Дали ги сакате поповите?

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги сакате поповите?

• ДА

Гласови: 34 24,3%
  • НЕ

Гласови: 106 75,7%

• Вкупно гласачи
    140
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Попче е,или татко му е :banned:
Иначе ни ги сакам, ни ги мразам.

абе пред некој ден му вадевме 40 дена на дедоми и овој зема Вибрато ова она ко народњак пееше просто ги МРЗАМ

абе поповите ич не ги сакам ....... незнам зошто ама ги нејкам ...

Samo vo pravoslaviteo ima vistinski svestenici. Mislam sepak temava nema mesto za rasprava sega. i toa POPOVI LOPOVI a ti sto mislis podobar/a si? ve molam aj prestanete da zborite za drugite, zasto koga nekoj ke zboruva za vas ocite ke mu gi iskopate.
Идемо со уште еден од калибарот на Мики.
1.Зошто само во православието има вистински свештеници?Нема ли такво во Католичката Црква?Или пак будистичките монаси на Тибет...си чул воопшто за нив?Уствари,си чул ли воопшто за други свештеници освен за православните?
2.За болтуваното(и ја ко Мики почнав:pos2:):Па ја мислам тоа е и работата на попот бе.Да биде поморален од обичните верници,бидејки,нели е он е Божји намесник на земјата?Нели они би требало најмногу да се придржуваат кон оние правила кои ги проповедаат?Не би требало воопшто ни да си дозволат да бидат споредувани со обичните грешници....

Очигледно дека не ја познавате религијата.
Прво и основно ако ти мислиш дека поповите треба да бидат совршени многу грешиш бидејќи ти се кои треба на нај прифатлив начин да му ја приближат религијата на обичниот човек, тие не се висок ранг во црквата а со тоа и се несовршени како и сите луѓе на оваа планета.
Ако ти го знаеш совршенството зошто и не го постигнеш?
Но ако не го знаеш тогаш од каде знаеш кој е несовршен а кој е?

Никаде не реков дека поповите треба да бидат совршени.
Реков само дека треба да претставуваат пример за останатите верници,а очигледно е дека не го прават тоа.
А лично,не верувам во совршенство...сите сме несовршени.

Па неможат да стигнат на ред од политичариве.

поповите се фрикови нема што:toe::toe:

За ова имаш право! Еден мој другар има клип на мобилен како во негово маало доаѓа еден поп и почнува да ги дрибла децава со фудбалска топка. Клипов е невиден. Ќе му речем да го стави на јутуб

За ова имаш право! Еден мој другар има клип на мобилен како во негово маало доаѓа еден поп и почнува да ги дрибла децава со фудбалска топка. Клипов е невиден. Ќе му речем да го стави на јутуб

A DIVINE INTERFIRENCE !!!!

God bless the priests !!!

п.с Овој оа ватикан да не е , попот?

Не е чудно ова за фудбалот, се организираат кај нас фудбалски натпревари помеѓу свештеници и не ми текнува дали беа новинари, познати фаци или нешто слично. Ми текнува дека поповите имаа јак тим и парче правеа.

:pos::pos::pos::pos: daj stavi go ziti se:pos::pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom