Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
Имаше еден ден пред брзо коа прекинав да се замарам толку со форумов.
Пошо многу ме имате разочарано одредени.
Ама и то ве заболе. И мене то ме заболе.

Буквално пишав:
Прегледај го приврзокот 472645

3 жени имаат избегано.
Овие две и онаа Јелена шо го удри дедото.
На колку мажи? Ќе мериме male to female ratio?
Сакате?
Да мериме кој поише мава и бега, кој повеќе се дрогира, кој затвор е пополн и со какви гадови.

не ми се замара да куцам. Не е дека неам аргументи.
Не вреди да си трошам зборови.
Крај. Дружете си се тапшајте се по рамо.
Мачка, форум е ова...
Чисто објективно:

General prevalence (not crime-based)​

In the general population:

• Psychopathy overall: ~1% of people
  • Some broader definitions (including milder traits) go up to 2–4%

‍ Sex difference​

Research (using tools like the Psychopathy Checklist-Revised (PCL-R) by Robert D. Hare) generally finds:

• Men: ~1–2%
  • Women: ~0.3–0.7%
Roughly speaking:

• Psychopathy is about 2–4 times more common in men than women

⚠️ Important nuance (this is where debates get interesting)​

1. Same trait, different expression​

Women may show psychopathic traits differently:

• less physical aggression
  • more relational / emotional manipulation
So some researchers argue:

“We might be under-detecting psychopathy in women because the classic model is based on male behavior.”

2. Measurement bias​

The Psychopathy Checklist-Revised (PCL-R) was largely developed using male prison populations, so:

• it emphasizes criminal and overt antisocial behavior
  • it may miss subtler forms more common in women

3. Extreme vs average again​

Just like with crime:

• A small subset of individuals drives most extreme behavior
  • Most men and women are nowhere near psychopathic

Затоа со години наназад отворено и искрено пропагирам една доктрина: да одат на преглед само кај некоја млада докторка или сестра! Win-win. Вака-така, и они мораат да стегнат некое искуство.

Ееее кога ќе ми текне на моето Еленче кога беше младо, со таа кадрава коса. :love: Сега е тетка, нека го чепка, еве Ингвар.

Има гадови, да не бидам офтопик. :backa:
Ингвар си има негова теткица, не ја давам за милијарда други. :love:

Не е крив бидејќи ја сакал, туку бил крив дека ја тепал мајка и низ годините и бил насилен пред ќерката додека се тресела од страв. Исто така дента кога се самоубила мајката и го одзела животот на ќерка и (што патем никој не го негира, ниту го оправдува) Стојанчо бил дополнително насилен кон неа (со закани, тепања и тн). Ради тоа има одговорност, не ради тоа што ја сакал. Државата имала одговорност пошто имала должност да реагира, различни дојави али не реагирала на време.

Ќерката е најголемата жртва и тоа никој не го негира. Аргументот е дека и ќерката и мајката ќе беа живи ако: Стојанчо не бил насилен врз жена му и ако институциите реагирале на време. Тоа е аргументот.

Се сменил национализмов низ годиниве. Во мое време националисти протестираа против корупција за да ја заштитат државата од штетници, се бореа за национален интерес и странски влијанија. Денес демнеат жени на фемина. Луди времиња. :kruna:
Другар Стојанчо треба да го јаде, дали се разбираме?
За нешто што е општоприфатено нема потреба толку галама да се крева, тоа не сакате или не можете да го сфатите сите што сте запнале со прашањево „ зошто не го осудите Стојанче.. “
Овтори и повтори си играме на темава ме сфаќаш а малото и жената ги нема

Точно е крив е идете у полиција правете притисок ама не заборавајте попатно и до суд да тркнете зошто таму се праат далаверите

Кога дискутираме за институции, треба да се посочи каде е конкретно проблемот а не да се вртат на празно муабети.
Јас може кажав некои тешки зборови но на крајот на денот тоа е, нека стојат за сите жени што по ист пат ќе тргнат ко мајката на детето.
Галама кога треба да направат тие што толку крекаат а не генерали после војна да изиграваат со рафалите
А за дечките и неговите злосторства ако сакате правдата да ја барате, барајте ја во центарот на проблемот односно градењето на неговата личност а не само да биде казнет и ништо пак нов случај ќе дојде и пак јово на ново на форумов со истите добацувања

Џабе е казната тогаш, не е целосно ако не го искорени проблемот
Никаков ефект нема робија ако не делува.

За да не постојат судбини слични ко на починителите тогаш не треба да дозволиме такви личности да бидат создадени
Од многу претходно е проблемов со починителите на убиствата во Македонија.
Школите и градинките што служат колку да се каже, нив ќе ги поштедиме..

А сѐ ќе беше поинаку она некој од феминистките да контактираше и они галама ќе направеа и ќе се погрижеа барем да не дојде до ова..
Ама ги нема нив за да се спречат вакви работи, кско по обичај

Најсериозно ти кажувам, ако отишла галама барем ќе направеа и немаше до ова до дојде..
Џабе се тие невладини после настаните, треба да се малце поактивни претходно..

Крекаат како жаби само а ништо не напраиле

Вчера чув дека еден од Аеродром се самоубил. Со две дена и жена.
Наркоман е? Да пљукаме сеа по него?
Му пукнал филмот. Секој си носи свое бреме. И не океј да серете буквално.
Не „плукаме по неа“, дека се самоубила. Плукаме по неа дека УБИЛА ДЕТЕ! Дете кое сигурно не сакало да умре. Дете кое имало уште да живее, многу работи да види, цел свет да спознае... Ко ќе помислам на неа, ми текнува на ќерка ми, врсничка и е, 6 години, 1 одделение. Јас не можам да замислам што би ми се случило влакно од косата да и фали, па така не можам да сфатам и оправдам родител кој одлучил дека неговото дете не треба да живее. ОК, ете, од тепањето може имала проблеми со мозокот. Но тоа пак не го менува фактот дека УБИ ДЕТЕ! Ете и Коста Кецмановиќ има проблеми со мозокот, рецимо, слично ко Ивана. Ај сега и него да го оправдуваме, а?

Не „плукаме по неа“, дека се самоубила. Плукаме по неа дека УБИЛА ДЕТЕ!
Да, мајката е виновна. Си го убила сопственото дете. Благојчо е 10 пати по виновен дека е директен предизвикувач на убиството + самоубиството.

Да, мајката е виновна. Си го убила сопственото дете. Благојчо е 10 пати по виновен дека е директен предизвикувач на убиството + самоубиството.
Благојчо е 100 пати повиновен, не 10 пати. И како родител, и како сопруг - дно од човек и треба да скапе во затвор. Ама тој не го уби детето и не знам зошто се обидувате со него да го исперете она што е факт - ИВАНА СИ ЈА УБИ ЌЕРКАТА! Тоа ми е едноставно незамисливо. Не може родител да посака смрт за сопственото чедо - тоа не е родител и не може да се оправда.

Еден тон вакви ги има, ама за нив ни видео некогаш не е доволен доказ.
Нека не рипаат многу феминистките мајката нивна да им ја ебам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom