Црвенковски: Замена на ФИРОМ со Република Македонија - Скопје, би било фер решение

Тебе очигледно ти е сеедно, ама нам НЕ... или сакаш да ги убедиш неинформираните дека е исто ПРИВРЕМЕНА РЕФЕРЕНЦА И ИМЕ...

исто е кога сите те нарекуваат по привремена референца. инаку бране си кажа што си мисли и си дејствува, а сите вие патриоти само си мислите, нема некоја акција. Така да Бране си дејствува, си се богати , а вие можете да му мрчите и до утре.

Прашање до сите што негативно гледаат на предлогов: поубаво ви е бившо-југословенци да сте или скопјани? Мене поубава ми е втората варијанта, а вие за вас најубаво си знаете.

mene ne mi e ni ednata ubava. najubava mi e rapublika makedonija i taa sakam da bide? republika makedonija (skopje) e isto gomno ko fyrom samo sto poubavo zvuci. ako pocneme da prifakame ova e podobro od drugoto otidovme u aut. posle ke recat e aj ne bidete makedonci bidete skopjani! ne ide taka...

исто е кога сите те нарекуваат по привремена референца. инаку бране си кажа што си мисли и си дејствува, а сите вие патриоти само си мислите, нема некоја акција. Така да Бране си дејствува, си се богати , а вие можете да му мрчите и до утре.

Паметно колега, паметно. репутација.:helou:

Со прифаќање на еден од моите два предлози (пак ќе потенцирам, без менување на идентитетот, јазикот и Уставното име), ќе заврши оваа нездрава хистерија, проследена со навреди, делење на луѓето на патриоти и предавници, Бугарофили, Србомани.

Ти веруваш во ова???
Викам јас да е жив и здрав Караманлис оти отиде курбан Името.

Ti dali si normalen be??? So sekoja bilo kakva smena na ime se gubi smislata za naseto postoenje.

Добро е. Некој сватил.

VIDI FORMULACIJA :pos2::pos2:haha zamena za fyrom so republika makedonija (skopje)hahah komu ovoj mu go mati umot.Neka se leci doticniot precednik vo nekoj sanatorium vo klinika svarcvald:)od edna zamena do druga zamena i treta zamena i taka red po red se zameni nikako pravo vistinsko ime.Abe damuse naplukam vo ustata poganaa dosta mie od negovi nebulozi i eftini zamajuvanja na prostata narodna masa.

Видоа дека нема да излезат лесно накрај со народот па уште ова им остана. И верувај, за жал, има такви кои се убедени дека привремена референца и ново име е исто. И ако решат да го излажат народот ќе ја експлоатираат баш оваа глупост.

Бранееее!!!
Банеееееее!!!
Ма, не заслужува тој шлајм никаков коментар, што ви е вас?!!:uvo:
Нека оди да "држи" на трибини. Идиот.
Овој е жив пример каков не треба да биде еден претседател на Македонија.:toe:

Ти веруваш во ова???
Викам јас да е жив и здрав Караманлис оти отиде курбан Името.

Добро бе човек, си имам и јас свое мислење. Тоа е мој личен став, е сега пишува (во целосниот текст) дека е наменет ОСОБЕНО за оние кои се инволвирани во спорот, е сега дали тие ќе го видат или не, тоа е друго.
П.С може Бранко ми го отворил блогот...:tv:

Даде некаква изјава Грујо за овој предлог на Бранко дали го поддржува или пак е против ?

A na kurof!

Милошов самиот изјави за Сител дека Гвујо бил спремен да го промени името во Букурешт, ама Куроманлис одбил бидејќи сметал оти нема време за ратификација во МК парламентот пред одлуката за прием ан нови членки.

Истото го кажа и Љазо јелен, а и самиот Н.Г. во една прилика, ама ќелешите со испиени и исцибрени мозочиња не можат да погледнат подалеку од партиските билборди.

Маката е што никој не сака да биде тој кој ќе потпише такво нешто оти потоа ќе биде шполитички мртов за вјеки веков!
Освен ако таа промена не еверификувана од народот (РЕФЕРЕНДУМ) или им се продаде на деминутивчињата малокурефски во МК со соседна (исток-запад-север-југ) провениенција дека е д бест дер из солушн.

Затоа и се гради рејтинг, за да може малку да биде гибнат при сервирање на баљезгарии пред народец при којшто одвреме навреме како троскот се појавува некој со аналитичен ум и кој вели дека лајната се лајна без оглед дали се сервирани во пејпр плејт или на голден факинг треј!

Да расчистиме малце, не е фер да се збори напамет за некои работи кои запишани и евидентирани како причинители и притоа да се сведуваат некои заклучоци од претензии без основа.

Кога се тргна за Брисел се отиде со ЗАЕДНИЧКИ став, ниту личен на Грујо или ВМРО туку на сите политички субјекти:
Македонската позиција околу последниот предлог на медијаторот Нимиц за името е усогласена и зад неа стојат сите политички фактори.

Сите партии застанале зад новата платформа што произлегува од неколкудневните консултации, но никој од државно-владиниот врв нема да изнесува детали кои прво ќе му бидат соопштени на медијаторот.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=90037

Читај си го погоре плавиот болд за ставот на Караманлис кој ти го напиша и читај го сега Бранко:

Претседателот Црвенковски инсистирал дека договореното треба да се потврди во Собранието, односно пратениците да изгласаат декларација за новото името.

Премиерот Груевски, пак, во игра го врати барање за референдум. Тој инсистирал по евентуалниот компромис со Поранешна Отоманска Покраина Грција, договорот за името да оди на референдум, пред да стане полноважно.

http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=3&tabid=0&EditionID=1352&ArticleID=87539

Значи ако некој спасил промена на име пред Букурешт тоа беше Грујо со недозволувањето да се изгласа декларацијата во Собранието.

Наспроти инсистирањето од Б.Ц.

Јас бев на протести дента против тоа гласање како и многумина овде присутни. Значи без манипулации.

А што се однесува до предлогот Р.М.-СК ајде повторно на кантар да ги ставиме “цврстите“ ставови на Б.Ц. :

10.04.2005

Грчкиот претседател Каролјос Папуљас со порака до македонските власти дека наводниот предлог на Метју Нимиц Република Македонија Скопје е добра можност која Македонија треба да ја искористи и со тоа да го поддржи мирот и безбедноста на балканот.

Изјавата на Папуљас за името дојде само неколку часа откако македонскиот претседател Црвенковски најави дека доколку овој предлог навистина дојде од Нимиц истиот ќе биде одбиен.
„Нашата опција е единствена, тоа е уставното име или во тој дел презентираниот предлог за нас е неприфатлив, вели Бранко Црвенковски.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=45203

Даде некаква изјава Грујо за овој предлог на Бранко дали го поддржува или пак е против ?

Да бе, ти немаш чуено?!!!!
Утре у службен весник че ја објавеле изјавата.
Со шарени корици.
И од сега сите мисли за по голема нужда на Банко таму ќе може да се читаат.
Оти Бане е нашиот мудрец, нашето сонце, нашата месечина, нашиот цвет.... ма, Бане е нашиот Тито!!! Или Кастро ли беше!!??? :tapp::tapp::tapp:

Abe tie grcistata da dade gospod decata od radost u bunar da im se frlaat.So im e na niv filmot?Sto ne go smenat oni imeto vo FMROG=former macedonian repuclic of greece???!!!:nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv:Ne go menjame i kraj.Spored mene!

hmm mene edno ne mi e jasno dali branko sam veruva vo ona so go zbori ili toa e nameneo za slepite koi se krstat na nego pa tie treba da poveruvaat. posle olku pritisoci koi gi ima drzavata vo odnos na ``problem so imeto`` ne treba da si genie za da sfatis deka celta na grcija ne e zamena na fyrom tuku zapecatiranje so drugo ime za vnatresna nadvoresna i so ti ja znam kakva upotreba. krajno navreduvacki za intelektot e da se mavaat farbi deka zamenuvame fyrom.
koja e celata na karavanive na branko a? dodatno da destabilizira, ili za sdsm predizborna kampanja zapocna uste od avgust so negoviot prv vakov sobir vo ohrid.???

Па досега најпаметен предлог на Нимиц, ако го додадеме и Демократска Република Македонија...но еве зашто е добар тој предлог, а не Р.Северна Македонија, сепак само мое мислење е текстов....

Зошто "НЕ" за Северна Македонија?
Во изминативе години се изнаслушавме многу предлози за нашето име. Потоа ние излеговме со двојната формула, Грците ја одбија, тие даваа некои смешни предлози, ние ги одбивавме.Значи, колку и да сакаме, двојната формула не може да успее, од проста причина што тие ќе ја одбијат. Пишувам под претпоставка дека имаме Евро-атлански аспирации, и сакаме да имаме економски развој на нашата Македонија, а не изолација од целиот свет, па затоа и преговараме за менување на ПЈРМ.. Но тука се наметнува и свежиот предлог Северна (или Горна) Македонија, низ неколку варијанти, кои се ирелевантни во текстов. Зошто НЕ за Северна Македонија? Тогаш губиме се. Ниту Тешкто ќе биде македонско оро, ниту ајварот ќе биде македонски производ. Секако, тогаш ќе бидат Северномакедонски продукти, со што им се губи секаква смисла. Секако, овие две белега на македонскиот народ ги давам како пример, а има уште премногу такви кои постојат. Значи, колку и да не сакам, за да станеме дел од Европа, ќе мора да го смениме ПЈРМ,(секако, не Уставното име, Република Мкаедонија). Тогаш, во случај да го смениме ПЈРМ, јас предлагам да се оди со предлогот, кој беше актуелен пред самитот во Букурешт, Република Македонија (Скопје) или, во краен случај, Република Македонија (Северна). Со ваква ситуација, Уставното име Република Македонија останува во целост, а тоа што би го пишувало во заградата би означувало само појаснување за некој што не знае која е нашата држава. Доколку се викаме Северна Македонија, се губи целата смисла на сето наше постоење. Со прифаќање на еден од моите два предлози (пак ќе потенцирам, без менување на идентитетот, јазикот и Уставното име), ќе заврши оваа нездрава хистерија, проследена со навреди, делење на луѓето на патриоти и предавници, Бугарофили, Србомани.Но сепак, на крајот секако одлучуваат други, како и секогаш, а текстов можеби и нема да го прочитаат тие за кои особено е наменет.
И јас сум за да биде Демократска Република Македонија али не прифаќат нашите ц ц ц а бе ај ебати политиката

И јас сум за да биде Демократска Република Македонија али не прифаќат нашите ц ц ц а бе ај ебати политиката

Ако пишеш уше еднаш во политика, ќе те банирам од форум:)
Не прашувај ништо, само послушај ме :) за твое добро е (ќе ме сфатиш за 10 години, запиши си го ова некаде).

јасно бе нека ви е дебелоглавци едни дека и Б.Ц. легна на брашно после некое време па прифати дека референцата е дан дил и дека мора да се преговара за компромисно решение, така и Н.Г. знае и му е јасно дека ќе има некаква промена на името.

Маката е што никој не сака да биде тој кој ќе потпише такво нешто оти потоа ќе биде шполитички мртов за вјеки веков!
Освен ако таа промена не еверификувана од народот (РЕФЕРЕНДУМ) или им се продаде на деминутивчињата малокурефски во МК со соседна (исток-запад-север-југ) провениенција дека е д бест дер из солушн.

Затоа и се гради рејтинг, за да може малку да биде гибнат при сервирање на баљезгарии пред народец при којшто одвреме навреме како троскот се појавува некој со аналитичен ум и кој вели дека лајната се лајна без оглед дали се сервирани во пејпр плејт или на голден факинг треј!
Токму така.

Се се сведува на префрлање вина и одолговлекување, за нешто веќе решено.

И единствената мака која ја имаат е како да си ги исперат рацете ко Пилат, а успут да не бидат линчувани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom