Да можев да го вратам времето назад... (Батерфлај Ефект)

Нема еден. Има премногу. Многупати сум посакала да го вратам времето, да го направам стореното подобро, да не згрешам како овој пат и.т.н. А најбитен датум што би сакала да го вратам е минатата година крајот на Јули почетокот на Август. Причината......направив нешто глупо.

eeeeeeeeeeeeeeeeee. koga samo bi mozela da go vratam vremeto nazad:icon_frow. bi go vratila koga mojata najdobra drugarka bese vo bolnica i koga bi i kazala samo kolku mn mi znaci i samo kolku mn ja sakam. bi i ja dala togas najdobrata uteha sto moze na nekoj prijatel da mu se dade. da, togas toa bi go napravila nepogresno. toa bi bil datumot 25/26. 08. 2004. pominaa 2 godini pa ne se sekavam sto datum tocno bese.

Да можам да го вратам времето назад би поравила 2 грешки. Едната на 4.05.2004 кога се фативме со дечко ми, па потрошив ТОЛКУ МНОГУ време на него и би вратила и некоја недела поназад да не запознаам една личност што не ми излегува од глава.

Capo Kapistec напиша:
Koga bi mozel da go vratam vremeto bi go vratil na 4 avgust 1999. Toa e denta koga pocina tatko mi i toa vreme bi go vratil vo zamena za celoto bogatsvo na svetot!
Потполно се согласувам со тебе , кога би можел би се вратил некаде во 97 година за да можам да го спречам тоа што ми се случи во 98 .
Ама , животот е таков , кога ќе дојде лоша работа треба да се прифати и КРАЈ . Мислам дека нема сврха човек да мисли што би било кога би се вратил назад во времето(мада би било екстра кога би било можно) .
Или , ко што рече Офчарот , зашто да се менува нешто кога , од кај знаеш дека така ќе ти биде подобро :toe:

Sakam samo da se vratam nekolku saati nanazad i da resam se nisto poveke. Nejkam nikakov dadum nejkam nisto samo nekolku saati nanazad da sum da sum na sobirankata so bese sea i da rascistam nesto so trebase a ne napraiv. Ali kako so kaza pogore Head bolji da gleame so ke se desi u idnina i takvi nekoi stvari

paa da mozam samo 2dena unazad bi terala...drugoto e okey,se naviknav da si gi nosam na grb makite...samo sakam da iscezne vcerashniot den

Сакам да се вратам на моментот на Биг Бенг. Викаат било one hell of a bang. :)

Не би го враќал времето назад. Така не би ги научил лекциите кои сум ги научил и не би можел да ги користам во иднина. Моментот на животна школа секако би морал да го поминам. Порано или подоцна.

Не жалам за ништо. Тоа сум бил јас. Тогаш сум сметал дека е правилно и добро за мене. Нема бегање од тоа. Сум го направил изборот.

Штета што некогаш методите на учење биле пре-експлицитни, али... Тоа е живот. За да правиме добри проценки во иднина, потребно е искуство. А искуството се стекнува од лоши проценки :)

*Нормално, овде зборувам за животните ситуации во кои ЈАС сум имал можност нешто да променам. Не мислам на ситуации во кои природата или некоја "виша сила" умешала прсти...

** Види потпис :)

А за враќање на времето ептен би сакал да го вратам. За да се средам и да личам на човек уште од шесто или седмо одделение у основно :toe:

Мада ми е гајле, било поминало :baeh:

daaaaa,sakam da go vratam vremeto na stara nova godina i da ne ja napraam taa glupa greska .......leleeeeee kao mozev samo ne znam?! aj jebiga...zivot

ne ziveam vo minatoto ama 26. april 2005 bi go vratila za se na svetot i po cena na mojot zivot, znam deka i koga bi go vratila nema da se smeni nesto ama barem poveke vreme pominato znaci mnogu, i poveke zborovi kazani koi ne uspeav da gi kazam. I tolku nisto poveke a navamu nisto ne bi menuvala, ednostvno uzivam vo zivotot i ne bi sakala da se vrati nitu eden moment nitu edna postapka, nitu eden zbor, se e toa zivot.

Не би го вратила времето назад. Сеуште верувам дека се се` случува со некоја причина. Тогаш сум направила како што сум мислела дека е најдобро. Она што се покажало како погрешно ми помогнало да созреам и научам нешто од сопствените грешки.

02.03.2001, би сакала да се вратам сабајлето, таман пред да излезам во град, и да и кажам на една личност колку ми значи и колку ја сакам пред да замине засекогаш од мојот живот.

11.12.2006 да сменам една трагедија.

И да, сигурна сум дека промените би биле на подобро.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom