Cinedays

• Креатор на темата Креатор на темата MyloXyloto
  • Време на започнување Време на започнување
cinedays.mk

h5n-Captur.png

За точно две недели почнува новово издание..ќе отвара некој тема ? :D

Мојот неомилен период од годината. :D
Зошто секогаш колоквиумска ми се паѓа за време Синедееејс? :bance::place:

За филмови засега најјавени се Три дена во септември (нов македонски филм) за 12-ти новембар и Шишка де Лукс (македонско-словенечка копродукција) за затворањето на 21-ви.

Едвај чекам!

Ќе глеаме обавезно некој пак заедно :D

Иначе од МКЦ ми одговорија некаде четврток-петок неделава треба да имаме програма и официјална кампања на промоција!

него зошто шупциве немаат фб страна? Се мислам дека имаа порано, или ја бришат после фестивалот. :icon_lol:

него зошто шупциве немаат фб страна? Се мислам дека имаа порано, или ја бришат после фестивалот. :icon_lol:
Не ми е јасно, во 2015 да не си во тренд со социјалниве мрежи и да за таков голем фестивал не му направиш асална промоција треба да си шупак невиден. Баш ги имам Загреб Филм Фестивал што е далеку помал од Синедејс имаат профили и се активни на Инстраграм, ФБ и Твитер. Очигледно ништо нема и годинава да биде појака промоцијата, недела дена пред стартот а уште нема никакви кампањи е многу лош потег.

Значи треба да се тепаат за карти за сите проекции луѓето, а не само за вечерните термини и “извиканите“ филмови, бар јас така мислам, да се издигне културата за неанглиски и поквалитетен филм на едно високо ниво.

Не ми е јасно, во 2015 да не си во тренд со социјалниве мрежи и да за таков голем фестивал не му направиш асална промоција треба да си шупак невиден. Баш ги имам Загреб Филм Фестивал што е далеку помал од Синедејс имаат профили и се активни на Инстраграм, ФБ и Твитер. Очигледно ништо нема и годинава да биде појака промоцијата, недела дена пред стартот а уште нема никакви кампањи е многу лош потег.

Значи треба да се тепаат за карти за сите проекции луѓето, а не само за вечерните термини и “извиканите“ филмови, бар јас така мислам, да се издигне културата за неанглиски и поквалитетен филм на едно високо ниво.
ЕХО фестивалчево на планински филм има профил на фб, Синедејс нема :tapp:
И после зашто немало посетители :tapp: Иста ствар и со нашиве филмови, за жал. :(

Јас имам 11-ка (Three days..., Mustang, Dheepan, Irrational Man, Aferim!, Love, Zvizdan, The Lobster, Desde alla, Panama и Efterskalv "The Here After"). Може уште некој се додаде :)

Него за заедничко гледање филм The Lobster, Zvizdan или од Вуди Ален :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom