член од
4 октомври 2009
Мислења
231
Поени од реакции
50
Јас незнам како некој може воопшто да ја споредува оваа глупа игра Dark souls со SKYRIM...??? Skyrim е светлосни години подобра од Dark souls...[DOUBLEPOST=1403821785][/DOUBLEPOST]
Така е друже...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.747
Поени од реакции
34.350
Jас ја имам свртено Скајрим 2 пати, а Dark Souls1 3 пати (едниот пат во гејм плус, каде се е дуплирано на јачина) и Dark Souls2 еве денес после 130 часа гејмплеј ја свртив, и ми е страв да кликнам на ng+ :D Taка да, јас не зборам на памет, вие само Скајрим имате играно оти Дарк Соулс на старт немала убава графика. ГРАФИКА. Ам гејмплејтот? Screw redundancy, види колку е убаво небото! Хахах, во ред вие си знаете. Јас ќе цепам new game + дур не искочи 3 part dlc-то oд DS2. :vozbud:

Член од
29 март 2013
Мислења
4.743
Поени од реакции
4.603
Јас ќе цепам new game + дур не искочи 3 part dlc-то oд DS2. :vozbud:
Кажувај ако биди средено на графика.. ;)

Знајш колку се јадам оти не ми дава волја да ја играм.. ? Појма немаш :cautious:
Сакам да ја скинам и да ја стаам во CV ко шо рече.. ама не бива. Forest of Fallen Giants со Cleric... само шо се качив по скала, главечки слегов :facepalm: Не ја бришам, ќе пробам и со вориорот ама не верувам.

Нешто не е во ред, не дозволува ни да се трудиш да го наредиш, едноставно не е возможно, не смеам да му се приближам, ме гори со два удари, немам ни алтернатива како на Скајрим. А и во Скајрим не беше така лесно, ако ти фрли око змејот во први левели готов си, непријатни се средбите со џиновите исто така, фалмерите, троловите да не ги спомнувам (убица). пр. http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Forum:Skyrim:Top_Ten_Deadliest_Enemies

Ноооо .. даваше време да се наредиш и да се спротиставиш на квестојте, овде го нема то, неизбежно е да умирам по 300 пати и да се враќам назад и бидам во ситуација да морам да го сменам мониторов или нешто друго (глушец, тастатура и тако даље). :cautious:

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.579
Поени од реакции
18.929

Си играл 10 мин и фазла, те кинат и назад пак одново.
Dark souls bara ljubov, trpenie i posvetenost, a samiot mehanizam na igrata e osmislen i postaven taka, da ti moras da ucis, da gi naucis paternite na dvizenje na protivnikot za da mozes da go sovladas i prodolzis ponatamu. Navistina znae na momenti da frustrira, da te dovede vo ocajna situacija i rasplace, no so sekoja sovladana prepreka licnata satisfakcija e golema, proporcionalna na tezinata na samata prepreka. Ne se otkazuvaj;)

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.614
Поени од реакции
23.809
Дечки дали е добра DS 2 за PC? Кецот катастрофа е за на PC а многу сакам да ја пробам играва. И дали има некоја конекција помеѓу 1 и 2? На пример дали треба да ја свртам првата за да знам што се случува/дали се пренесуваат некои одлуки во вториот дел?

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.579
Поени од реакции
18.929
Дечки дали е добра DS 2 за PC? Кецот катастрофа е за на PC а многу сакам да ја пробам играва. И дали има некоја конекција помеѓу 1 и 2? На пример дали треба да ја свртам првата за да знам што се случува/дали се пренесуваат некои одлуки во вториот дел?
Na mojot PC dvojkata ja tera odlicno na medium grafika i rezolucija od 1920*1080 na nekoi si 40 frejma (najcesto) , za razlika od kecot kade i so resolution fix- ot i namaluvanje na site opcii na minimum ne vadese poveke od 30 frejma i toa vo najdobriot slucaj, a imav i nagli padovi na frejmovite na nekoi mesta, sto ne e slucaj so vtoriot del. Ili barem ne taka izrazeno, vo najmala raka.

Mozes slobodno da go igras vtoriot del bez da go pomines i prviot.

Член од
30 јануари 2013
Мислења
162
Поени од реакции
136
Конечно сум во можност да ја играм DS2, само да помине испитна сесија :vozbud: Се надевам е добра колку што замислував, ништо не сум гледал никакво видео освен првите 10 минути од играта, влегувам слеп и се надевам дека има Scythe!

Kajgana Shop

На врв Bottom