Треба пендреци да играат, олд скул 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Системот на награди и казни почнува од дома. Не можи од 20 деца 10 да се со единици тука вината на професорот е мала, а ако беа сите деца со единици тогаш виновен е само професорот. Овие се растени од родители кои мислат дека ако му купат СЕ на детето тоа ќе биди задоволно, тука лежи проблемот затоа што тоа ќе бара се повеќе и повеќе. Многу со кои сум разговараат викаат дека лекот бил воен рок да се врати за да станат луѓе ама не разбираат дека личноста се формира од 5 до 15 години и веќе е свесна за последиците и одговорностите што животот ги носи, а на 18-19 години кога ќе дојдат после 4та средно работата е веќе завршена и нема назад што значи дека родителите не си ја завршиле нивната домашна задача и казната се нивните деца.Децава имаат многу земено сила..
Тепања, силувања, малтретирања, клоци, боксови, снимање, јадење гомна, ова е ужас бе.
Сите сме биле некад бесни ќе се истепаш, ама го немало ова.
Додуша еднаш у 8мо мое школо вс уште едно од Карпош така се изналупаа. Зимаа од кај хаус мајсторот шипки, и други делови од столици и се напраија сол. Ама тоа беше еднаш.
Ова бре секој ден читаме колење, малтретирања. Треба да им се ограничи нет фикс.
Прво гледаат свашта и играат свашта.
Второ гледаат као работи овде системот односно дека имаме систем на неказнивост. Си зимаат уше толку сила. И на крај мотив, ќе начекаат послаби и ќе се силат
Треба да ги научат да почитуваат авторитет, а не пендреци да играат. Не сум приврзаник на воспитување со ќотек или во јавност да земи некој со Мирко да ги тепа туку тоа можи да се направи на друг поефикасен начин. Психички да се соочиш со личноста и да го направиш од гнида подолу само така ќе почитува авторитети и ќе го разбери животот и ќе се бори за своите цели.Треба пендреци да играат, олд скул![]()
Системот на награди и казни почнува од дома. Не можи од 20 деца 10 да се со единици тука вината на професорот е мала, а ако беа сите деца со единици тогаш виновен е само професорот. Овие се растени од родители кои мислат дека ако му купат СЕ на детето тоа ќе биди задоволно, тука лежи проблемот затоа што тоа ќе бара се повеќе и повеќе. Многу со кои сум разговараат викаат дека лекот бил воен рок да се врати за да станат луѓе ама не разбираат дека личноста се формира од 5 до 15 години и веќе е свесна за последиците и одговорностите што животот ги носи, а на 18-19 години кога ќе дојдат после 4та средно работата е веќе завршена и нема назад што значи дека родителите не си ја завршиле нивната домашна задача и казната се нивните деца.
Автоматски споено мислење:
Треба да ги научат да почитуваат авторитет, а не пендреци да играат. Не сум приврзаник на воспитување со ќотек или во јавност да земи некој со Мирко да ги тепа туку тоа можи да се направи на друг поефикасен начин. Психички да се соочиш со личноста и да го направиш од гнида подолу само така ќе почитува авторитети и ќе го разбери животот и ќе се бори за своите цели.
Чим посегнал по нож, може да си го ебе својот живот, може да ебе некој туѓ живот, а може да се случат и двете наведени категории.Треба да ги научат да почитуваат авторитет, а не пендреци да играат. Не сум приврзаник на воспитување со ќотек или во јавност да земи некој со Мирко да ги тепа туку тоа можи да се направи на друг поефикасен начин. Психички да се соочиш со личноста и да го направиш од гнида подолу само така ќе почитува авторитети и ќе го разбери животот и ќе се бори за своите цели.
Нема одбрана од ладно оружје ако немаш ништо со себе. Со Мирко евентуално би го совладал ама дали цела група би ја совладал тоа не знам.Чим посегнал по нож, може да си го ебе својот живот, може да ебе некој туѓ живот, а може да се случат и двете наведени категории.
Во секој случај, ако ти излезе такво копиле со нож, сигурно нема да почнеш да се објаснуваш со него ко некоја тетка, да му шмиздриш и плачеш, туку ќе пробаш да му го земеш ножот, и ако успееш да го направиш тоа, ќе му врзеш еден шамар три дена да брои ѕвезди.
Или пак станува збор за неразбрано дете кое има проблеми во домот? Ајде сега ќе лееме солзи за неговиот мачен и напатен живот додека тој вади нож во јавниот превоз.
Се согласувам со Рон, педагошки мерки со нормалните деца, со овие кои имаат форма на блага општествена ретардација, кои не се свесни за последиците од своите постапки, требаат поинакви мерки и решенија.
Тука има свест, го понел ножот со себе, независно дали има изменета состојба на свеста во моментот кога го извадил. Башка што е забрането тоа оружје со себе да го носи малолетник.
Само Мирко е лекот, а не камерата на Дарлинг која може да фати акција само во спална соба каде има двајца партиципанти. Во автобус со 202, само Мирко и неговиот верен пријател белиот стап за терање стока.
Има одбрана, посебно ако станува збор за пијано копиле.Нема одбрана од ладно оружје ако немаш ништо со себе. Со Мирко евентуално би го совладал ама дали цела група би ја совладал тоа не знам.
Јас мислев кога некој не е пијан.Има одбрана, посебно ако станува збор за пијано копиле.
Дури и да си развиен ко мотка, да немаш грам мускулче на себе, а си до 50 години, не треба да ти биде предизвик да му земеш нож на просечно пијано дете со 15-16 години.
Мирко ќе го решеше за 2 секунди! Немај сомнеж во тоа! И ќе го фрлеше низ малото прозорче! Секако, ќе добиеше и аплауз со овации од останатите патници.
Под наводно дејство на алкохол.Јас мислев кога некој не е пијан.

Играњето авторитет овде одамна го продаде кучата.Системот на награди и казни почнува од дома. Не можи од 20 деца 10 да се со единици тука вината на професорот е мала, а ако беа сите деца со единици тогаш виновен е само професорот. Овие се растени од родители кои мислат дека ако му купат СЕ на детето тоа ќе биди задоволно, тука лежи проблемот затоа што тоа ќе бара се повеќе и повеќе. Многу со кои сум разговараат викаат дека лекот бил воен рок да се врати за да станат луѓе ама не разбираат дека личноста се формира од 5 до 15 години и веќе е свесна за последиците и одговорностите што животот ги носи, а на 18-19 години кога ќе дојдат после 4та средно работата е веќе завршена и нема назад што значи дека родителите не си ја завршиле нивната домашна задача и казната се нивните деца.
Автоматски споено мислење:
Треба да ги научат да почитуваат авторитет, а не пендреци да играат. Не сум приврзаник на воспитување со ќотек или во јавност да земи некој со Мирко да ги тепа туку тоа можи да се направи на друг поефикасен начин. Психички да се соочиш со личноста и да го направиш од гнида подолу само така ќе почитува авторитети и ќе го разбери животот и ќе се бори за своите цели.
Чекај ова родителот што му го тепаа детето му пишува на оваа гнидата да го тргни текстот? Ако е така тогаш и овај е за ќотек. Добро еве да е маж и да ја фати жена му кај шо се дупи, тој лепче за здравје на ебачо ќе му крева? Не ги разбирам некои луѓе. Зошто е секој ден во Македонија пропаднато време? Јас еве истото го мислам ама не поради државата туку поради дел од луѓето во неа без разлика на вера и националност. Не можи бе во катастар јас да чекам документ кој мора одма да го добијам три дена или да се расправам со неуки говеда дека јас нешто сакам да инвестирам и тие одма да прашаат од кај пари или појма немам шо друго важно да ме изнервираат да ги отерам у три лепе. Македонија има простор да прими и 5 милиони луѓе ама 5 милиони паметни, а не будали шо му ги даваат телефоните на децата за да седат мирни, абе имам другар педијатар и вика чоекот дека изгубена му е меморијата на децата од дома до влезната врата не памтат шо треба да купат или кај да одат, а вакви работи им го држат вниманието и стануваат насилини. Дете шо треба да седи мирно со телефон не е дете туку робот и комотно да си ги прекрстите од Петко, Трајко, Цвета во Кука, Јаскава и Фанук. Јас сум растен со компјутери од 5 години ама никогаш не сум станал агресивен од игрите ниту сум лупал и кршел тастатура, маус како овие сега.За случајот у Ѓорче.
Ова е мочка држава со мочка народ бе. Кичма да се немало, мрсули. Да ми го тепа некој детето и да ќутам? Добри ли сте вие бе? Господе на кого даваш деца….
Прегледај го приврзокот 476760
А пишала дека е све точно у објавата доле.
А доле шо нема… ЈЗКК
Секој ден овде останат е ПРОПАДНАТО ВРЕМЕ. Лешпери
Не.Чекај ова родителот што му го тепаа детето му пишува на оваа гнидата да го тргни текстот? Ако е така тогаш и овај е за ќотек. Добро еве да е маж и да ја фати жена му кај шо се дупи, тој лепче за здравје на ебачо ќе му крева? Не ги разбирам некои луѓе. Зошто е секој ден во Македонија пропаднато време? Јас еве истото го мислам ама не поради државата туку поради дел од луѓето во неа без разлика на вера и националност. Не можи бе во катастар јас да чекам документ кој мора одма да го добијам три дена или да се расправам со неуки говеда дека јас нешто сакам да инвестирам и тие одма да прашаат од кај пари или појма немам шо друго важно да ме изнервираат да ги отерам у три лепе. Македонија има простор да прими и 5 милиони луѓе ама 5 милиони паметни, а не будали шо му ги даваат телефоните на децата за да седат мирни, абе имам другар педијатар и вика чоекот дека изгубена му е меморијата на децата од дома до влезната врата не памтат шо треба да купат или кај да одат, а вакви работи им го држат вниманието и стануваат насилини. Дете шо треба да седи мирно со телефон не е дете туку робот и комотно да си ги прекрстите од Петко, Трајко, Цвета во Кука, Јаскава и Фанук. Јас сум растен со компјутери од 5 години ама никогаш не сум станал агресивен од игрите ниту сум лупал и кршел тастатура, маус како овие сега.
Ова е прав пример за: приказната има две страни.Не.
Објавите се од други деца и родители и се доказ дека жртвата, не била баш наивна.
Исто била некоја што се заканувала по соучениците користејќи познанства (љубовни врски) со шпонови од околните села.
Секогаш имало вакви работи, немало социјални мрежи и телефони за да се снимат и споделуваат.
...кој авторитет кога сите ,,деца" ги имитираат своите родители, како се однесуваат неговите родители меѓу себе, тие така се однесуваат со другите.Треба да ги научат да почитуваат авторитет,
Од родители пораснати во Вемеро-Есдеес транзиција.. и распад система.. не знам што да очекуваме повеќе...кој авторитет кога сите ,,деца" ги имитираат своите родители, како се однесуваат неговите родители меѓу себе, тие така се однесуваат со другите.
...мажот излегувајќи од дома и' вика на жената ,,ај не туку ми ги јадеш г_мната,ќути таму" , синот кога играјќи фудбал пред зграда повикан неколку пати од мајката на ручек, истиот пред сите и возвраќа ај не туку јадеш г_мна,ќути таму" ,
... како тие родители ќе ги воспитат децата нивни кога самите не се воспитани, така да треба казна на родителите, не на децата!