Сум била искористена многу пати,а после сум барала и пак:pos2:,не се жалам досега добро ме искористувале толку добро што човек да вришти искористи ме пак.
Сеа за сеа не сум осетила искористување од други...кругот на луѓе што ги познавам воопшто не се такви.Знам дека ги има многу во светов али иам некоја среќа што таквите не се во моја близина а и никад не ни биле....:back:
Па ај што се подразбира под искористување? Зборот дружење е еуфемизам за искористување...најчесто се дружиме со луѓе за кои не врзуваат некакви интереси и тие ни се алатка за нивно остварување (и обратно). Според тоа дружењето е взаемно искористување. Е сеа, се осеќаме искористени кога нема да успееме да си ja "наплатиме" услугата што сме ја дале претходно-или не во мерка која што сметаме дека е доволна-(односно ни останале должни)...И која е таа племенита природа која само дава т.е која што само ја искористуваат? Тоа е идеализирање и го има само во приказните.
Сите шо се дружат со мене се дружат од користољубивост. Незнам ја шо за другарки ќе беа тие...изглеа и ја сум многу чуствителна па не треба да бидам таква. Треба и ја нив да ги искористувам...а? Незнам шо друго да напраам...
У моментов се осеќам искористена крајно...
бев искористен од еден "другар" тогаш не бев свесен ама сега повеќе не комуницираме , исто на сличен начин бев искористен и од "другарка" ама за среќа се помина во најдобар ред и се уште сме другари затоа што човечки се извини, а не како првонаведениот шупак
Да, и јас незнам колку пати, и пак верувам у луѓето ама се се научам полека ,знам сега како треба, ама пак гледам се да погодам и да не згрешам ...јбг таква сум , за жалење.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.