Дали имате некој вреден предмет, но по никоја цена не би го продале?

• Креатор на темата Креатор на темата асфалт
  • Време на започнување Време на започнување
џипџето на далечински управувач што ми е.. нема да го дадам ни за билиони евра :) за ништо на светов

Имам повеќе.
Ама за овој ни 2 планини злато нема да го продадам!

jdv1187014906t.JPG

Златната алка која ми е подарок како и еден саат и многу други работи, полни се со спомени од детството и за ниеден денар не би ги продала.

lanceto od koe nikogas ne se delam... go nosam dve godini i samo dva pati go imam izvadeno... nikogas ne bi go ni dala a prodala nema sansi

све би продал за добра пара,почнувајки од мобилен кој ми е даден од драга личност до колекцијата на кутии цигари до абе све би дал за добра пара:-)

Не поседувам предмет кој за никаква сума на пари не би го продала.
Предметите се минливи нешта, а јас и онака ретко се врзувам емоционално за предмети, така да, за некоја сумичка со повеќе нули, нема нешто што не би продала. :icon_lol:

Бидејќи се врзувам со предмети, колку и да звучи глупаво и патетично, не поседувам ништо што би го продала за било какви пари.

Бидејќи се врзувам со предмети, колку и да звучи глупаво и патетично, не поседувам ништо што би го продала за било какви пари.
Такоџе.

Имам навика да се приврзувам за предметите. Секогаш ме потсеќаат на некое добро/лошо време. Спомените да, ќе останат, но ако ги имам предметите во близина тие ќе бидат уште поживи.

Пример. Не можам да го шитнам стариот мобилен. Личи на играчка, ама само јас си знам колку се радував на некои пораки кои ми стигаа, на личности кои ми се јавуваа...чувствата се одамна исчезнати, ама спомените секогаш ќе ги имам.:)

Можда е глупаво ама премногу сум врзана за едно прстенче направено од калај и привезок во форма на срце,што ги чувам добри 4 години.Знам дека тој што ми ги поклони ми ги поклони од душа и не дозволувам никој да ги пипне а камоли да ги продадам.:nenene:

Само работите/предметите што сум ги добила од луѓе што многу ми значат... Друго се нека оди во бестрага...

Mobilniov ne bi go dal za nisto. Mislam go imam 2 i pol godini i niz se sto sum pominal jas i segde kaj sto sum bil bil i mobilniot, ednas sakav da go shitnam za da zemam drug podobar ama neeee ne mi se davase nekako. A ima i drugi raboti ama samo za ova mi tekna sea :wink:

burmata ne bi ja prodala za nisto na svetot,ima za mene ogromno znacenje i me potsekja na eden od najvaznite momenti vo mojot zivot

Edna licnost sto veke za zal ja nema rece stom signalo do prodavanje od taa kukja nisto ne biva. Muabetot bese za familijata kako celna grupa i moram da kazam deka bese vo pravo, nema cena za raboti sto imame vrzani svoi emocii, sliki i sekavanja... na greskite si ucime neli.. od druga strana pa i vrednosniot i moralniot kriterium na individuata si ima svoja svetla i temna strana. Imav kompletna kolekcija na site stripovi od Dilan Dog i Marti misterija, prvite 30-40 broja na alan ford i maksimilijan, ogromna kolekcija na togasni kaseti so muzika, video kaseti so koncerti i slicno... denes kolekciite ne se kompletni jebi ga bez ogled kolku i da se kae brat mi togas bese nedovolno zrel i ja opleska rabotata.. denes ja znae lekcijata i znae da ceni ili ne ceni opredeleni raboti :)
Tie raboti i gi prezaliv iako se namaciv zdravo dodeka gi komletirav..
Za svadbata od dedo mi dobiv saat od koj ni pod razno nema da se razdelam ! Bez ogled sto vo toj moment mislev deka saatot e replika (da ne menuvav baterija nemase nitu da znam kolkava vrednost imal u stvari) sepak momentot i nacinot na koj sto mi bese daden uste togas mi bea besceneti... toj saat ke go nosi sinot moj na svadba.. dali ke go nosi i vnukot ke ostavam sinot da resi :)

Ништо од тоа што го имам не би го продала никогаш и за никоја цена. Премногу се врзувам за предмети, па можам болна да легнам ако направам нешто такво. Нема пари што може да ги задржат спомените и чувствата кои ми ги пружаат сите работи по дома, така да, без леб ќе седам, но не продавам ништо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom