Дали сте ѓубриња?

• Креатор на темата Креатор на темата Satyr
  • Време на започнување Време на започнување
А, да бидете малку поопширни? Нека не бидат само од една реченица постовите:smir:

Во темата се прашува и што превземате околу тоа? Се борите ли против таа своја потреба за понижување или не сметате дека е нешто толку лошо? Се извинувате ли? Која е точката кога сфаќате дека сте претерале? итн. итн....

Не ги штедете прстињата, мили:chuckel:

Ете јас. Кога повредувам (односно сум ѓубретина според темата) сум длабоко свесна дека тоа произлегува од некоја моја лична неспособност, исфрустрираност или недај боже комлекс.
Не можеш вечно да сметаш на every day инстант механизмот на излечување на своите ,,комплекси,, преку другите. Иди ден седнуваш и трезвено размислуваш: Што понатаму на патот кон Европа?
Дали да се настави со hard core моторџија понашањето или да се примени она досадно традиционално преиспитување на себеси после кое секогаш носиме запрепастувачки заклучоци за тоа колку сме се залажувале себеси дека добро функционираме и немаме проблеми.

Јас ги понизувам само оние кои ме нервираат а иначем зависи кога како иначем сум ѓубре.

Само кога бара ситуацијата , порано бев неподнослив , сега сум поарен , барем така викаат ...

Хм, зависи...
Понекогаш сум добар како ангел.:)
Понекогаш знам да бидам невиден гад, невидена стока, едно огромно ѓубре.
Понекогаш има причина за такво однесување, но понекогаш и нема, туку нешто одвнатре ме тера.
Во последно време изгледа како да сум една огромна депонија, море нуклеарен отпад. И понекогаш ми е жал, но најчесто не ми е.
А кога ќе ме дупнат нешто гадно, е тогаш враќам трократно, за да се памте!

So lugeto sum takva kako sto ke si zasluzat tie samite znaci ako nekoj koj mene e gjubre i jas ke bidam takva kon nego.Nekam da gi ismejuvam i navreduvam nedolznite i toa ne go pravam iako nekogas sakam da se salam pa mi se ima sluceno da povredam nekoj no koga go zabelezuvam toa znam da se izvinam

Да, сум ѓубре на моменти....сум постапувала многу себично во ситуации, најголемата мана ми е тоа, егоистички и повредувајќи некој со мојот потег, но на крај, сепак го сфаќам тоа. Ретко се извинувам. За личноста да сфати дека јас знам дека згрешив, ќе се тргнам настрана се правам ко ништо да не било. Криво ми е кога испаѓам понекогаш ѓубре спрема оние кои не треба....али ете, момент на слабост, за среќа не е нешто големо.
А ѓубре сум спрема оние кои се ѓубриња спрема мене, и не жалам за тоа!

Ве читам вака и гледам сите си признавате... ама не сакам да испаднам самобендисана, но најискреноо никогаш за себе не сум помислела дека сум ѓубре. Во ниту еден момент. За мене секогаш други се ѓубрињата. Да понижувам- не сум понижувала, барем не свесно. Дека сум била крајно безобразна кон некого- сум била. На некој начин арогантна, во секој случај сноб. Ако ова спаѓа под ѓубре тогаш јавно признавам дека сум големо ѓубре во спротивно не сум.

Дали сум Ѓубре ? Дефинитивно, исто така сум и ќебе ко ќе се напафкам добро...

Ѓубре сум... Ама тоа сум јас , Неможам да се сменам...

Ste sakale li nekogas nekogo da zaebavate ili da go ponizite onaka samo oti ve faka tackata ili oti taka vi teknalo. I ednostavno nemozete da si pomognete, ednostavno "ve tera, ve kopka". Sto moze da se prevzeme vo vrska so toa????

Ѓубре сум и тоа големо. Ме фаќаат тачките доста често, ама не дека сакам некого да понижам или навредам, туку зашто не можам да се додржам, а да не изедам говна за дадена ситуација. Најчесто е нешто саркастично и цинично што на 90% од "восприемачите" им смета ама...тоа е. Не планирам да превземам ништо во врска со тоа. Нема потреба. Сите што ме знаат, ме знаат како таков и нема потреба допрва да се менувам.:smir:

Никогаш не омаловажувам, зашо и ја не сум за омаловажување така што тргнува од тоа "не им го прави на другите тоа шо несакаш тебе да ти го прават" и мислам дека тоа не е човечно да зеам и да малтретирам некој да го заебавам , зашо мене ме фатилаа ТАЧКА некоја.

Auu..da,ponekogas sum vistinsko gubre.No,nikogas ne se kaam,ne cuvstvuvam griza na sovest i ne mi e sram.So bi se reklo,gubre sum i se gordeam so toa..:)
A,pricinata za ova e toa sto sum gubre samo kon tie luge sto po moja procenka(a,taa vo 99% e tocna) sosema go zasluzuvaat toa.Tie se luge sto izgubile dopir so realnosta,si vlegle vo nekoj film i si ziveat vo nego.E takvite ,golemo zadovolstvo mi e da gi spustam na zemja i odredenata doza omalovazuvanje koja im e neophodna,mene ic ne mi e tesko da im e dadam.Pa taka,jas ustvari se cuvstvuvam kako da im pomagam:icon_mrgr i samata pomisla da im se izvinam mi e ,vo najmala raka apsurdna.

Ѓубре сум бе, и те како сум ѓубре со некои луѓе*, цела депонија.
Не сум била, нити планирам да се правам со сила фина спрема некој, а од внатре да сакам да го зачукам. Сите што ме знаат, знаат дека сум апла директна, не ми се свиѓаш бе брате, нема што да изигравам пријателски расположена со тебе и крај.
На крај краева, презирам дволични луѓе што ми покажуваат заби позади грб, а кога ќе се свртам прават дебилна и одвратна смешка на фаца, па зашто да бидам една од нив кога можам фино лепо да те игнорирам и само да чекам да го соголиш газот и да ти пљукнам?

Секако, имало ситуации кога ненамерно сум испаднала полесно ѓубре и ќе си ја признаам грешката кога гледам дека сум згрешила.
Имало и такви ситуации кога со сила ѓубре ме направиле, сум пробала да објаснам дека не е така како што било сфатено, ако не сакаш да ја прифатиш мојата контра реплика-јбг, сум пробала да објаснам.

*некои луѓе - секако, се бројат на прсти, дури и една рака би завршила работа, па и вишок прсти ќе останат.:)

Ѓубре сум секогаш кога ја нервирам мајка ми, така ми се обраќа:)А, сум била ѓубре многупати со партнерот, сум глумела лудило за да истерам некоја своја идеја, и за него тоа било неподносливо, па ми рекол што мисли, а сум била ѓ.и со неколку луѓе во животов, кои сум ги начекала на лицемерност, па сум ги отерала кај што знам и умеам.
Некад треба да бидеш ѓубре, ако ништо друго, да се заштитиш од одредени неправилности во животов глуп.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom