Дали ги сакате поповите?

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги сакате поповите?

• ДА

Гласови: 34 24,3%
  • НЕ

Гласови: 106 75,7%

• Вкупно гласачи
    140
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Wow дошол големиот брат да те спаси..Оти така ми делуваш...?!?!Несигурно..

Разиел темата е дали ги сакаш поповите..не дали ги сакаш верниците..на тоа одговорот го знаеме поодамна...

Прво,бидејќи не бев во тек....честито модераторство,Bible Boy.Не ми се верува дека те ставиле модератор.Ако веќе ставаат модератор од таа ваша вероисповест,бар нека тоа бил trilobite па да можем да навлезам во мојата омилена сфера на лични дискредитации.Ти...си мирен и најверојатно добар човек.
Сепак заслужено.Знам дека ќе ме трпиш.

Второ,искрено мислам дека не си го прочитал постот онака како што треба.Постот ги побива и двете оти едното без другото неможе,а тоа едно тотално не се однесува по оние кодекси кои христијанската Догма ги диктира.Свештенството го носи Бог кај луѓето,ама и сите човечки маани ипринтирани во него.Тоа беше поентата на постот.Бог не би постоел онаков каков што го знаеме(или не го знаеме)денес да не беа овие педофиливе.

Еееееееее...паааа...веќе напишав 1000 постови па ако некој нешто не научи и не осозна од нив, тоа нека биде негов а не мој проблем!!!!
Оние кои веруваат-нека веруваат и понатаму. А оние кои не веруваат-тоа е нивен личен избор. Кој сака да остане НАДВОР од Црквата, може да ИЗМИСЛИ милијарда самооправдувања кои ќе му звучат самозалажувачи и убедливо, во стилот „еве зашто јас не верувам во Бога, во попови, во Библија.,..„. и така натаму...

Дали тоа значи дека кажа се што имаш да кажеш и ќе престанеш да коментираш?Логиката тоа многу чисто го налага.

А има и такви кои се за жалење...требит и такви да имет...за да се разликуваме едни од други, разбираш...

Најверојатно не.Штета.

Дали ги САКАМ поповите? Жити мајка, да не јадам гомна ама можело да биде барем Дали ги почитувате поповите. Тогаш ќе можев да пишам
само едно не.

Едноставно е.
Ако еднаш излажеш, и стопати да ја кажеш вистината потоа, нема да ти веруваат.
Па, ако еден стане лицемерно непрокопсано човечко говедо од свештенски ред, и да се стоте наредни попови всушност ангели пратени од Бога, нема да добијат почит.
Да не збориме ич за сакање.

Како е можно да веруваш дека посредник меѓу твојата најчиста надеж и мисла, што иде од твоето срце, кое иде од твојот СОПСТВЕН нервен систем, и си ја почувствувал со твојата СОПСТВЕНА енергија (што значи дека си самиот всушност едно моќно но заспано човече, кое така успано трчка и го мкне попот за мантијата барајќи потврда дека Бог го љуби и него) и ______(име на омилена виша сила овде) може да е некој човек веројатно партиски одреден за тоа, некаква книга со бајки, и бакнеж врз метал обликуван ко крст?
Треба да си просечно луд, и точка.

може да е некој човек веројатно партиски одреден за тоа, некаква книга со бајки, и бакнеж врз метал обликуван ко крст?
Треба да си просечно луд, и точка.

Внимателно ја проучив мудроста а така и глупоста и лудоста, но сознав дека тоа е гониветер.
Дознав дека сум надпросечен..барем во лудоста...Сепак изгледа не сум доволно луд по метални крстови и бакнежи...Оти тоа е друга приказна.

Внимателно ја проучив мудроста а така и глупоста и лудоста, но сознав дека тоа е гониветер.
Дознав дека сум надпросечен..барем во лудоста...Сепак изгледа не сум доволно луд по метални крстови и бакнежи...Оти тоа е друга приказна.

Убо, натпросечно исполнуваш критериуми.
А чекај, си свештено лице?
Зашо делот од коментарот кој си ми го цитирал се однесуваше за народот, верниците.

Убо, натпросечно исполнуваш критериуми.
А чекај, си свештено лице?
Не сум свештено лице...за тоа треба да си повикан, не од партија, или железен крст, туку од Бога ..сепак тоа е за лудите...тука не помага ни натпросечноста...
Заборавив да додадам свештените лица не се посредници... иако некои цркви ги сметаат за такви..Посредник меѓу човекот и Господ е Исус..
Зашо делот од коментарот кој си ми го цитирал се однесуваше за народот, верниците.
Е да де, јас онака како верник...:smir:

Не сум свештено лице...за тоа треба да си повикан, не од партија, или железен крст, туку од Бога ..сепак тоа е за лудите...тука не помага ни натпросечноста...
Заборавив да додадам свештените лица не се посредници... иако некои цркви ги сметаат за такви..Посредник меѓу човекот и Господ е Исус..

Е да де, јас онака како верник...:smir:

За да си лице кое би комуницирало со Бог и за другите и за да му помогне и на светот, треба да си далеку натпросечно луд, односно со друг термин - голем визионер.

Црквата е институција и нуди работни места бидејќи на концептот на нејзината религиозна пропаганда му требаат промотори, па многу јасно дека луѓето кои религијата ги интересира и имаат потреба да носат леб на маса, си стануваат попови и си бркаат работа. Денес е тоа професија како и сите други, ништо посебно, ништо навлезено во возвишеност.

Воскреснатиот Исус, Господ, и сите остали, нек уживаат и нека не берат гајле, кој посакал, раскрвавил нозе од одење но стасал до нив.

За да си лице кое би комуницирало со Бог и за другите и за да му помогне и на светот, треба да си далеку натпросечно луд, односно со друг термин - голем визионер.
Хм...тогаш и јас сум визионер..и многу други што ги познавам..дури и овде на форумот..штета баш се класифицирав во надпросечните..

Црквата е институција и нуди работни места бидејќи на концептот на нејзината религиозна пропаганда му требаат промотори, па многу јасно дека луѓето кои религијата ги интересира и имаат потреба да носат леб на маса, си стануваат попови и си бркаат работа. Денес е тоа професија како и сите други, ништо посебно, ништо навлезено во возвишеност.
Види да не ја тупам и должам..ама најтешко е да спориш со некој кој има поинков поглед на свет...едно е да генерализираш и ставаш се во ист кош, друг е да гледаш на работите поинаку...
Очигледно..барем според постовите..повеќето членови немаат добро мислење за поповите..дал од сопствено искуство или се солидаризираат со другите..сепак вистинската црква е многу подлабока од институцијата која ти ја спомнуваш..повикот за таква служба не доаѓа од оглас или од стомакот, доаѓа од друо место..таквите повикани..неможеш да ги спориш..посебно ако не си имала прилика да се соочиш..јас погоре напишав..секаде има кукољ..ама постои и онаа другата страна..кој има очи ќе ја види, кој има уши ќе ја чује..и не мислам на световни...
Судот не треба да дојде од нас..ама за жал во последно време никој не си гледа пред чергата туку гледа во туѓата..

Воскреснатиот Исус, Господ, и сите остали, нек уживаат и нека не берат гајле, кој посакал, раскрвавил нозе од одење но стасал до нив.
Е да, ама берат гајле...посебно за они без раскрварени нозе...

Имам и јас некое мало искуство со тоа, но не е битно.
Не ја спорам длабочината на повиканоста на одредени, но само на одредени, и само во одредени случаи.
Јас морам да генерализирам, не сум таму да го набљудувам секое свештено лице, па да водам статистика колкумина од нив се јуди. Значи морам да дадам проценка од свое око, и таквата ја кажав.
А за црквата, како и за многу други слични работи, никој веќе не може да каже универзална вистина за нејзината реална намена, и затоа ја оставам надвор од било каква натамошна дискусија.

Не ја спорам длабочината на повиканоста на одредени, но само на одредени, и само во одредени случаи.
Па тоа се бара, никој не вели дека се работи за автопат..патот е тесен, малкумина ќе поминат..таквите ги бараме, а не Слепи водачи! кои го цедат комарецот, а ја проголтуваваат камилата.
Знам, понекогаш од многу дрвја не се гледа шумата..Поздрав.

Nema pop sto ne e mrdnat.Ako mozes posteno da se nasmees e so pop:pos2:

Ic nejkum popovi...
Na satani mi licat.
Uste koga ke go vidam takov...
bradosan,maslosan...
fuuuj...satano !

Абе ги сакала/ги неќела го пречекав пред некој ден и му дадов стотка.
За крстена вода разбираш.
Па и то процедурата за крштавање на вода ја убрзале (по скратена постапка демек). Можеше по мејл да ми ја пушти.:)

Retard labor, keep going :angry1:

Mozebi e skratena no mozebi i ne, koga ke razbirame se sto pei togas ke rasuduvame i osuduvame.

Нити ги сакам нити ги мразам. А и не гледам причина зашто би ги сакала поповите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom