Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
Многу работа им е тоа. Едвај пријава ќе напишат.
Они прво опоменуваат.
Да појдеме од тој факт. Ти доаѓа жена парче напраена, и ти го викаш маж ѝ, му збориш ,,абе брат немој”. И после читаме црна хроника.

Сѐ дур опоменуваат како во средно народов нема да се опамети.
Сум имала такви ситуации. Многу или малку работа секогаш е ужасно да работиш на такви случаеви. Ама битно ти е да се истераат до крај.

Daj priberi se i sfati deka ne si ti tema na muabet narcisoidna edna.
Dete zagina ti tuka si go raskazhuvas zhivotot u tvoite glupi desavki.
No one cares.
Како да утврди лекар? Полицајците треба да носат лекар со нив кога одат на увид?
Мислиш да изреагираш или?
Шо сакате?
да се спуштам на ниво, да ги отерам сите кај шо не треба? Да се понашам ко нив?
затоа си идат луѓе од форумов.
ја сите пријави ги решавам, мене кога ми се понашаат као да сум последна клошарка, нигде ве нема.
Вакво понашање може по дома да си фураат. Пошо како шо кажав, ја не лаам на празно.

А ти друже, ако сакаш ќе се запознаеме. Ќе испиеме кафе, да видиме кој каков е. И на изглед и и у карактер.
Иам кажано ама не сфаќате. Не е само да начукате години. Ако се понашате со помлади ко уличари, нуулааа. Немојте после младите вака така. Од вас учиме.

Оваа швалерката па и мажена била. :facepalm: Што те тера да се швалерисуваш со онаков ропак, особено ропак кој ја крши од ќотек својата сопруга пред тебе и пред неговото дете во кафуле пред публика. Ех, да сум му во главата на некои...
Пари? Он бил дилер на дрога, може и купувал глупости. Ама па оваа жена му, место да се радува што нашол друга и да го пушти да крши глава, она одела да ја тепа другата. Ова нешто налик на стокхолмски синдром имаат дел од жртвите на семејно насилство, инаку не можам да ги разберам.

Полицијата напросто нејќе да се замара и да си го крши комодитетот (во неработењето) со некоја си таму тепана од сопругот, иако батето веќе бил познат во истата таа полиција како наркос.

Таман работа ако некој треба да носи на себе траги од тепање за да биде приведен и суден, а повеќепати веќе пријавуван.

Да била полицијата с(о)весна, денес би имало повеќе ликови останати во живот...
Да де, тоа ми е поентата и мене. Плус, ете имаше коментар дека соработувал со полицијата, којзнае со кој началник ги делеле парите од дилањето марихуана и метамфетамин.

Пари? Он бил дилер на дрога, може и купувал глупости. Ама па оваа жена му, место да се радува што нашол друга и да го пушти да крши глава, она одела да ја тепа другата. Ова нешто налик на стокхолмски синдром имаат дел од жртвите на семејно насилство, инаку не можам да ги разберам.
Можеби верувала дека овај идиотот ќе се промени.

Сум имала такви ситуации. Многу или малку работа секогаш е ужасно да работиш на такви случаеви. Ама битно ти е да се истераат до крај.
Другарка у ЦСР кога беше на пракса пријави АУТИСТИЧНО дете тепано од мајка пијаница. Имам пишувано овде.
Ѝ рекоа да не се меша во воспитувањето.
Со модрици, со сведоци од комшии, дечиња ѝ покажале, му ги кренале ракавите.
Само авионот. Со овој медиокритет од народ ужас. Коае видам овде за шо се објаснувам се молам на Господ да фрли цигла и да е прецизен.

Ги праќаат или кај матичен лекар или кај лекар во имп. Секој што пријавува насилство или било каква повреда или немил настан во полиција мора да има лекарска потврда.
@Aceso , зборевме за ситуација кога жртвата го негира насилството. Она негира, они на лекар ја праќаат. Нонсенс. :pos:
Автоматски споено мислење:

@Aceso , зборевме за ситуација кога жртвата го негира насилството. Она негира, они на лекар ја праќаат. Нонсенс. :pos:
Злате ако го негира насилството, ја негира и пријавата. Нема пријава.

Ако некој ми е суспектен дека е жртва на семејно насилство, како службено лице сум должна да пријавам во полиција и во центар за социјална работа. Како полицаец ако некој ти е суспектен дека е жртва на насилство, исто должен си да повикаш лекар да го прегледа. Врз основа на изгледот на повредите, се констатира дали или не биле насилно настанати. Имаш типични и нетипични повреди за насилство. Старост на повреди се гледа. Контрадикторност. Психолошки се тестира личноста итн.

3 ебани пати ме вратија вчера од полиција за пријавување странец краткорочно!!!!!

прво она требало да дојде со мене и договор од стан, па полномошна баравме од газдата, па коа се вративме ми вика дечко не е заверено ова на нотар, заверивме на нотар идеме ми вика копија ми треба!!!!
Викам ете принтер имаш, може ли ааа не не може трошок праиме. Намерно те провоцира за глупости.
6 саата од животот изгубив за другарка да останр две недели у стан. Ко Иранец да им донесов!!!!!

Викам претходен пат така поминавме, МИ ВИКА АМА ТОГАШ ЈА НЕ СУМ БИЛ НА СМЕНА КОЛЕШКАТА НЕ ЗНАЕ, ЈА ЗНАМ
СЛУШАЈ МЕ ТИ МЕНЕ

Додека чекав дојде доктор да им се жали дека пред 6 дена му ја украле колата, со се возачка имал друга кола да не возел без возачка да му дале некоја дозвола. Не го фатив црл муабет. Пак некој малоумен изговор му даде и оввој и ае развика на цел глас добро норнални ли сте пред сите додека оваа не го повика шефот да му каже дека за 10 мин ќе може со шефот да се сретне

Мораше на цел глас да и каже добро девојче ја сум тој и тој доктор за да разбере на нејзин јазик

И пак нешто малоумно и неповрзано му врати добро господине ако ставам потпис на нешто сакате ли ја да одговорам

Злате ако го негира насилството, ја негира и пријавата. Нема пријава.
Ама ти ме читаш ли што пишувам - според закон, полицијата мора да постапи ако има основано сомнение за сторено дело - семејно насилство. Значи и да нема пријава, мора да го уапсат и обвинителството да поднесе обвинение. Тие не го сториле тоа зашто се правдаат дека немало на неа физички знаци за насилство. Тоа го кажувам јас, три пати истото го пишав, ти ми викаш - доктор требало да види дали имало знаци за насилство. Каков црн доктор ќе ја види кога она го негира насилството.

Да се надоврзам на Сајбер, кај мене у комшии со години ја тепаа снаата и маж и свекрвата, не живеам таму веќе и не знам што се дешава.
dali e slucajot vo Gorno Lisice

Ама ти ме читаш ли што пишувам - според закон, полицијата мора да постапи ако има основано сомнение за сторено дело - семејно насилство. Значи и да нема пријава, мора да го уапсат и обвинителството да поднесе обвинение. Тие не го сториле тоа зашто се правдаат дека немало на неа физички знаци за насилство. Тоа го кажувам јас, три пати истото го пишав, ти ми викаш - доктор требало да види дали имало знаци за насилство. Каков црн доктор ќе ја види кога она го негира насилството.
Очигледно ти не ме разбираш мене.

Јас тебе ти кажувам дека ако на некој полицаец некој му е суспектен дека е жртва на било какво насилство они треба да си покренат кривична пријава до обвинителство. Обвинителот е тој што ќе нареди истрага и ќе си прибира докази.

А тоа што ти го пишуваш е очигледно непознавање на законот. Наилството не е секогаш видливо. И психичкото насилство е насилство и постојат дијагнози за тоа. Докажливо е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom