Дали сте биле искористени?

• Креатор на темата Креатор на темата pinky**
  • Време на започнување Време на започнување
уффф искористување....дури има овци ке има и волна така да додека има малоумни лиге ке има и луге што ке знаат да го добијат тоа што го сакаат така да искористувањето го има насекаде !! сум имал секакви другари кој имаат потреба и ке те дружат цело време....така да веке работите не се исти што би рекла мими стојановска јас отидов понапред со паметот а они заглавија на класен испит во трета година !!! затоа луге пазете со кој се дружите еден ден може да биде фатално....поздрав
:pos2:

Буцио, навистина ми недостасуваше твоето цитирање чедо...:pipi: Очигледно е дека не си ја разбрал мојата прва реченица. Ајде со пример: Ти си другар со твоите другари затоа што од тоа имаш психичка или материјална корист. Тоа е факт. Да речеме нема никогаш да си пријател со некој со кого не се пронаоѓаш и не се чувствуваш свој. Психичката корист не е лоша. Таа е надополнување на карактери и надградување, функционирање со друг... Со други зборови, на човека му е срам да биде сам. Затоа наоѓа другари. Дефинитивно е дека погрешно си разбрал. Јас не сум разочарана од никого. Само што не сакам да имам контакт со моите априлилили-сезонски-фејк ,,пријателчиња". Јас сум човек што оди во екстреми. Сполај ти,:smir:.
Никаква корист Мими само приврзаност и блискост ништо повеќе. Човекот е социјално животно, сака да се дружи и тоа нема никаква врска со срамот како емоција. Тоа е природно нешто, првобитниот човек живеел во орди, племиња, градови држави, држави, па дури денес и во огромни масивни унии како што е ЕУ.

Да,сум била искористена и тоа од најверна другарка :(
Никогаш нема да и го заборавам тоа

а кој не бил искористен, секој -кој помалку, кој повеќе. зависи кога сфатил дека е искористен или дали воопшто сфатил
јас не се сеќавам за некој ептем да ме искористил, освен за оние ситни школки искористувања, некој да препише од мене и слично...

Ехехееее сум била искористена многу пати и тоа од блиски пријатели и дугари на кој сум им верувала и сум верувала на нивната "искреност", сум плачела, сум се нервирала... Но за среќа си ја научив лекцијата и веќе не дозволувам да си игра некој со мене:nenene:

Кој не бил?!
Сум бил искористен, и тоа не еднаш. Но мислам дека сега повеќе не би го дозволил тоа. Кога ќе се изгориш на жешко млеко, потоа и на јогурт дуваш...Така да...

Искористен сум многу пати во ситуација кога ми велат "Џими дај некој филм, ваков таков....за вечерва".
И така порано им давав а не добивав ништо за возврат, ни еден филм од нив, и ми се гребеа дивидијата.

Е арно ама сега давам филмови само на Викец, на Аце и на брачедине:bip:. И Курте ак ми побарат ќе му дам некое, ама скромен ми е некако.

A ima li nekoj sto ne bil iskoristen? Pa mozebi i ima ,toj sto iskoristuva :vozbud:
Mene me imaat dosta pati iskoristeno :toe: .

Сите сме биле искористени,но мислам дека и тие што искористуваат,претходно биле искористени,па станале такви какви што се:toe:.

Ehehe kolku sum bila iskoristena neznam ni sama ,no ne mi preci toa .Ne se kaam uopste ,se sto imam storeno imam storeno od prijatelstvo a i sega mi se desavaat takvi stvari no toa go gledam kako pomos ,a ne deka me koristat pa ne mi smeta.Nekogas ke mumlam nesto ako ne mi e po keif i pak ke pomognam t.e ke me iskoristat za nesto sto na nekoj prijatel mu treba ama aj si vikam pomagam:uvo:

Да многу пати, ама морам да признаам дека и сум го дозволила тоа . Најчесто тоа се случувало и се случува од најблиски. И покрај тоа што сум свесна за се, пак го дозволам истото да се случи .Мислам дека љубовта е во прашање .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom