Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Можеш да даруваш крв слободно, само со писмена или лична потврда за согласност од родител/старател под услов да имаш веќе полни 16 години
Да има изготвено таков лист кој треба да се потпише......кај матичен или на трансфузиологија би требало да имаТреба да одам прво кај матичен...да ја земам таа потврда па моите да потпишат така?
Прв пат од тебе имам чуено дека некој давал преку 100 пати.
Имам давано 9 пати и тоа се за време на Средношколскиот живот за да ме ослободат од часови
после тоа не продолжив а и картончето каде што се заведени ми е изгубено
Може да се дава крв и ако немаш 18 год. само ти треба дозвола од родител.Средношколец??? ама откако си наполнил 18год нели?
Може да се дава крв и ако немаш 18 год. само ти треба дозвола од родител.
Инаку јас имам дадено крв пред 1 месец притоа 3 дена паузирав од школо![]()
Најпрво пополнуваш еден лист со разни прашања.Дали си бил болен последната недела, настинат, кашлица, дали си бил вон државата последните неколку месеци, дали си имал забна интервенција итн.Потоа ти го мерат притисокот, па одредуват која крвна група си и ако е се ОК ти дозволуват да даруваш крв.Можеш да ми кажеш нешто подетално,каква дозвола,што-како,каде...??? Зашто јас појма немам од оваа работа,а сакам да дарувам крв...![]()
Нити им верувам со шо ке ме бодат, нити им верувам кај ке заврши крвта. Македонското здравство ни е no comment така да...