Дали ги сакате поповите?

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги сакате поповите?

• ДА

Гласови: 34 24,3%
  • НЕ

Гласови: 106 75,7%

• Вкупно гласачи
    140
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Gospod da cuva .... Vie mene malumen me napravivte be .... :S

ABE VISTINA E ...

Не бе брат таман работа, малумен немој ти па до толку, само не ни е јасно во што излева дек е пруолемо, во колата, попт, невремето па накрајо со гром или пак во нешто сосема трето, а што со другите луѓе кои секојдневно купуваат различни убави колки зошто не спомнеш некој таков пример, не само свештениците оставејте ги еднаш да си одмараат во оваа жешко време.:pipi:

...ne, ama religijata si ja sakam, zasho nikade ne e napishano deka za da se pomolish ili poklonish pred boga, mora da bide pred pop ili vo crkva...sekade moze toa da se napravi...popoite se u najmala ruka idioti-lakomi, kaj nas barem...

Да но не и секој кој вика Господи Господи ке влезе во Царството небесно.

Јас поповите никогаш не сум ги сакал. Уште од мал кога ќе ги видев во тоа црно одело, секогаш сум трчал по моите зошто со тој стајлинг ми изгледаа на педофилишта и первезнјаци. И денес кога ќе ги видам пак така ми изгледаат па затоа викам едно големо НЕ.

Јас поповите никогаш не сум ги сакал. Уште од мал кога ќе ги видев во тоа црно одело, секогаш сум трчал по моите зошто со тој стајлинг ми изгледаа на педофилишта и первезнјаци. И денес кога ќе ги видам пак така ми изгледаат па затоа викам едно големо НЕ.

Стварно немам коментар, какви луѓе, само тоа не е одело тоа е подвиг.

Зш само у црно се облекуваат поповите? Дан слушаат метал случајно? :pos2:

Зш само у црно се облекуваат поповите? Дан слушаат метал случајно? :pos2:

Брат не слушаат метал, но се свесни за својте дела само црната боја може да те потикне на покајание друго :toe:

ЛЕле која глупост еј! Како може црната боја да те поттикне на покајание.. А што да речем кога ќе видам свештеник облечен се` во златна боја, со златна капа и остало све златно?

И плус од кај знаеш дека не слушаат некои попови метал? Можеби се хардкор во душа :pos2:

Ne mi rekol deka se hardkor, a tesko ili voopsto nema da vidis svestenik celiot vo zlato pa duri i kapa glupost, nema so pa sea i so zlato gi nakitivte :pos2: :tapp:

...simeon, so dolzna pochit, kon tebe verata zemjata i religijata, megutoa, koa ke vidam deka popovite se posiromasi ili priblizno isti so narodot, ke poshtuem chovek-pop, dotogash ne, zasho ne sum glup da vidam deka religijata im je paravan na nekoi luge da se zdobijat so materijalna korist i pochit vo zivotot, sekako mora da dodadam deka ima iskluchici, lichno poznavam visoko produhoveni luge so visok moral i bogljubie, megutoa malce se, se nadevam deka si eden od tie i ti...

ne gi sakam mnogu ama nasive popovi se ko cudovista nekoi da ti izleze vo nekoja temnica infarkt direktiva

narodot od sekogas zboruva da ne se slusat popovite sto zborat tuku sto pravat.Jas crkvata kako hram Bozji ja respektiram no popovite ne gi sakam.

simeone,znam deka ti si golem pravoslaven vernik i zatoa izvini sto gi kritikuvame popovite ama vistina e deka vo denesno vreme pop se stanuva samo od licna korist.

go podrzuvam tvoeto mislenje. Imam vo komsii eden pop ama ne da e bogat tuku prebogat.A zena mu prva gi prekrsuva postite koga se posti.taka zboruvaat koleskite nejzini od rabota.Pa sto ostanuva drugite da go cenat toa sto tie go propovedaat.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom