Counter-Strike: Global Offensive

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Ој бе купи ми цигари. :pusigo:

fyi иам играно со дмг, 2ца лем и еден ле и само двујца беа подобри од мене. Погоди кој? дмг-то и ле-то. Вие другите не знаеја еден смоук асален да фрлат (муабето од пред некоја страна) така да ако мислеш дека ранго е мерило за осет у игра... :popce:
Па е... Барем на кантер, многу е лесно да дојдеш до нивото на кое што припаѓаш. Многу е едноставно: ако си подобар од другите - ќе ги убиеш и ќе ја победиш партијата. Ти ќе носиш до победа. Ако не си: нема да ги убиеш, нема да бидеш најдобар во тим и нема да има потреба играта да те помести нагоре.

Точно, се согласувам со ОлдСкул. Ја имав прилично глатка вожња до Супреме, и после кога почнав да играм со ГЕ видов дека не сум уште на тоа ниво, до суприм и во суприм немав гајле и кери бев секој гејм, најверојатно заради тоа не ми ни падна ранкот кога беше тоа деранкинг активно.
Еве вчера пак пуштив кантер и тоа воопшто не играм, 2 саати на две недели имам и пак бев кери во ЛЕМ и направив 30 фрага. Кантер не е како МОБА игри кај што многу повеќе зависиш од тим, ако си добар и и не играш против хакери можеш сам да ја тепаш партијата.

Уште за ранг играте?
Brao, na mesto ti e mislenjevo.

Точно, се согласувам со ОлдСкул. Ја имав прилично глатка вожња до Супреме, и после кога почнав да играм со ГЕ видов дека не сум уште на тоа ниво, до суприм и во суприм немав гајле и кери бев секој гејм, најверојатно заради тоа не ми ни падна ранкот кога беше тоа деранкинг активно.
Еве вчера пак пуштив кантер и тоа воопшто не играм, 2 саати на две недели имам и пак бев кери во ЛЕМ и направив 30 фрага. Кантер не е како МОБА игри кај што многу повеќе зависиш од тим, ако си добар и и не играш против хакери можеш сам да ја тепаш партијата.
Taka e drugar. Ima ogromna razlika pomegju igranje so MG/MGE teammates, i so igranje so zadnjite 2-3 ranka. No, vo posledno vreme, pogotovo posle update-ot, igrava e ludilo. Tolku mnogu padnati GE/SMFC tipci ima, shto vo 80% od partiite se pagja blatant cheater. Zborime za akaunti so 2k saata potrosheni na igrava, shto nemaat gajle so koristenje trigger, spinbot, i taka nataka.
No sepak, update-ot za mene beshe top. Osven taze boostani akaunti, sega relativno site se vo tie rankovi kade shto pripagjaat. Shkolski drugari shto gi bustav do LE/LEM, momentalno se padnati na MG1/2. A i realno, mnogu pointeresen predizvik e da kachish GE momentalno, poradi toa shto znaesh deka vistinski bi pripagjal tamu. Uvek ima neshto novo da se nauchi :) Momentalno iam nekoi ~220 saata na igrata, ochekuvam do kaj 500 da bidam firm Global. Realno ova mi e top nachin za da si gledam self-improvement, pogotovo posle updateot.

На кој сервер играте? Ја купив на стим со овај попустот, па да ви се приклучам :)

Овај од телекабел неможам да го додадам во favorite
На кој играте најчесто?

Овај од телекабел неможам да го додадам во favorite
На кој играте најчесто?
Брат не е ова 1.6 ко порано па МАХ АДСЛ или Телекабел паблик сервери. Умрено е тоа. Играш matchmaking што е во играта, на Валве или играш open league како faceit/cevo.
Тоа што ти го бараш ќе го најдеш во play now > casual..

нека си прашаат, можда ја купиле на sale па нови се :)

нека си прашаат, можда ја купиле на sale па нови се :)
Да за кинеската нова година до денес 12.2 имаше попуст пакетот CS го зедов за помалку од 6евра. Врска немам очекував да е како 1.6 затоа и прашав вака нубски.
Фала за инфо.

csgo4fun.com Логирајте се преку стим и кај free coins пишете 117016 код, ќе ви дае 0.50 долари и можете скин да си земете, исто и на мене ќе ми даде.

Па е... Барем на кантер, многу е лесно да дојдеш до нивото на кое што припаѓаш. Многу е едноставно: ако си подобар од другите - ќе ги убиеш и ќе ја победиш партијата. Ти ќе носиш до победа. Ако не си: нема да ги убиеш, нема да бидеш најдобар во тим и нема да има потреба играта да те помести нагоре.

Секоја втора партија ми е со безкичмењаци у мој тим или у нивен. Исто и со читери. Ако ме утепа истио две рунди по ред не јадам гомна у чет туку отпосле гледам го демото и со две раце ќе потпишам дека е читер. Или ги има у мој тим или у нивен. Од МГ2 (пред апдејтот од МГЕ паднав у ГНМ па после МГ2) паднав на ГНЕ за мање од недела оти солоQ и таква ми беше среќата шо повеќе од 10 рунди немав добиено у ниедна партија, цела недела. Еднаш играв со дечки од Кајгана, 2ца беа Силвер, еден ДМГ и ама ич не ми беше гајле шо не добивме повеќе од 5 рунди. :д
Затоа е и играта, ваљда.
Олоф е ЛЕМ па ете по 100+ скор има у мечмејгинг. Дали тоа значи дека он треба да биде Глобал пута 10 или другиве да идат назад у Голд Нова? Вие шо сте Суприм и шо мислете дека сте толку ногу јаки, соберете уште четворујца и пишете му за една партија. Ја ќе ви хостирам сервер. :icon_lol:

Претерано озбилно го имате сфатено тоа со ранговите. Направете си тим одете играјте про, правете ќеш, правете име, ќе ви се клањаме.

Стварно, ама стварно ништо не ми мене дали сум силвер елит, голд нова мастер или глобал елит. Океј, едино вредноста на профило за да го шитнеш на некој трајхард голд нова и да стаеш пари у џеб. :D

Shkolski drugari shto gi bustav do LE/LEM, momentalno se padnati na MG1/2.

И после „ееееј шоп немаш појма од играва, ја ЛЕ бев пред апдејтот, нубци“ и ќе почне со флејминг додека не идеш воут кик или додека не ставеш игра на мјут и играш со Нова до крај на партија.

That's what's wrong with half the people у играва. Пред некое време имаше еден пост на редит у врска со еден про играч (кој игра у тим и добива плата од играва) чиј ранг му беше ГНМ. Мислам дека тешко му е и нему шо не е Глобал и шо не може да спие на раат. /s

Неам ништо против никој ама да кажуваш на некој дека нема појма од играта поради тоа шо е неколку ранга (значи ранг!) под тебе е добро само по сопственото его. Иде до бесконечност. :sneaky:

нинџаедитидетука: Шо гледам стримови од луѓе кои се Суприм/Глобал. Е тие луѓе, добар дел не ги знаат смоуковите на Мираж на А. Најлесните смоукови у цела игра се на Мираж А. Степеници, џунглата, цт. Не ги знаат тие смоукови, а се глобал. Можда не сум добар у 1 хит хедшат со ак и спрејот не ми е на ниво ама на тактички ќе ги здробам џоа пилешки од Вили. :X3:[DOUBLEPOST=1455322858][/DOUBLEPOST]https://www.youtube.com/watch?v=fZ1wEW4msF4

:icon_mrgr:

Последно уредено:
Секоја втора партија ми е со безкичмењаци у мој тим или у нивен. Исто и со читери. Ако ме утепа истио две рунди по ред не јадам гомна у чет туку отпосле гледам го демото и со две раце ќе потпишам дека е читер. Или ги има у мој тим или у нивен. Од МГ2 (пред апдејтот од МГЕ паднав у ГНМ па после МГ2) паднав на ГНЕ за мање од недела оти солоQ и таква ми беше среќата шо повеќе од 10 рунди немав добиено у ниедна партија, цела недела. Еднаш играв со дечки од Кајгана, 2ца беа Силвер, еден ДМГ и ама ич не ми беше гајле шо не добивме повеќе од 5 рунди. :д
Затоа е и играта, ваљда.
Олоф е ЛЕМ па ете по 100+ скор има у мечмејгинг. Дали тоа значи дека он треба да биде Глобал пута 10 или другиве да идат назад у Голд Нова? Вие шо сте Суприм и шо мислете дека сте толку ногу јаки, соберете уште четворујца и пишете му за една партија. Ја ќе ви хостирам сервер. :icon_lol:

Претерано озбилно го имате сфатено тоа со ранговите. Направете си тим одете играјте про, правете ќеш, правете име, ќе ви се клањаме.

Стварно, ама стварно ништо не ми мене дали сум силвер елит, голд нова мастер или глобал елит. Океј, едино вредноста на профило за да го шитнеш на некој трајхард голд нова и да стаеш пари у џеб. :D

И после „ееееј шоп немаш појма од играва, ја ЛЕ бев пред апдејтот, нубци“ и ќе почне со флејминг додека не идеш воут кик или додека не ставеш игра на мјут и играш со Нова до крај на партија.

That's what's wrong with half the people у играва. Пред некое време имаше еден пост на редит у врска со еден про играч (кој игра у тим и добива плата од играва) чиј ранг му беше ГНМ. Мислам дека тешко му е и нему шо не е Глобал и шо не може да спие на раат. /s

Неам ништо против никој ама да кажуваш на некој дека нема појма од играта поради тоа шо е неколку ранга (значи ранг!) под тебе е добро само по сопственото его. Иде до бесконечност. :sneaky:

нинџаедитидетука: Шо гледам стримови од луѓе кои се Суприм/Глобал. Е тие луѓе, добар дел не ги знаат смоуковите на Мираж на А. Најлесните смоукови у цела игра се на Мираж А. Степеници, џунглата, цт. Не ги знаат тие смоукови, а се глобал. Можда не сум добар у 1 хит хедшат со ак и спрејот не ми е на ниво ама на тактички ќе ги здробам џоа пилешки од Вили. :X3:[DOUBLEPOST=1455322858][/DOUBLEPOST]https://www.youtube.com/watch?v=fZ1wEW4msF4

:icon_mrgr:
The thing is, nie mozheme da se prepucavame za ova do utre. NO, fakt e deka ima razlika pomegju gameplay/gamesense na MGE/MG12, i na LEM/SMFC/GE. Fakt e. Do nekade se soglasuvam deka rankot ne e merilo na toa ti kolku znaesh da igrash (neli radi faktori kako noob teammates, cheaters, griefers), ali ako ti igrash za LE, veruj deka i so 4 kjori da igrash, kje najdesh nachin da stignesh do LE. Vo moite prvi 10 utakmici pred da me rangira na MG2, vo bukvalno sekoja partija imav nad 40 killa. Od koga me stavi MG2, za pomalce od 4 dena stignav LE. Zboram za hardcore carrying, average nad 25 killa sekoj game.

Isto, toa shto go zborish vo vrska so rankovite na pro igrachite, e chisto poradi toa shto se de-rankirani od dolgo vreme neigranje matchmaking. Osven turniri, najchesto igraat pro-pugs na FPL, ili pak obichni scrimovi na ESEA, CEVO. Poradi noviot ranking sistem, od koga kje go dobijat nazad rankot, najchesto gi buta vo nekoj utepan skill level (utepan za NIV, neli) kako DMG poradi toa shto e toa noviot average. Olof ako saka mozhe za 3 dena da se vrati GE, a za toj shto zborish, witmer (tipot shto go stai GNM), utakmicata koja mu go opredeli rankot, igrashe protiv 4 globala, 1 SMFC, i im naprai 36 killa.

Isto, tuka doagja vo igra i individualno razmisluvanje. Na primer, mene mi pravi razlika dali sum GN1, ili GE, zatoa shto CS igram vekje nekoi dobri 6-7 godini, i ne mozham da bidam stavam na isto merilo so site. Hope you understand me fam.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom