Goxyto
#FinoAllaFine
The thing is, nie mozheme da se prepucavame za ova do utre. NO, fakt e deka ima razlika pomegju gameplay/gamesense na MGE/MG12, i na LEM/SMFC/GE. Fakt e. Do nekade se soglasuvam deka rankot ne e merilo na toa ti kolku znaesh da igrash (neli radi faktori kako noob teammates, cheaters, griefers), ali ako ti igrash za LE, veruj deka i so 4 kjori da igrash, kje najdesh nachin da stignesh do LE. Vo moite prvi 10 utakmici pred da me rangira na MG2, vo bukvalno sekoja partija imav nad 40 killa. Od koga me stavi MG2, za pomalce od 4 dena stignav LE. Zboram za hardcore carrying, average nad 25 killa sekoj game.
Isto, toa shto go zborish vo vrska so rankovite na pro igrachite, e chisto poradi toa shto se de-rankirani od dolgo vreme neigranje matchmaking. Osven turniri, najchesto igraat pro-pugs na FPL, ili pak obichni scrimovi na ESEA, CEVO. Poradi noviot ranking sistem, od koga kje go dobijat nazad rankot, najchesto gi buta vo nekoj utepan skill level (utepan za NIV, neli) kako DMG poradi toa shto e toa noviot average. Olof ako saka mozhe za 3 dena da se vrati GE, a za toj shto zborish, witmer (tipot shto go stai GNM), utakmicata koja mu go opredeli rankot, igrashe protiv 4 globala, 1 SMFC, i im naprai 36 killa.
Isto, tuka doagja vo igra i individualno razmisluvanje. Na primer, mene mi pravi razlika dali sum GN1, ili GE, zatoa shto CS igram vekje nekoi dobri 6-7 godini, i ne mozham da bidam stavam na isto merilo so site. Hope you understand me fam.
Разбирам те. И у право си со ова шо пола деценија ја играш играва активно и сакаш разбирање од сите кога ќе играш, да ти се погодат некој асални и на раат да одиграш една текма, ама тука па иде тоа шо има луѓе кои се ГН2 и СМГ и имаат исто познавање на мапите. Исти гејм сенс и знае колку време му треба да ротира од А до Б и слични мајнд гејмс. Проблемот кај првиов е шо обично игра со деца кои у живот ниедно домашно немаат напишано па не може да мрдне, rank wise, а другиов си игра со комуникативни луѓе.
Има предлози и петиции до Валв да направат исти моуд како компетитив шо е, експериенс и скинови тие глупости да се добиват, ама само ранговите да не постојат. Пре би го тоа играл отколку сегашново и да ми свршуваат на микрофон за еден добиен ранг. Или па на почеток кога ќе почне да зборе „тим плз вин ми нид ранг ап“ и прво шо ти иде да кликнеш е алт+ф4 и излезеш на бољи живот ама па текне ти дека човечката глупост нема граница, може полошо да е, врнеш се и собираш пари за негев пошо си Д ЧОУЗЕН УАН.

__
Чекај и оваа случка. Имав еден у френдлист кој беше ЛЕМ. Ја МГЕ и го викав у лоби кога имаше слободно место или две. Никогаш не прифаќаше пошо сме биле нубци со мал ранг, неќел да се нервира кога драстично ќе му падне рангот. Дојде апдејтот. Падна на МГ1, изнервиран целио оти ногу време се мачил до ЛЕМ, кажувам му дека ногу подобро е сеа, реален приказ на тоа кој за каде е и цело време му јадам