Дали сте ѓубриња?

• Креатор на темата Креатор на темата Satyr
  • Време на започнување Време на започнување
Порано бев мнооогу поклет од сега..Порано ако ми згрешеше нешто и јас враќав со иста мера..Сега ја оставам Господ да ја реши таа работа, и не враќам..Ако ме заебиш, и тебе исто ќе те заебат така да мислам дека не треба многу замарање со "одмазда"..Никој не е светец, на форумов, ниту пак јас..Сигурно секој барем еднаш во животот не се испонашал убаво кон некој, го има навредено(дали со причина или да се "напрај" џанго) или нешто друго е ..Никој не е совршен(освен Господ)..Секој прај грешки, само финтата е да се учиме на сторените грешки!!

Абе сите сме ѓубриња.Нема никој за кој може да се рече дека не згрешил ништо.Искрено јас не се сметам за таков. Ама тоа не значи дека никогаш не сум згрешил нешо,дека никад не сум заебал некоја работа.Знам дека некои и за мене рекле ‘еееее ѓубре бе...‘ ама шо да правам.Или сум морал така да постапам или пак сум бил погрешно разбран.У секој случај следи извунување од моја страна.

Ѓубре сум...Ок, кој не е, али неодамна си открив нова димензија на "ѓубре моментот" кај себе. Човек учи и ујебуе дур е живgwupaca
Отсекогаш си ја препознавав потребата кај себе да повредувам/понижувам луѓе, особено оние кои ми се блиски и ми значат(да, тоа влече корени од тоа што сум била и уште сум страшно повредувана од оние кои би требале безусловно да ме сакаат и прифатат, но да не ја отупам на темава). Само што испадна дека сум способна да идам и подалеку.
Среќа, имам некое "гласче"(не она шизофреното:icon_razz) кое знае фино да ме искара и да направи да се освестам. Иако, за жал, дури откако штетата е направена, па ми останува само да се покајам, извинам и надевам на некаков опрост.

Да, ѓубре сум.
На периоди сум голема, смрдлива ќеса ѓубре.
Другиот дел од времето сум мало ѓубренце.
Во првиот случај бескрупулозно го тероризирам цел жив свет.
Во вториот случај се мразам себеси поради тоа, но и другите кои се заслужни за тоа што сум ѓубре.

Ѓубре and (not so) proud of it.:pipi:

Ахххх,да!Големо ѓубре сум.Ми доаѓале такви моменти и стварно сум сакала,ме терало да нервирам а таквите моменти неможам да ги контролирам и едноставно на крај се извинувам на некаков начин ама додека трае уживам!Ова се моменти кога ќе ми текне нешто па ајде,морам...а инаку онака да се карам,да вреѓам и да се занесувам само по потреба kiki:

За гомнари - гомнарска цевка. Ѓубре по потреба. Инаку сум кокиче:pipi:

Знам да бидам душа ама понекогаш знам да бидам и ѓубре!Кој како си заслужил!Не го понижувам и навредувам само му покажувам кај му е местото!Не се чуствувам виновна кога некој ќе го направам гомно затоа што всушност и тоа е!

со ова до некаде се согласувам.

за мене право не ми е баш кејф да понижувм луге и ад се зезам со нив али понекогаш некој процто ке те тера да го понижиш како да те моли д го понижиш и немаш избор, според ене лугето околу саите нас треба да се почитувт и да се покаже милостѕ но сето оцва може да се смени во зависност како другите се однесуват со тебе, значи треба да се одржува дистнца со другите и со секого ке се понашаш како што заслужува со ѓубрето ке станеш ѓубре со добриот добар, на лошо со добро не му се враќа можда на лошо со ништо не му се враќа али не со добро, животот е премногу краток за да го трошиме на понижувања и на одмазди ке се одмаздиш само кога мислиш дека треба да се стори тоа, не во секоја фрка да има одмазда, со доброто се исплака да му вратиш со добро пошто така ке се подобруват меѓусебните односи и ке има појке хармонија.

Поздрави до сите ова беше моето кратко објацнување што се однесуваше до темата. :helou: :helou: :helou:

~*~

Бев.
Сега сум презафатена за да бидам + почнува да станува тажно.:nesum:

Тешко ѓубре сум.
И тоа претежно кога не морам.
За среќа уште ме сакаат....:wink:

...и тогаш јбт, како феникс, се издигна од пепелта на форумот и рече: јас сум моќеееен!!! После тоа забележа убава јаболкница, забележа и јаболко под неа. Го зеде јаболкото што беше паднало. Беше валкано, но и тој беше валкан така да совршено си одговараа. Поучен од мислата рани куче да те лае тој исплука две три семки во близина на стеблото за да нараснат нови јаболка, со тоа тој ја изврши својата граѓанска должност и му вдахна живот на некои нови јаболкници од сортата златен делишес. Плус најверојатно беше ден на дрвото, не ме фаќајте за збор не го разбрав точниот датум со германска синхронизација беше филмот.

Испробував колку мудри мисли можам да искористам во 150 карактери... него шо ми беше мислата, џубре?
-Не бе, не сум. Има периоди кога имам вишок на време, а малку обврски па така си пополнувам времето, иначе не сум. Озбилно. Најозбилно.

Ciao.

Сите ние сме ѓубриња. Кој почесто кој поретко кој секогаш :) Кој шо вика дека не е, лаже бидејќи некогаш излегол и тој ѓубре(или ќе биде) свесно или несвесно.
Така да, и јас сум ѓубре. Али не сум секогаш, туку ретко, само понекогаш, по потреба. Се разбира дека нема да дозволам некому да ме вреѓа (без потреба) и сл. и ќе му вратам со иста мера. Сигурно и вие сте го сториле тоа? Нели?

А да се правам ѓубре без потреба не фала :nenene:. Не ми треба да се замарам и со тоа.

Зависи од ситуацијата. Некои луѓе заслужуваат да си за нив и повеќе од ѓубре ама тоа е!

Во одредени ситуации...
А некогаш и без потреба , едноставно не можам да запрам , интересно ми е:pos:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom