Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
Во дром од тоа што ми кажува другар кој исто има мала ќерка редовна пракса се ваквите работи како и договорени тепачки и класичен булинг позади Бисер, не знам дали уште ова е тренд ама беше до пред некоја година. Немаме ние план за вакви работи и не сме свесни што може да предизвикаат, пред некоја година дете од Корчагин порати булинг се фрли од катна гаража и се самоуби, си помина тоа глатко без некој поголем спотлајт.

Идеме на среќа, ај ваљда нема да се деси некаква ескалација, тоа е нашиот план за вакви ствари, ќе се освестиме кога нештата ќе ескалираат језиво, вакви работи не треба да се потценуваат, а и да, го охрабрувам секој родител да ги превземе работите у свои раце, у моментов никој друг ништо нема да направи за ваквите (беспомошни) деца.

Од кога ладно оружје е тврд предмет? Тврд предмет е камен, плочка, а ова е ладно оружје.

Од кога ладно оружје е тврд предмет? Тврд предмет е камен, плочка, а ова е ладно оружје.
Од кога ЕУ за тебе и САД за мене почнаа да не притискаат да бидеме политички коректни и да научиме да говориме со еуфемизми поради неширење говор на омраза.

Прегледај го приврзокот 476121

Најотворено кажувам, на мое дете ако некој истово го прави, брутално би ги казнил 10 пати побрутално од оние што истово го предизвикале, на судење ќе се смеам и у лице на нивните родители ќе речам дека сум уживал во секоја секунда на тој чин, и најверојатно ќе ги плукнам, ако имам шанса за тоа.

Преку кур и од тотална цензура и криење на инволвираните, ме боли кур, 6то одделение, ок, дај ги сите и со фаца и со све да знаат други родители какви монструми мали има меѓу нивните деца, и да ги тргнат истите од овие ретардирани будали на кои им посакувам све најлошо во животот.

Институции ова не може да го направат, ама можат тие што ги знаат, без око да им трепне.

Утре ќе се чудите кога ќе има Кецманович дешавка и кај нас, на некое дете преку кур ќе му дојде, ќе најде начин ке проба да испоутепа све, да не навлагам у тоа дека степенот на самоубиства е прилично голем кај мали деца поради вакви дешавки. Пичка ви материна какви монструми сте израснале.

Сериозно ама најсериозно треба да се размисли за тотална цензура на социјални медиуми кај нас, и да се најде начин истите да немаат допир со најмладите генерации, абе нека квичат невладини ме боли кур, без тикток, фејсбук, инстаграм може да се живее и да се опстане, не само што може, него и животот ќе биде многу поубав.
Се согласувам со тебе и можам да кажам дека истото а може и полошо би направил ама сепак НЕ ДАЈ БОЖЕ никому!!!
Проблемот е после тоа што ќе случува, ти ќе бидеш оцрнет а тие жртви, правдата ќе требало да ја бараш преку институциите, судот....дрн дрн јариња муабети како и секогаш ќе се вергла по медиумите три дена и толку.
А дека соц мрежи треба да се забранат до 18г. и мобилни во школо тоа треба под итно да се уреди законски.
За невладините исто, дувло на штетници и паразити.

Се согласувам со тебе и можам да кажам дека истото а може и полошо би направил ама сепак НЕ ДАЈ БОЖЕ никому!!!
Проблемот е после тоа што ќе случува, ти ќе бидеш оцрнет а тие жртви, правдата ќе требало да ја бараш преку институциите, судот....дрн дрн јариња муабети како и секогаш ќе се вергла по медиумите три дена и толку.
А дека соц мрежи треба да се забранат до 18г. и мобилни во школо тоа треба под итно да се уреди законски.
За невладините исто, дувло на штетници и паразити.
editirav prviot del od postot, epten implusivno isterav od prva ama bese toa sto ti sega aludiras sigurno. Koj gi ebe.

Ова е брутално и нечовечко. Срамота е што вакво нешто се случува меѓу деца. Ова не е игра, сигурно ќе му остави на детето трајни последици.. Не знам што да кажам, го достигнавме дното.

Мобилни телефони рилсови и родителско куроболие. Молам Бога да не сме денови од Рибар ситуација…

Пакувајте се народе со време пошо ќе испогинеме од распиздени дечишта
IMG_0190.jpeg

Има надоле уште и линк од веста од ТВ како нѐ мачкаат.

пошо не се превзимаат мерки коа треба:

Сеа дома само ,, немој мама така”…

Најотворено кажувам, на мое дете ако некој истово го прави, брутално би ги казнил 10 пати побрутално од оние што истово го предизвикале, на судење ќе се смеам и у лице на нивните родители ќе речам дека сум уживал во секоја секунда на тој чин, и најверојатно ќе ги плукнам, ако имам шанса за тоа.

Преку кур и од тотална цензура и криење на инволвираните, ме боли кур, 6то одделение, ок, дај ги сите и со фаца и со све да знаат други родители какви монструми мали има меѓу нивните деца, и да ги тргнат истите од овие ретардирани будали на кои им посакувам све најлошо во животот.

Институции ова не може да го направат, ама можат тие што ги знаат, без око да им трепне.

Утре ќе се чудите кога ќе има Кецманович дешавка и кај нас, на некое дете преку кур ќе му дојде, ќе најде начин ке проба да испоутепа све, да не навлагам у тоа дека степенот на самоубиства е прилично голем кај мали деца поради вакви дешавки. Пичка ви материна какви монструми сте израснале.

Сериозно ама најсериозно треба да се размисли за тотална цензура на социјални медиуми кај нас, и да се најде начин истите да немаат допир со најмладите генерации, абе нека квичат невладини ме боли кур, без тикток, фејсбук, инстаграм може да се живее и да се опстане, не само што може, него и животот ќе биде многу поубав.
И знаеш што боли најмногу - училиштата наместо да застанат на страната на жртвата и родителите на жртвата, ќе се обидуваат да се оградат, нема ни да се извинат, ќе ги убедуваат родителите да не одат во полиција и ЦСР, на крај дури и ќе ја префрлат вината на родителите на жртвата зашто не ги оставале тие да се справат со случајот. Као наводно психолозите ќе работеле, ќе формирале тимови, процес било, бла, бла, бла... А на крај ни виновниците ќе бидат казнети на некаков начин, ниту пак ќе се направат нешто за да се спречи повторување на инцидентот. Особено па во училиштата во Ѓорче - таков џган е изнапримен во нив, што буквално не може да се опише со зборови.

Затоа ќе си ги учиме децата да ВРАЌААТ.
Прв/а не, ама ако те закачаат, да ги стаи у sleep mode.
Булито ќе биде були додека не му се деси истото.

Затоа ќе си ги учиме децата да ВРАЌААТ.
Прв/а не, ама ако те закачаат, да ги стаи у sleep mode.
Булито ќе биде були додека не му се деси истото.
Како ќе вратиш на повеќе луѓе кои имаат дел од нив ладно оружје? Вака лесно е да напишиш ама во пракса...

Како ќе вратиш на повеќе луѓе кои имаат дел од нив ладно оружје? Вака лесно е да напишиш ама во пракса...
Тоа се чоек екстреми. Не знам ни од кај им доаѓа.
Ја не размислив у моментот на таква ситуација коа пишував. Не мора сѐ буквално да се сфаќа

Тоа се чоек екстреми. Не знам ни од кај им доаѓа.
Ја не размислив у моментот на таква ситуација коа пишував. Не мора сѐ буквално да се сфаќа
Треба сите ситуации да ги анализираш.

Затоа јас јадев гомна во контроверзно мислење темата.. Да се намали возраста за кривична одговорност!!

Прати ги Сиви Дом година-две... нека видат кај се раѓа лебот!
Па пак да и текне утре исто да направи..

Затоа јас јадев гомна во контроверзно мислење темата.. Да се намали возраста за кривична одговорност!!

Прати ги Сиви Дом година-две... нека видат кај се раѓа лебот!
Па пак да и текне утре исто да направи..
У Дагестан

Back
На врв Bottom