Дали ја перете штотуку купената гардероба?

• Креатор на темата Креатор на темата Олимпија
  • Време на започнување Време на започнување
И банкнотите со влажна марамица да не ги фаќаш? Се ракуваш со луѓе? Во автобус левитираш пошто држачите се одвратни? Тенка е линијата меѓу хигиена и OCD:)

Види, во автобус не се возам, а се ракувам само со оние за кои знам дека им се чисти рацете :P
Мене лично маката ме натерала да си пазам толку, порано не пазев, сега морам. Ама и реално, да купиш облека и да ја натнеш така без да ја испереш е во најмала рака гадно.

Види, во автобус не се возам, а се ракувам само со оние за кои знам дека им се чисти рацете :P
Мене лично маката ме натерала да си пазам толку, порано не пазев, сега морам. Ама и реално, да купиш облека и да ја натнеш така без да ја испереш е во најмала рака гадно.

Нормално, новата облека после купување иде во машина за перење. Од друга страна облеката која ја купувам најчесто ја облекувам(5 секунди на мене) за да видам дали ми е точна и како ми стои. Потоа, кога ќе дојдам дома, не се туширам специјално заради мојата шопинг авантура.:) Мислам дека тоа е претерано.

Како откриваш дали на некој му се чисти или не рацете за да се ракуваш со него?

:)

Ме боли стапот дали ја пробувал некој, кај ја пробувал, дали бил пред умирање тој шо ја пробувал... Ја перам облеката по купување затоа што МИ СМРДИ (на стоено, или на измешани мириси). Каков сака нека е бутикот, сите парчиња смрдат.
Освен патики. Спрејче внатре и тоа е тоа.

А дали ги сечете оние налепници т.е етикети на гардеробата на кои пишува на колку степени се пере, суши, пегла и слично, како и за составот на материјалот?

Мене ме убиваат од чешање и прво што ќе направам кога ќе купам нешто ги сечам тие етикети :icon_lol:

ДА!Ептен замарачки се и кај мене се скинати во најголем дел облека.Ги ребрендирам :pos:

На темава,нормално дека да.Стоеле по шлепери, по магацини, контејнери, на земја, ги чепкале милион луѓе дури стигнат до кај нас, а тек во какви услови се произведени.Па тој мирисот на стоено, на неизлуфтирано, на влага!
Е сега при пробување не е можно перење, ама не секогаш ќе погодиш ‘од око‘...

А од кај знаеш дека им се чисти рацете?
Аба алтернативФ,ах, Монк да не ти е братучед тебе?
Буржоазија не си возиш со автобус,и никад не си се возел извини:(
Do dirty сме сите за тебе изгледа. Страм да ни е на сите.
Да не се бакнуваш френч, немој така знаеш колку бактерии се пренесуваат.

Четка и паста во заден џеб, миење, па лапање :)

Инаку се на се, само фармерки пробувам, пошто не знам како ќе се погодат на ширина, а за маици ептен ако ми изгледа сумлива дека ќе ми е преширока или тесна може да пробам, во друг случај тоа е тоа што го носам. Ако ја утнам, ќе се најде некој у фамилија што ќе му е таман :pos: Перење фармерки и маици секако, патики/кондури - не.

Ја перам ( добро не јас ама мама),и не дека ми е страв од бактерии бла бла бла туку сакам да мирисам на мојот омекшувач а не на 100 измешани парфеми од разни луѓе што пред тоа пробвеле.

Да, се што купувам, мора прво да оди на перење, па на мене.

Ја еднаш не исправ капа и фатив вошки.
Од тогаш више не носам капа. (y)

Јасна е темава, мислам нема потреба за тролање и офтопици па после плачки за казни.
Избришани се неколку мислења.
Очекувам да дискутирате по тема.

Обично мајци да ама шорцеви,фармерки,патики такви ствари многу ретко перам

Перење обавезно ! Самиот мирис ме иритира не можам да го поднесам, а знам луѓе на кои мирисот на нова облека им се допаѓа и велат им мириса на чисто o_O Кој знае кој се го чепкал тоа го пипнал бар еднаш и уште да не се испере ?! - NO WAY

Јас не перам. Оти сум бедес до коска!

Да беше законски да ги переш, сега озбилна ќе беше место да се заебаваше..

Фармерки имам носено без перење, а ниту обувки не перам.
Mаици и сличности, само оти мирисаат чудно и x100 полошо ако се помеша со убав парфем.

Еве и зимски палтиња не сум перел..
Така да ако мислите да ме цитирате, ставете си докторски ракавици дур куцате во исто прозорче со мојот пост!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom