Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Moре мики машко сите се исти...поп во мерцедес пропагира божја воља единствено го ценев дедо Михаил бог да го просте другиве ма јок се е од арамија по арамијаЗначи, ДОБРО сте го плаќале...
А што јас да кажам, па јас немам НИКАКВА кола...![]()
Пере, а јас пак ќе кажам: БИТНО е личното однесување а не ТУЃОТО. Јас ѓе одговарам пред Христа за МОЕТО однесување а не за однеусвањето од ПОПОТ. А попот ќе одговара за НЕГОВОТО исто како и за ТУЃОТО/МОЕТО однесување. Па сега, гледаш ли која е разликата во ОДГОВОРНОСТИТЕ од свештенството и верниците?
Секако дека НЕ ОДОБРУВАМ нецрковно однесување, било да се однесува на верниците или на свештентсвото, но одговорноста е секогаш ЛИЧНА.
Не,не сум поп. И покрај тоа не ги мразам поповите.
Ти си божји пратеник![]()
Ти си божји пратеник![]()
Баце шала настрана,не си свесен какво виски чуваше поранешниот секретар на Велешка Епархија,Чичко-Прота Зоки.Типот беше онака,добар сарвош.Штета шо го избркаа.Мило попче,онака втор по кул-фактор,после Поп Глигор-Ебачот.
Јас си ги сакам. Нашиве (католичките)не крадат.Сега за вашите незнам. Ама јас нашиве си ги сакам.:baeh:
О.К.
Ајде да ја поедноставиме работава: кој ги прифаќа поповоте за верските потреби и обрски, нека ги прифаќа/повикува и понатаму. Кој не-нека биде тоа негов избор. Оние поединци кои не го прифаќаат свештенството , и вака и така се луѓе кои се надвор од Црквата (не се членови на телото Христово) така да нивната одбојност кон поповите ќе биде само дел од нивниот досегашен световен начин на живеење кој нема потреба од попови.
А ова значи дека ќе се печам у пеколот ?
ќе ми треба некој крем со повисок фактор ...
„..највероватно...„-Цацко Конопишки.