Дали дарувате крв и дали мислите дека дарувањето на крв може да премине во зависност?

Немам дарувано крв до сега,ама планирам да дадам пошто баш пред некој ден на тв бараше некој итно B-негативна,а и општо се жалат на болница дека негативните групи фалат,а јас сум негативна група така да ќе одам да дадам,па можда ќе спасам некој живот...а дали е зависност дарувањето крв...па голем број на луѓе се редовни крводарители,така да... најверојатно е...шо знам...

Јас не сум дарувал крв, ама на следната акција сигурно ќе давам.

Јас требаше денеска ама за жал притисокот ми беше низок и не ми дозволија. Ај некст тајм.

Крводарител сум, а тоа за зависност е тоатално АУТ.

многу сакам да дарувам крв до сега нема дарувано од страв а тоа за зависен од дарување на крв дали може да се стане незнам

Јас мислам дека предизвикува зависност, бидејќи дарував крв пред 3-4 месеца, и сега некако како да имам вишак енергија и сакам да ја ослободам, чуствувам напливи на адреналин и дека ако дарувам крв ќе се смирам. Ќе дарувам пак бидејќи сум ретка крвна група и сакам да помогнам. Верувам дека предизвикува зависност.
На 16 години ?

некоја докторка овде имала дарувано крв едно 150 пати

некоја докторка овде имала дарувано крв едно 150 пати
Можно е ако сега има преку 60-65 години, дека не може под 18 години да се дава крв и смее само 3-4 пати годишно.

Ne sum daruvala krv do sega zasto od koga pamtam imam problemi,slaba mi e krvta.

До сега немам дарувано крв ,но во иднина би сакала да дарувам.Ќе се чувствувам многу подобро знаејќи дека со мојата крв нечиј живот е спасен.
Е сега единствено ми е малце шубе дали ќе можам затоа што сум некако слабичка и дури кога ми прават испитувања на крвта едвај ми ја наоѓаат вената ,инаку од игли немам којзнае колку страв ,само гледам на друга страна и мислам на нешто друго:salut:

Радо би дарувала затоа што утре не дај боже тебе ќе ти притреба. Но никогаш не ми дозволиле. Наводно под 50 кила не смее.:/

Во Македонија многу сакав да дарувам крв али мајка ми(ко мајка) не знаела какви се иглите на тие акции можело нешо да се деси...крева панике без везе и ај кој ке ја слуша нема да ја молам...прво се вадеше дека сум мала па после со ова почна да се вади
Баш на Милионер еднаш имаше еден играч и рече дека дарувал крв 54 пати и дека на секоја крводарителска акција бил присутен и дека тоа како навика му прешло не зависност
Јас некако поимот зависнот го сфакам ко зависен од нешто лошо тешко за откажување а во дарување крв мислам дека нема ништо лошо доколку си здрав и во можност

радо би дарувал,али немам сеуште 18...

има ли нешто корис,освен спасувањето нечиј живот???како прочистување малку на организмот и слично?

да дарувам крв и многу е убаво чувството кога знаеш дека на некој си му го спасил животот

поцнав да дарувам крв оваа година пошто така дозволија законите...мило ми е што можеби токму јас ќе спасам нечиј живот.
иначе дека предизвикува зависност-па дали спасувањето на човечки живот, пружењето помош е зависност????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom