Club Colosseum - лето 2011

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 март 2009
Мислења
117
Поени од реакции
12
Најлоша сезона до сега од кога знам за колосеум -.-

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Што е финтава оваа година со Колосеум ? Дали ради здружувањето со 69 и Б2 па нема најавена асална журка ? У најмала рака направете реприза на лани :)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Што е финтава оваа година со Колосеум ? Дали ради здружувањето со 69 и Б2 па нема најавена асална журка ? У најмала рака направете реприза на лани :)
Ако немаат објавено дека ќе дојде транс диџеј, не значи дека е лоша. Јас лично не сум фан на хаус музика (дури и ми е одбивна), али знам дека диџеите што ќе доаѓаат, во таа област се доста добри.

Член од
22 март 2009
Мислења
117
Поени од реакции
12
Реприза од ланската сезона би било премија :)

А кога ке ми текне како почнаа у фев/март мислев летово ке биде партали ...

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Нема леб овде веќе. :)

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Значи еднаш нема да ви дојдат тоа гомната транЦерски и одма да се ќењало. Ете Ви ги донесоа сите до еден од АВБ,Фери,Маркус,Тиесто,Абоув енд Бијонд....не знам шо сакате повеќе. Редно време е малце хауфче да свири,има разновидна публика,не слушаат сите дач транс.

Баш оваа година идат имиња кои немаат стапнато до сега...Баги Бегович, Џери Роперо,сега за Том Нови и јас сум против,преку курца е и тој,ама па за натаму искрено се надевам дека ќе слушам пјур хаус мјузик. Ви помина времето транцери! :D:D:D

Ај сега да видам сите да ми стисните дислјк и да се соберите организирано во чопор и да ме убедувате како хаус музиката е за педери,буљаши и слично. Фала,4ао,тоб сте,кисс4е,Mwaaah!

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Брат боље да ме убедуваат као хаус музиката смрди отколку да ме убедуваат дека не сум клабер ако слушам траки шо не се на топ 5 диџеите у свет :P и дека сум ФЕЈКЕР тежок .

Just saying :)))

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Брат боље да ме убедуваат као хаус музиката смрди отколку да ме убедуваат дека не сум клабер ако слушам траки шо не се на топ 5 диџеите у свет :p и дека сум ФЕЈКЕР тежок .

Just saying :)))
Па тоа го бара публикав од погоре! ;)

А за моите желби да бидат услишени....Хммм...Ќе треба секоја недела минимуН по 2 литри зејтин да оставам вцрква и тоа КРИСТАЛ,никако од тој евтиниот од Хедис! :kesa:

Член од
22 март 2009
Мислења
117
Поени од реакции
12
Значи еднаш нема да ви дојдат тоа гомната транЦерски и одма да се ќењало. Ете Ви ги донесоа сите до еден од АВБ,Фери,Маркус,Тиесто,Абоув енд Бијонд....не знам шо сакате повеќе. Редно време е малце хауфче да свири,има разновидна публика,не слушаат сите дач транс.

Баш оваа година идат имиња кои немаат стапнато до сега...Баги Бегович, Џери Роперо,сега за Том Нови и јас сум против,преку курца е и тој,ама па за натаму искрено се надевам дека ќе слушам пјур хаус мјузик. Ви помина времето транцери! :D:D:D

Ај сега да видам сите да ми стисните дислјк и да се соберите организирано во чопор и да ме убедувате како хаус музиката е за педери,буљаши и слично. Фала,4ао,тоб сте,кисс4е,Mwaaah!
Баш напротив не ги сакаме тие ти што ги спомна (не дека ке ми пречи доколку пак ги донесат) има еден тон други квалитетни имиња што гостуваат во соседните држави што не биле ниту еднаш во колосеум, ранк 1 што ги одложија итн...

Викаш оваа година носат имиња што не стапнале до сега, па и лани исто носеа нови имиња..

За вкусови не се дискутира затоа што до утре може да го тераме муабетот и пак да не се убедиме што е боље...

пс. Овој Tиесто во моментов е далеку од транс :)

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Баш напротив не ги сакаме тие ти што ги спомна (не дека ке ми пречи доколку пак ги донесат) има еден тон други квалитетни имиња што гостуваат во соседните држави што не биле ниту еднаш во колосеум, ранк 1 што ги одложија итн...

Викаш оваа година носат имиња што не стапнале до сега, па и лани исто носеа нови имиња..

За вкусови не се дискутира затоа што до утре може да го тераме муабетот и пак да не се убедиме што е боље...

пс. Овој Tиесто во моментов е далеку од транс :)
Ако се фаќаш директно и конкретно за имиња шо сакам да дојдат,поаро немој....Колосеум ќе ги донесат ко ќе си го видам тилов (без огледало) :smir:

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
нема ништо лошо да зборам и да напаѓам, да не случајно се убаци некој клаберсгајд фан, и да почне да ме просветлува....чунки они се' знаат.

ке го видам колосеум кој ќар ке го направи со имиња со претставка ДИЏЕЈ, на кои публиката ке биде со просек од 16 ипол години, во споредба со ланската сезона....
- ако ништо друго, постарава публика повеќе ке испие него дечиштата, ете ти разлика одма

Член од
22 март 2009
Мислења
117
Поени од реакции
12
Ако се фаќаш директно и конкретно за имиња шо сакам да дојдат,поаро немој....Колосеум ќе ги донесат ко ќе си го видам тилов (без огледало) :smir:
Ти се нафати прв да спомнуваш имиња и тоа како ни ги донесле 'гомната трансерски' и дека нема потреба веке да носат транс артисти, тоа ти е исто ко да ти речам ви го донесоа роџер санчез и том нови доста ви е од хаус :)

Муабетов џабе го праиме ниту ние одлучуваме за тоа кој ке гостува во колосеум ниту ништо :P

Не се сомневам дека имаш долга листа на дји кои што сакаш да ги донесат во колосеум иста е ситуацијата и кај мене затоа не ни спомнував имиња само дадов 1 пример, кои што требаше да ги донесат ама ги одложија ...

Факт е дека од колосеум неможе да се очекува да донесат по-непознат дј (читај немал пауер плеј на радио кај нас) затоа што ке биде полу-празен, иако и за тоа има начин да се надокнади со поскапи карти кои што радо би ги платиле вистинските фанови, меѓутоа колку има такви во мкд ?

Да не ја тераме офтопик, секој со својот вкус :)

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
меѓутоа колку има такви во мкд ?

:)
има 500 прави во скопје, уште 500 кои идат кон тоа, но само пола се на прав пат, и уште 1000 надвор од скопје, со слично сценарио...коа ќе видиш дека нив им е тешко да дојдат на журка во скопје, остануе на секоја права журка на прав артист да бидеме 1000 души, од кои 30% се фејкери

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
нема ништо лошо да зборам и да напаѓам, да не случајно се убаци некој клаберсгајд фан, и да почне да ме просветлува....чунки они се' знаат.

ке го видам колосеум кој ќар ке го направи со имиња со претставка ДИЏЕЈ, на кои публиката ке биде со просек од 16 ипол години, во споредба со ланската сезона....
- ако ништо друго, постарава публика повеќе ке испие него дечиштата, ете ти разлика одма
За првото се слагам апсолутнo,они се сите со диплома од Ибица,Туморoуленд,Сонар,WMC,за Егзит да не праиме муабет,во рака им е :p

А за второто не се сложувам,не е до диџеите,пошто ТИ ТВРДАМ дека се ДИЏЕИ и продуценти,а не само онака ко шо велиш со претставка . Цел проблем е до НЕобразованиот народ шо го побудува АВТОСУГЕСТИЈАТА,од типот на: Еј овај е во првите 10 на Дј листа и е тоБ.

СЕ КЛАДАМ дека лани вријаше од малолетници баш на тие "најјаките". За АВБ на пример едно 70% беше позери шо освен In and out of love не знаеја нити една друга песМа! Можам да ти гарантирам дека многу поубаво можиш да си поминеш на некој неизвикан Дј,одколку на ИМЕ/БРЕНД! :smir:
--- надополнето: Jun 20, 2011 12:38 PM ---
Ти се нафати прв да спомнуваш имиња и тоа како ни ги донесле 'гомната трансерски' и дека нема потреба веке да носат транс артисти, тоа ти е исто ко да ти речам ви го донесоа роџер санчез и том нови доста ви е од хаус :)

Муабетов џабе го праиме ниту ние одлучуваме за тоа кој ке гостува во колосеум ниту ништо :p

Не се сомневам дека имаш долга листа на дји кои што сакаш да ги донесат во колосеум иста е ситуацијата и кај мене затоа не ни спомнував имиња само дадов 1 пример, кои што требаше да ги донесат ама ги одложија ...

Факт е дека од колосеум неможе да се очекува да донесат по-непознат дј (читај немал пауер плеј на радио кај нас) затоа што ке биде полу-празен, иако и за тоа има начин да се надокнади со поскапи карти кои што радо би ги платиле вистинските фанови, меѓутоа колку има такви во мкд ?

Да не ја тераме офтопик, секој со својот вкус :)
Мило ми е шо сваќаш дека се работи до вкус и џабе е инатот,ама ко шо читам на темава најголем е бројот на членови кои сакаат БАРЕМ реприза да им се случи од лани. Зошто!? Има еден куп квалитетни имиња кои го заслужуваат пултот на Колосеум. Не го сваќам штосов зашто некој не сака да дојдат некои нови имиња кои до сега не стапнале кај нас. Ќе почнам да мислам дека со душа го чекаат Метју Дикеј и им е супер чувството ко да идат прв пат :)))) :smir:
--- надополнето: Jun 20, 2011 12:42 PM ---
има 500 прави во скопје, уште 500 кои идат кон тоа, но само пола се на прав пат, и уште 1000 надвор од скопје, со слично сценарио...коа ќе видиш дека нив им е тешко да дојдат на журка во скопје, остануе на секоја права журка на прав артист да бидеме 1000 души, од кои 30% се фејкери
Колосеум искрено нека се радува од "провинцијалци" (како шо милуваат да не наречат Скопјанишчана :))
што им ги посетуваат евентите! Верувајте дека процентот е голем! А скопските фраери ако идат во Колосеум ќе се напикаат на некое сепаре покрај базен и ќе дремат ко мисирки со виски во рака. Од нив очекувај пари,ама не очекувај клаберски расположена публика! ;)

Член од
22 март 2009
Мислења
117
Поени од реакции
12
СЕ КЛАДАМ дека лани вријаше од малолетници баш на тие "најјаките". За АВБ на пример едно 70% беше позери шо освен In and out of love не знаеја нити една друга песМа! Можам да ти гарантирам дека многу поубаво можиш да си поминеш на некој неизвикан Дј,одколку на ИМЕ/БРЕНД! :smir:
--- надополнето: Jun 20, 2011 12:38 PM ---

Мило ми е шо сваќаш дека се работи до вкус и џабе е инатот,ама ко шо читам на темава најголем е бројот на членови кои сакаат БАРЕМ реприза да им се случи од лани. Зошто!? Има еден куп квалитетни имиња кои го заслужуваат пултот на Колосеум. Не го сваќам штосов зашто некој не сака да дојдат некои нови имиња кои до сега не стапнале кај нас. Ќе почнам да мислам дека со душа го чекаат Метју Дикеј и им е супер чувството ко да идат прв пат :)))) :smir:
--- надополнето: Jun 20, 2011 12:42 PM ---
Мене не ми пречи дали се малолетни или не, доколку се доени за журкање а не за да прават гужва и колку да се испосликаат и испофалат дека биле на Армин, меѓутоа од таквите опстојува клубот да не се лажеме..

Спомнав дека сакам реприза на ланската но не мислев реприза во смисол истите дји да ги донесат него повторно да опфатат повеќе стилови на ЕДМ. Претходната сезона имаше 3-4 журки со имиња веке видени во колосеум и 3-4 нови, за тоа мислев кога реков реприза, значи да има и по некое ново име :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom