Дали ја перете штотуку купената гардероба?

• Креатор на темата Креатор на темата Олимпија
  • Време на започнување Време на започнување
И перам и сечам етикети. Не знам кој им е филмот што ставаат ОГРОМНИ етикети од внатре под ребрата, ужасно нервира. Ај што се ОГРОМНИ, па и мора внимателно да ги сечеш пошто ќе ти се распара

Се што купувам од гардероба прво се пере па дури тогаш го носам....осем чизми
Патот на едно парче облека од репроматријал па до полица во бутик е многу долг и поминува низ многу раце....осем тоа облеката во бутиците секојдневно е префаќана од најразлични пребирливи купувачи

Обично ја перам освен во неколку екстремни случави до сега кога сум немал што друго да облечам па само ја поминав облеката со пегла за дезинфекција.

Па и да не ја пробал некој треба да се испере. Од самото стоење има фатено прав, ја фаќал некој со раце...
Ја перам секако.
Барем ќе ја преплакнам во вода ама ќе знам чисто ми е.

Секако дека треба да се пере. Само едно не ми е јасно, каде и да се иде, пример на гости, седнуваш, лежиш буквално секаде во принцип е полно микроби. Алиштата се најмал проблем, затоа мислам дека е океј ова да се практикува ама да не стане опсесија во животот. Во допир со луѓе, со предмети секојдневно разменуваме микроби од интимни делови на телото, спонтано или несакајќи.

Обавезно, чим купам нови пљачки и ги давам на мама да ми ги исперит. Едно е шо не знам кој ја пробвел пред мене и колку бил гн‘сен друго е шо мојт да се скусет пљачките, а одма ак ги испериш можда и ќе признает рекламација. А ак не ги испериш одма туку после еден месец и ти се скусет пантолине пример мојт да немојт да ти ги вратет парите и да то речет не се од кј нас ние не држиме вакви трифнталки.

А дома шољата ја чистите пред да седнете на неа?
А невестите што не го перат фустанот пред свадба?
Бог да ве чува со вашата фобија од бактерии кои патем ги има секаде каде што се движите >.> .
Обавезно перам долна облека зошто гадно е стварно да. За блузи, фармерки кога како. Ако не можам да дочекам да ја облечам не ја ставам веднаш во машина, само во топла вода ако ја исплакнам.

п.с. жива, здрава, нормална сум.

Зависи од гардеробата.
Гштите од пазар( да бидеме искрени сите барем еднаш сме купиле од 3 за 100, 4 за 100 итн) ги перам, гаќи се а не сакаш да си женско и да фатиш кандида или некоја друга бактерија.
Облека од бутициве Манго, Х&М, Зара итн, не је перам зашто и до сеа не ми се случило да фатам алергија. Сега за сега било океј, во иднина ќе видиме.
Али од оние еко шопинг и на него сличните обавезно.

Значи немој да ме јебеш ... ебаве , мислите дека во "влијателните" бутици ги чуваат у вакумирана епрувета ? Баш од тие тешките материјалистички дрољи што ги пробуваат штиклите со нозе што давале футџоб предтоа се фаќаат секакви говнарии ... И ми се случува маица да не ја перам некад, ме заболе дали некој ја пробувал, какви говнарии се фаќаат од народ у дискотека што се триеш со секој на разминување, ич не ми чуе ако некој ја пробувал пред мене маицата или пантолоните ... ништо не ме фаќа, ако ме фати ќе пишам тука ..

Инаку кога купувам од Hugo Boss, Massimo Dutti, Tommy Hilfiger и Alfred Dunhill не ја перам, али доста често пазарам таму така да до сега ми се нема десено ..... :повраќаница:

Обавезно ја перам... можеби пред мене ја облекле 100 луѓе.

Секогаш гледам да ми биде испрана купената гардероба, ако ништо друго шубе ми е што претходно ја изнапробувале други :)

А дома шољата ја чистите пред да седнете на неа?
А невестите што не го перат фустанот пред свадба?
Бог да ве чува со вашата фобија од бактерии кои патем ги има секаде каде што се движите >.> .
Обавезно перам долна облека зошто гадно е стварно да. За блузи, фармерки кога како. Ако не можам да дочекам да ја облечам не ја ставам веднаш во машина, само во топла вода ако ја исплакнам.

п.с. жива, здрава, нормална сум.

Па види, некој има имунитет на коњ, друг при најмала иритација од надворешна средина се исфрла.
Како и да е, тие што најмногу пазат секогаш наебуваат.

фармерки/панталони ми се има случено да ги облечам 1-2 пати пред прање,а мајци и кошули одма на прање.

само чорапите од тие 3 за 100 одма ги облекувам :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom