Дали ги криете емоциите?

Зависи пред кого и кога.
Пред тие што ми се блиски знам и убаво да се исплачам,да се отворам и да ги искажам емоциите.
Но сепак најчесто ги кријам.На моменти не сакам никој да знае како се чувствувам.Баш и глумам дека не ми е гајле за некој работи,а од внатре ме стегат нешто.Сепак не можам да признам.Можеби заради гордоста.
Најмногу знам да си се исплачам кога сум сама,никој за тоа да не дознае и потоа да се однесувам како ништо да не се случило.

Иста сум и јас.. :pipi:

Многу ретко ги кријам емоциите ... Таков тип на личност сум и најмала ситница знае да ме повреди и послем да тажам заради тоа aли не ми трае ептен долго ... Понекогаш се воздржувам и внимавам пред кој плачам,но понекогаш колку и да сакам да не покажам што чувствувам едноставно излегува тоа од мене ... Можеби не е баш најубава особина ова ама таква сум :pipi:

ДА!!! Дефинитивно. Ги потискам сите работи во мене, и на фаца не ми се гледа кога сум тажен и нервозен (освен кога сум сам). А инаку внатре, локомотива, чурам, вријам. Е на сметка на тоа срцето си трпи....:toe: :wink:

Да,да да дефинитивно. Зашто? -Затоа шо глупаво ми е сите да знаат шо јас чувствувам и како се осеќам дали сум среќен или тажен или заљубен, ама тие шо ме знаат добро увек ме познаваат и ке речат.- Мацко шо ти е пеер шо си таков дај уживај , дај расположи се вака шириш негативна енергија

Да .. Многу ретко искажувам емоции.. а всушност сум многу емоционална личност..
Можеби навика све да притајувам во себе..
Можеби од страв бидејки денес луѓето сакаат да се ситат на туѓата болка..
Незнам...:toe:

Кријам дур не ми дое преку глава ... т.е дур не се осетам ептен повредено ... е тогаш искача се ... И мн. пати сум се заебал што си кажувам =(

Па ретко ја кажувам вистината.

По природа сум премногу емотивна личност,иако се правам дека неможе ништо да ме скрши и дека се ми е супер .. Можеби пред другите сакам да бидам храбра и да не покажувам премногу емоции затоа што некои тоа знаат да го искористат на лош начин.Така да повеќе работи што ми се случиле ме научиле да не ги покажувам премногу емоциите затоа што на крајот сепак јас ќе бидам Таа што ќе биде повредена.

ја си ги држам до одредена точка.. додека не мислам дека е редно да ги покажам за да биде се во ред. предолго криење може да доведе до штета на моја сметка.. пребрзо покажување може да ја промаши работата.. такада најдобро е да се погоди тајмингот.

не...ако е за радување цел град ке дознај за моето расположение :)
а кога е за плачење не плачам туку пцујам...послесно ми е така xD

Пред жени ги кријам од глупа причина што нејкам да ме видат во такво стање ... а пред другари/машки си кажувам се отворено што ми лежи на душа добро/лошо па кој што сака нека мисли ;)

Аууу не можам да си ги скријам чувствата,т.е. пред одредени луѓе мислам дека е најубаво да се скријат да не се покаже слабост али незнам ја сум многу нежна кога ќе ми напраи некој нешо лошо.:toe:

Ги кријам емоциите и тоа многу...премногу сум чувствителен ама тоа не го покажувам, го чувам за мене длабоко во мојата душа не сакам некој да ме гледа кога сум тажен и сл.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom