Crysis 2

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
Не бе на какви страшни багови мислиш? Иначе ја сум немал проблеми со звукот, ама тоа до 3то или 4то ниво незнам точно кое беше кога ќе
има земјотрес и ќе пропадне делумно мостот.
За понатаму незнам :)
Абе па звукот беше најголемиот, имаше и
на самиот почеток во подморницата требаше да се чека за некои предмети да се лолдираат и др ...
А иначе за водата јас мислам дека неможе да е толку лоша и во финалната верзија, мора да ја поправат ! Тоа беше првото лошо нешто што го приметив.

Абе па звукот беше најголемиот, имаше и
на самиот почеток во подморницата требаше да се чека за некои предмети да се лолдираат и др ...
А иначе за водата јас мислам дека неможе да е толку лоша и во финалната верзија, мора да ја поправат ! Тоа беше првото лошо нешто што го приметив.

Мислиш за текстури што треба да почекаш едно 3-4 секунди да се лоадираат? Епа тоа го имаше и во 32битната верзија на кецот и Ворхед, во 64битната не правеше така. Јас досега имам пробано само 32битна, за 64битна незнам.

И да водата не чини уопште. Истото важи и за сенките, едноставно не се доволно реални. Сепак, осветлувањето и текстурите се добри. Иначе, HUD-от и целата распореденост на екранот се некако грандиозни, или мене ми се чини? Или можда пошто имам 17 инчен монитор? :)

--- надополнето ---

Иначе еве и доказ дека PC верзијата е супериорна.

Морам да ги повлечам сите зборови за графиката, бидејќи не знам колку се точни.

Не знаев дека освен Hardcore, имало уште еден Enthusiast сетинг, кој на мојата графичка (HD3850) воопшто не ми дава како опција.

Така да, ако некогаш ја видам во живо, ќе праиме муабет од графички аспект. :)

Ај да ве питам нешто вас крајзерите што сте пред мене со кампањата...

ми текна денес да продолжам со кампањата после 3-4 дена мултиплеер, па ми заглави играта кога ја комплетирав Warehouse мисијата и пред старт на Wallstreet, блекаут после уводот.

crysis2201102171656255.png

да видиме дали е кај мене само или е универзално.
притоа покажува и invalid access.

Ај да ве питам нешто вас крајзерите што сте пред мене со кампањата...

ми текна денес да продолжам со кампањата после 3-4 дена мултиплеер, па ми заглави играта кога ја комплетирав Warehouse мисијата и пред старт на Wallstreet, блекаут после уводот.

crysis2201102171656255.png

да видиме дали е кај мене само или е универзално.
притоа покажува и invalid access.

Не, кај мене не закочува овдека. (или да прави било какви проблеми)

Иначе стигнав играва до 6 или 7то ниво (не ми текнуваат имињата) и играва е прва лига. Посебно јак е моментот кога откачуваш монтирано HMG, уклучуваш армор моуд. и со HMG-то рушиш све пред себе :)

Ко што можам да приметам, невидливоста не се губи при напад како што беше случај во кецот. Ај пошто ти веќе ја имаш свртено кажи што е работата околу ова?

Епа вака кога им приоѓаш одпозади и ги колеш со нож/им кршиш глава, стануваш видлив само додека ги колеш, откако ќе ги убиеш, одма потоа пак се префрлаш во cloak. (ама објаснување дадов у пм :)) Ова ти е stealth kill и се може само кога си во cloak. Друга работа е тоа што ако имаш придушувач ставено на пиштолот, можеш слободно да испукаш 6-7 куршуми додека си невидлив. Ова важи само за пиштоли, со пушки се губи невидливост, исто и кога фрлаш гранати.

И друга работа, додека си во armor mode, трошиш енергија. Ама затоа пак многу поспоро се троши енергија кога ќе те погодат куршуми, отколку во кецот. Исто така енергијата многу побрзо се полни. (се полни само кога е "исклучен" suit-от, т.е. не користиш ни армор ни невидливост, power, т.е. брзина и streinght се вградени во suit-от)

На 800х600 на Gamer,ја играм со 25 fps+ со 8600 GT.:sport1:

Дај скриншот. Гледаш нешто друго на монитор освен оружјето?
Па има некои така 'минимални' добри детали.Обично во празни простории тера со 30+ а минимум ми е 25 FPS.Ќе стаам слика иначе

--- надополнето ---

Малце е матна сликава ради ефект-бомба што пукна пред мене ( се гледа дека има и кал на сликата од ефектот)

Како што можам да видам освен вонземјани треба да тепаш и некој војници.Зошто?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom