Дали сте биле искористени?

sweet girl***

I wish that...
Член од
4 октомври 2008
Мислења
310
Поени од реакции
10
sum bila iskoristena mnogu pati, imam "drugarki" koi se dobri so mene samo koga im treba nesto ne sekogas no navistina imalo slucai koga navistina sum se cuvstvuvala iskoristeno od nivna strana :(no jas sum si kriva sto sum glupava i naivna koja im veruva na lugjeto i veruva deka lugjeto moze dA bidat dobri i da bidat so tebe poradi toa sto si ti a ne poradi nekoja korist ili neso slicno.mozebi i drugi me iskoristuvaat ama ja ne sum zabelezala se uste!se povekje se ubeduvam vo toa deka lugjeto imaat razlicni maski i si biraat koja da ja stavat koga se so mene c c c:(zatoa ne treba da si mnooogu dobar so lugjeto zasto kolku povekje davas se povekje baraat od tebe i stanuvaat nenasitni!!!

Член од
26 јануари 2009
Мислења
230
Поени од реакции
10
Da be . Mnogu pati me izdupile za mnogu raboti . Prasanjeto bese dali ste bile iskoristeni ? a ne bese i zosto ? Pa taka da nema da cmizdram zosto sum bil iskoristen . Samo kazvam deka bajgi pati sum bil izdupen . E sega jebiga i jas na takvite sum mu go turil kurot debelo da pamti koga jal kur :):):)

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Многу пати ми се има случувано тоа.И сега во последно време внимавам со кого се дружам .Ваљда ќе ми дојде умот :toe:

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.502
Поени од реакции
8.180
Исто, но тоа било сигурно што сум бил многу добар, ама сега :nenene:
епа тоа е... тие што се најдобри и најблиски(у наводници) тие те заебуваат и тие ти зборат позади грб...
иначе и ја сум бил искористен, поради тоа што сум бил(тогаш) преотворен, многу работи кажував за мене... и тоа е искористеното...
има една поговорка...
Добар човек е рамен на будала... :tapp:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Na primer jas: imam mozebi ne premnogu ali dovolno prijateli i najmnogu me nerviraat takvite koi se druzat so mene so odredena korist!Ili pokonkretno, drugar mi od osnovno okolu dve nedeli non stop kreva slusalka i mi se javuva ako toa mu ide da receme od prilog ,potocno koga e potrebno da mu zavrsam nekoja usluga i koga seto toa sto toj nekogas go posakal jas ke mu go zavrsam , isceznuva.Kako vo zemja da propadnal slednite nekolku nedeli a potoa pak po staroto a najcudno od toa e sto se odnesuva kako nisto da ne bilo!Epa dosta e !!Mene vakvite raboti me iritiraat i epten mi se nepodnoslivi!:toe:

Sto mislite vie za toa ?Ste bile li nekogas dali na ovoj ili na drug nacin iskoristeni , kako ste se pocuvstvuvale i kako reagirate potocno sto pravite vo takvite situacii?? :lud:
Во однос на другарувањето, сите се дружиме со некого од некоја корист. Лошо е кога таа корист не вклучува емоционално-психичка соединетост и компатибилност на карактери, и е замаскирана во солидна фаца на ,,повремено телефонско другарче", со кое не сте ниту во конфликт ниту сте во било какви односи, се додека - не дојде тест. Тогаш магично телефонската слушалка станува доцент конектор меѓу вас и ве соединува во квалитетен и долг разговор. Од 39 секунди сосе ѕвонење. Во истите вие сте должни на неговата екселенција, да му ја решите задачата која му останала нејасна... Мене комплетно ми се јасни моите искорист-другарчиња, и не ги шљивам 2 посто. Едноставно ќе кажам дека немам време, некогаш ако сум доволно добра ќе подобјаснам дури дека не постојам за него/нив. Со други зборови-не ми се потребни формални ,,другари". Отрпнав на нискоинтелигентни фаци, со мајки и татковци на функција. На моите фејк френдови им порачувам: Не сум повеќе трето одделение, за разлика од вашите мозоци кои заглавија таму на класен испит:bip:.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
да и то појќе пати како шо некој пред мене напиша од „добри другари„ или па појќе пати од „добри другарКИ„ ... имале дур имале корист и после ко ќе не му требаш појќе ги нема ...

Член од
1 август 2008
Мислења
38
Поени од реакции
0
да..ме искористувале и ме искористуваат..секојдневно....се обидувам да се променам,ама некако не ми оди,а вака не можам веке...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Во однос на другарувањето, сите се дружиме со некого од некоја корист. Лошо е кога таа корист не вклучува емоционално-психичка соединетост и компатибилност на карактери, и е замаскирана во солидна фаца на ,,повремено телефонско другарче", со кое не сте ниту во конфликт ниту сте во било какви односи, се додека - не дојде тест. Тогаш магично телефонската слушалка станува доцент конектор меѓу вас и ве соединува во квалитетен и долг разговор. Од 39 секунди сосе ѕвонење. Во истите вие сте должни на неговата екселенција, да му ја решите задачата која му останала нејасна... Мене комплетно ми се јасни моите искорист-другарчиња, и не ги шљивам 2 посто. Едноставно ќе кажам дека немам време, некогаш ако сум доволно добра ќе подобјаснам дури дека не постојам за него/нив. Со други зборови-не ми се потребни формални ,,другари". Отрпнав на нискоинтелигентни фаци, со мајки и татковци на функција. На моите фејк френдови им порачувам: Не сум повеќе трето одделение, за разлика од вашите мозоци кои заглавија таму на класен испит:bip:.
Мими одамна те немам цитирано :icon_lol:. Добро сега за темава. Точно е дека постојат луѓе кои се со тебе само од корист и тоа е факт. Но постои искрено и безрезервно другарство и тоа е факт. Јас и моите другари за кои сум сигурен дека ми се другари си имаме еден одреден наш ритуал.Преку тој ритуал ние се искажуваме меѓу себе колку сме блиски и се почитуваме.Воглавно е кој кого повеќе ќе надмудри и навреди, и тоа го правиме кога нема никој од страна, затоа што за него тоа ќе биди малку невкусно, и ќе си помисли дека сме готови физички да се пресметаме. Ама разговорот секогаш ни завршува добро е друже, добро е.
П.С. Не се разочарувај од сите, има луѓе кои вистински и искрено сакаат да ти бидат другари.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Мими одамна те немам цитирано :icon_lol:. Добро сега за темава. Точно е дека постојат луѓе кои се со тебе само од корист и тоа е факт. Но постои искрено и безрезервно другарство и тоа е факт. Јас и моите другари за кои сум сигурен дека ми се другари си имаме еден одреден наш ритуал.Преку тој ритуал ние се искажуваме меѓу себе колку сме блиски и се почитуваме.Воглавно е кој кого повеќе ќе надмудри и навреди, и тоа го правиме кога нема никој од страна, затоа што за него тоа ќе биди малку невкусно, и ќе си помисли дека сме готови физички да се пресметаме. Ама разговорот секогаш ни завршува добро е друже, добро е.
П.С. Не се разочарувај од сите, има луѓе кои вистински и искрено сакаат да ти бидат другари.
Буцио, навистина ми недостасуваше твоето цитирање чедо...:pipi: Очигледно е дека не си ја разбрал мојата прва реченица. Ајде со пример: Ти си другар со твоите другари затоа што од тоа имаш психичка или материјална корист. Тоа е факт. Да речеме нема никогаш да си пријател со некој со кого не се пронаоѓаш и не се чувствуваш свој. Психичката корист не е лоша. Таа е надополнување на карактери и надградување, функционирање со друг... Со други зборови, на човека му е срам да биде сам. Затоа наоѓа другари. Дефинитивно е дека погрешно си разбрал. Јас не сум разочарана од никого. Само што не сакам да имам контакт со моите априлилили-сезонски-фејк ,,пријателчиња". Јас сум човек што оди во екстреми. Сполај ти,:smir:.

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Искористување...темава е прекрасна и може да се дискутира ехеееее...
Инаку сум била искористувана повеќе пати понекогаш свесно а понекогаш и несвесно сум пристапила на тоа,ама со тек на време прекинав да бидат будала..Оној тип на искористување кое јас сум го искусила е стандарното...пред тест,писмена ..или било каков образовен материјал потребен на дотичните користачи нарачени другари...
За жал во едно такво општество живееме каде што секој гледа некаква корист во некого.Кога се склучуваат бракови од корист да не правиме муабет за останатото .. а и се додека има овци за стрижење....:wink:

S

stereo m'c

Гостин
уффф искористување....дури има овци ке има и волна така да додека има малоумни лиге ке има и луге што ке знаат да го добијат тоа што го сакаат така да искористувањето го има насекаде !! сум имал секакви другари кој имаат потреба и ке те дружат цело време....така да веке работите не се исти што би рекла мими стојановска јас отидов понапред со паметот а они заглавија на класен испит во трета година !!! затоа луге пазете со кој се дружите еден ден може да биде фатално....поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom