- Член од
- 16 февруари 2007
- Мислења
- 2.780
- Поени од реакции
- 8.235
Wow дошол големиот брат да те спаси..Оти така ми делуваш...?!?!Несигурно..
Разиел темата е дали ги сакаш поповите..не дали ги сакаш верниците..на тоа одговорот го знаеме поодамна...
Прво,бидејќи не бев во тек....честито модераторство,Bible Boy.Не ми се верува дека те ставиле модератор.Ако веќе ставаат модератор од таа ваша вероисповест,бар нека тоа бил trilobite па да можем да навлезам во мојата омилена сфера на лични дискредитации.Ти...си мирен и најверојатно добар човек.
Сепак заслужено.Знам дека ќе ме трпиш.
Второ,искрено мислам дека не си го прочитал постот онака како што треба.Постот ги побива и двете оти едното без другото неможе,а тоа едно тотално не се однесува по оние кодекси кои христијанската Догма ги диктира.Свештенството го носи Бог кај луѓето,ама и сите човечки маани ипринтирани во него.Тоа беше поентата на постот.Бог не би постоел онаков каков што го знаеме(или не го знаеме)денес да не беа овие педофиливе.
Еееееееее...паааа...веќе напишав 1000 постови па ако некој нешто не научи и не осозна од нив, тоа нека биде негов а не мој проблем!!!!
Оние кои веруваат-нека веруваат и понатаму. А оние кои не веруваат-тоа е нивен личен избор. Кој сака да остане НАДВОР од Црквата, може да ИЗМИСЛИ милијарда самооправдувања кои ќе му звучат самозалажувачи и убедливо, во стилот „еве зашто јас не верувам во Бога, во попови, во Библија.,..„. и така натаму...
Дали тоа значи дека кажа се што имаш да кажеш и ќе престанеш да коментираш?Логиката тоа многу чисто го налага.
А има и такви кои се за жалење...требит и такви да имет...за да се разликуваме едни од други, разбираш...
Најверојатно не.Штета.