Дали сте биле искористени?

• Креатор на темата Креатор на темата pinky**
  • Време на започнување Време на започнување
Секој е искористуван, но многу не сакаат да признаат, а многу не ни сватиле. Сум била искористена како помала, околу 10/11 години од една „другарка“ и уште неколку такви слични искористувања од кои ми дојде паметот. Фала им, тие се најголемите учители, ме научија со какви не треба да бидам.

Јас најмногу сум бил искористуван како тоалет.Ама затоа јас не се предавам и им враќам со иста мера да видат кој е кој.Поз до непријателите.хехехе:salut:

Политичарите не искористуваат секој е*ен ден....сите нас !

Јас најмногу сум бил искористуван како тоалет.Ама затоа јас не се предавам и им враќам со иста мера да видат кој е кој.Поз до непријателите.хехехе:salut:

Јас еднаш бев искористен од страна на мики.Мене ми се одврза врвката од патиката и се наведнав да ја врзам и одеднаш нешто ме боцна.И од тогаш јас не си ги врзувам врвките.

Сите понекогаш сме биле на каков таков начин искористувани од страна на некого, некогаш сме знаеле дека не` користат и сме преќутувале, зошто, ни самите не сме знаеле. Некогаш па незнајно не искористил некој, во некои ситуации сме дознале дека сме биле искористени, во некои ситуации не.
Работата е да се трудиме што помалку да бидеме искористувани и да си оформиме своја личност, карактер и да се постави некоја граница до која би оделе работите во врска со личностите кои ни се вмешуваат во секојдневниот живот.

Денес како што гледам има многу личности кои се искористувани од страна на другите, но она што ми е мене малку чудно е што го знаат тоа дека се искористувани и продолжуваат да изигруваат некаков вид на бекап, иако знаат дека служат за корист. Дали им одговараа таа улога? Најверојатно да, штом продолжуваат да го прават тоа.

Искористена сум била можеби материјално само. Се случува даваш пари (ретки ситуации) на заем не ти ги враќаат. Или кога ќе подразмислам подобро можеби тоа им било како еден тест што сум го правела несвесно. Ама барем сум знаела со кој како што понатаму. Духовно до сега не сум била искористена од проста причина што тука имало има и секогаш ќе има граница до кај може некој да оди. Секој обид да се прескочи таа граница има зад себе некоја причина. И се додека не ја откријам нема зашто дотичната особа да навлегува подлабоко.

Само од “другарка“ и тоа најдобри другарки бевме едно 5 години може... Сега само едно здраво имаме и толку.

Не ми текнува дали сум била искористувана, ваљда некогаш ама не нешто многу сериозно, инаку мразам искористувачи и одма се познаваат посебно на мсн две години не ти пишале и туку одеднаш хај, како си, шо праиш, еј бтв може ова она? тоа е...

како секој нормален човек да.. сум бир искористен.. мислам дека нема човек кој не бил барем 1 пат искористен.. и после да сфати дека бил искористен :tapp:

Мене ме искористи женско... И то ко бев пијан... Инаку не им се давам!!! хахаха

И сеа... Искориристуван сум... Ама не многу баш.

тихииииии
нема да можам да добројам....
најчесто за школо ме искористувале само што јас свесно сум го допуштала тоа па повеќе би дошло како сожалување отколку како искористување
а и за друго сигурно само што сега не можам да се сетам или пак не сум свесна дека се случило нешто такво

да ме искористувале...ама гледам тоа да не биде баш свесно...

Била сум искористена...За тестови за се...Се јавуват и после ....ги снемува...нервира ме тоа ама шо да се прае...Од шо сум добра глупа сум

Да,сум била искористена.
Обично не давам некој да ме мота како што сака или да ми се обраќа само кога има потреба од нешто,ама некогаш па сум прилично слепа и неможам да одредам кој ќе ме сјебе во нареден период,за било што.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom