Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа јас јадев гомна во контроверзно мислење темата.. Да се намали возраста за кривична одговорност!!

Прати ги Сиви Дом година-две... нека видат кај се раѓа лебот!
Па пак да и текне утре исто да направи..
Не бе, доволно е само во поправен дом на некоја година, без родители. Со можност да биде вдомен и во згрижувачко семејство - само да не биде блиску до мама и тато кои го учат на насилство. Па да видиме дали после ќе им биде интересно да малтретираат некого.

Со можност да биде вдомен и во згрижувачко семејство -
Ова може евентуално во згрижувачко семејство во Слупчане!

Инаку нека ме поправи некој правник..
Во случајов не се работи само за физичко насилство, туку и за содомизирање! :pov:

И наместо министеркана да јаде лајна на ТВ и да зборува рандом неповрзани работи за некаква соработка со родители.. и не знам шо бош муабети..
Требаше уште веднаш да бидат уапсени и да се процесуираат во моментов!!

Ама нели "известени се сите надлежни институции" (читај: драпај си курот), веднаш се знае дека овие ќе поминат со некаков укор и психолошко советување :cautious:

И после се жалиме како државава не чинела, сме биле граѓани од втор ред, бла-бла-бла...
А Шенки на 14год ќе биде у поправен за провална кражба само затоа што е циганче и никој не стои зад него!
Овие кравиве што според мене извршиле далеку потешко дело, ќе поминат со ништо, ќе им најдат некоја олеснителна околност: де млади биле, де прво дело, де животот е пред нив... де изразиле каење..

Мореее.. само пусто турско за оваа багра од народ!

Back
На врв Bottom