Дали имате некој вреден предмет, но по никоја цена не би го продале?

• Креатор на темата Креатор на темата асфалт
  • Време на започнување Време на започнување
Што знам, не се врзувам многу со предмети и нема нешто што не би го продала..

Како ма? А подароците од твоите блиски и нив би ги продала?
A ти што би направила да ти понудат милион евра за еден подарок до 1000 денари?..
т.е. не дека е такво нешто можно,само кажувам,тоа што ги чувам или не ги чувам подароците не покажува колку го сакам/не го сакам блискиот,туку мојот карактер,како дали се приврзувам за предмети,дали сакам подароци,дали сум расеан(по нешто загубувам) и слично :toe:

Како ма? А подароците од твоите блиски и нив би ги продала?

A ти што би направила да ти понудат милион евра за еден подарок до 1000 денари?..
т.е. не дека е такво нешто можно,само кажувам,тоа што ги чувам или не ги чувам подароците не покажува колку го сакам/не го сакам блискиот,туку мојот карактер,како дали се приврзувам за предмети,дали сакам подароци,дали сум расеан(по нешто загубувам) и слично :toe:
Така е СпаЈдеР. Мене мили ми се сите подароци, но уште помило ми е што сум уште блиска со тие што ми ги дале. Повеќе ми значат луѓето, а помалку предметите. :helou:

Никој не кажа дека според подароците ги ценам луѓето и незнам што, али да кажеме имам подарок што никогаш не би го продала или фрлила од ептен блиска личност што ми била, зашто само тој подарок ми остана од таа особа, освен сеќавањата али зборуваме за материјални работи сега. Подарокот не го ценам по тоа колку вреди.

Па сеуште немам нешто толку вредно што е лично мое за да можам да речам ова сум го заработил со огромен труд и не го давам за ништо на светов. А сигурен сум дека ке се најде нешто за кое ке се поврзам во иднина.

имав предмети што многу ги сакав и намерно-од шо морав ги изгубив, ги фрлив де.
Но помина многу од тогаш, и незнаев дека дотолку ќе ми фалат.
Личностите од кои ги добив и на крај можи и не ми беа толку мили, ама барем преметите ме потсеќаа на едно убаво време

Сабјата и мускетот од двајцата прадедовци... Ни за жива глава не ги продавам (заедно со мене во гроб)

Зашо со тебе во гроб јас мислам дека боље да им ги оставиш и на твојте деца,внуци и тн

Muz mi ne bi go prodala. Bolje ke zeam alkalni ke go prodadam nego posle drug da treba da kupuem :P

Site imame nesto sto nikogas ne bi go prodale no... parite go vrtat svetot, coveckoto oko e nenasitno. Dali ste slusnale nekoj covek da kaze "jas sakam da dojdam do volku i volku pari" i da ostane na toa kolku i da imas sakas poveke.I pak parite go vrtat svetot,tie ne go pravat coveka no znacitelno go "razubavuvaat". :toe:

Незнам,обично ништо не чувам и никогаш не се врзувам со предмети...
Мислам до сега нишо не сум зачувала...фрлам се,несакам да се сеќавам на некои минати работи..а башка никоја личност не ми дала нешо посебно за толку многу да го чувам.

Вредни ми се моите оригинални дресови од Челзи и никогаш не би ги продал за никакви пари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom